Отидете към основна версия

15 299 45

Бяла жена роди негърче, а мъжът й...

  • бяла жена-
  • негърче

Ейбрахам сериозно се съмнявал, че жена му му е изневерила, но се оказало, че той има чернокож сред предците си

Снимката е илюстративна. Източник: Shutterstock

Понякога законите на генетиката могат да останат загадка за учените. Има един милион случаи, когато родители с черен или бял цвят на кожата раждат дете с кожа с противоположен цвят. Това все пак се случва и е много трудно обяснимо. Тогава започват и типичните обвинения към майката - тя е изневерила на съпруга си с друг. Понякога обаче това не лежи в основата и е ред да се извадят много по-различни теории за случилото се.

Един от случаите, който доби особено голяма популярност е станал през 1955 година в Южна Африка. Това е случаят на бели заселници от Холандия - Сузи Лаинг и Ейбрахам Лаинг. На двамата им се ражда тъмнокожа дъщеричка на име Сандра.

Родителите били шокирани, когато видели бебето за първи път. Семейството вече имало две момчета, които били абсолютно бели.

В онези дни генетичните тестове все още не са правени, но те отчаяно опитват да установят връзката между бащата и дъщерята чрез кръвни тестове.

В началото Ейбрахам сериозно се съмнявал, че жена му му е изневерила и е предала любовта им. По-късно обаче се оказало, че той има чернокож сред предците си. Въпреки че са минали много години, то фенотипът се появява след много години.

Изследванията показват, че този човек е живял през 18 век. Вероятно е имал връзка с чернокожа жена, която е оставила този отпечатък на родословното му дърво, който пък е дал отражението си 200 години по-късно.

Тогава настанали трудни времена за семейството на малката Сандра. Съседите спрели да говорят с тях и дори не допускали семейството да отиде на църква или пък децата на училище. Детето преживяло страшни унижения.

За живота на Сандра са заснети два филма - единият е Skin (2008), а другият е документален - In search of Sandra Laing.

Обърнете внимание, че по-късно лекарите официално регистрират подобно явление - когато бяла двойка има черно дете. То е наречено атавизъм. Може да се случи само в един случай - ако някой от партньорите е имал тъмнокож прародител, пише jenata.blitz.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 23 гласа.

Свързани новини