Отидете към основна версия

1 845 30

Антъни Блинкен свири в киевски бар с местна група ВИДЕО

  • антъни блинкен-
  • украйна-
  • бар-
  • музика

Държавният секретар на САЩ и момчетата от "19.99" забиха популярното парче на Нийл Йънг "Rockin' in the Free World"

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен изсвири интерпретация на "Rockin' in the Free World"на Нийл Йънг с местна група в киевския Barman Dictat по време на изненадващото си пътуване до украинската столица. Той бе заведен там от външния министър на Украйна Дмитро Кулеба. Преди това двамата обядваха пица.

Преди пицарията и бара Блинкен заяви, че Украйна трябва да засили мобилизацията колкото е възможно повече и да призове още повече хора на фронта.

Песента "Rockin' in the Free World" е издадена от Нийл Йънг през 1989 г., след като негов планиран концерт в Съветския съюз е отменен.

Блинкен се присъедини на сцената за изпълнения към групата "19.99".

Преди да започне да свири, Блинкен каза на публиката: „Трябва да знаете, че Съединените щати са с вас, голяма част от света е с вас и те се борят не само за свободна Украйна, но и за свободния свят. И свободният свят също е с вас."

Държавният секретар на САЩ е в столицата на Украйна, за да обещае подкрепата на Щатите по време на продължаващата война на страната с Русия.

Изявата на висшия американски дипломат предизвика критики в САЩ, а недоволни я определиха като "неуместна" и "загуба на парите на американските данъкоплатци".

Един от критиците заяви в социалната мрежа X: „Само едно кратко напомняне, че вие и вашето семейство не можете да си позволите наем, бензин и хранителни стоки, защото инфлацията е извън контрол и вашите данъчни долари се харчат за неща като това, че държавният секретар Тони Блинкен свири на китара в бар в Украйна."

Друг написа: „Руснаците изтребват украинската армия всеки ден, а Антъни Блинкен е забелязан да свири на китара в бар в Киев. Не можете да си измислите това.“

Сега шепа музикални фенове с орлови очи забелязаха значението на избора на песен на Блинкен, подчертавайки как "Rockin' in the Free World" е издадена точно преди падането на Берлинската стена през 1989 г.

Друг защитник на държавния секретар добави: „Момчета, не разбирам приятелския огън срещу Блинкен. Мислите ли, че е дошъл в Украйна, за да свири на китара? Или очаквахте да дойде начело на 40-километров конвой от ракети Himars? Така не става“.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 20 гласа.

Свързани новини