22 Юни, 2012 17:39 6 243 6

Садистичен разказ от пресцентъра на „Пирогов”

  • пирогов-
  • садо разказ

Странно съобщение до медиите изпратиха от пресцентъра на „Пирогов”. Това става четири дни след като прокуратурата започна разследване срещу неизвестен извършител за злоупотреби в клиниката. Въпреки многобройните въпроси на журналистите, от "Пирогов" отказват всякакъв коментар. Затова пък са измислили разказ в абсурдиста садо-форма.

Като хора, уважаващи интелектуалния труд, ние искаме да ви помогнем, като ви изпратим някои наброски за малък летен разказ /репортаж, съдебен очерк, журналистическо разследване или както щете го наречете – важното е хонорар да има/," се посочва в съобщението.

Ето и самият разказ, в който прозира неуспял писател и спорно чувство за хумор:

"Тази сутрин проф. Димитър Раденовски,  изпълнителен директор на „Пирогов", се събуди с лошо предчувствие за тъп ден. Кризата беше ударила тежко черния пазар на органи – за месец успя да шитне само един черен дроб и то за мизерните 20 бона /в лева, разбира се/. Почти нищо не беше останало и в болницата за източване.

Лошите момчета, потресени от лошия имидж на „Пирогов", започнаха да заобикалят болницата и търсеха услугите на конкуренцията. Докторите му, вместо да къртят кинти и да правят отчисления към джоба му, предпочитаха да пеят по телевизиите. Спря да си плаща вноските и Доктора от отвъдното.

Професорът съвсем се вкисна, когато жена му сервира закуската. Мъка – само две детски главички. И кръвта в чашата му – от старци-разбойници. А какви времена бяха, тежко въздъхна докторът и мрачно пое към поршето си."

Прессъобщението на болница „Пирогов" завършва с думите „Следва продължение". 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пациент

    1 0 Отговор
    те просто са си казали истината с надеждата , че никой няма да им повярва.Естествено , че има и добри доктори , но мнозинството се е главозамаяло от правене на пари с цената даже и на човешки животи, смятайки че са недостижими - според доц. Цеков вината за фаталните изходи от некомпетентното лечението на пациенти се размива и пироговци могат да си убиват , както им дойде. Добре е тази болница да се закрие докато се преведе във вид вдъхващ доверие и респект.
  • 2 Ильо войвода

    1 0 Отговор
    Ако беше измислица щеше да е смешно.

    Коментиран от #3

  • 3 цеденевист

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ильо войвода":

    2 пъти ми се налага спешно да посета Пирогов.Лекарите си свършиха работата много професионално.За пари под масата не е ставало дума.Благодая ВИ!
  • 4 жоро бекъма

    1 0 Отговор
    Къде трансплантациите са безплатни че се учудвате за тези 20 000лв???
  • 5 приятели

    1 0 Отговор
    от тази болница са и "добрите "лекари - убийците на Галина на 27.02.2012г.: Виктор Попов,Ковачев - хирург, Росен Стойчев - съдов хирург, Георгиев - съдов хирург , Цеков - хирург,Сопотенска - анестезиолог.Трябва да си получат заслуженото.
  • 6 emo

    0 0 Отговор
    Раденовски знае, че даже да пише глупави разкази колективът ще стои зад него. Той им даде големи заплати, но изкарани чрез жмел. Там далавери винаги е имало, но за пръв път сега те са официална болнична политика. Ако не го спрат ще ,,зарази'' и други болници...