Отидете към основна версия

1 833 6

Мадона ядоса мрежата: ще отпразнува 66-ия си рожден ден сред руините на Помпей

  • мадона-
  • италия-
  • помпей-
  • руини-
  • везувий-
  • празник-
  • рожден ден-
  • парти

Певицата е поканила 500 знаменитости и близки на голямото парти, което ще се състои на фона на останките от една от най-големите трагедии в историята

Снимка: БГНЕС/ EPA

Мадона си навлече куп негативни критики, след като стана ясно, че е домакин на парти за 500 звезди в древните руини на Помпей.

Кралицата на попа, която този месец навършва 66 години, според съобщенията, е наела 2200-годишния амфитеатър Teatro Grande за купона за рождения си ден. Въпреки че събитието все още не е потвърдено от историческия град, италианският вестник La Repubblica цитира кмета на Помпей, който казва: „Готови сме да посрещнем певицата“.

Но новината не се хареса добре на някои италианци, които критикуваха избора на суперзвездата на място и се оплакаха, че тя е платила само 30 000 евро за резервацията. Микеле Кампизи, генерален секретар на асоциацията за наследство Italia Nostra, каза пред The Times: „30 000 евро е абсурдно. Това е все едно да подарите Помпей.“

Той също така попита защо Мадона трябва да отпразнува личния си празник именно в Помпей, вместо да използва някой „красив плаж“. А Розана Кариери, президент на групата за културно присъствие Mi Riconosci, добави, че италианското наследство не трябва да се използва като "живописен фон" за "грандиозни събития".

Помпей, някога процъфтяващ и богат римски град с население от около 11 000 души, е известен с изригването на Везувий през 79 г. сл. Хр. Катастрофалното събитие унищожава града, както и селищата Херкулан, Торе Анунциата и Стабие, убивайки до 16 000 души в процеса. След изригването телата на жертвите в Помпей са известни като запазени в защитна обвивка от пепел, преди в крайна сметка да се разложат.

От средата на 1800 г. празнините, които тези тела оставят след себе си, в крайна сметка са запълнени с гипсови отливки, за да се пресъздадат последните им моменти. Днес руините на Помпей са популярна туристическа атракция, привличаща милиони посетители всяка година.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини