14 Август, 2024 12:58 1 824 6

Мадона ядоса мрежата: ще отпразнува 66-ия си рожден ден сред руините на Помпей

  • мадона-
  • италия-
  • помпей-
  • руини-
  • везувий-
  • празник-
  • рожден ден-
  • парти

Певицата е поканила 500 знаменитости и близки на голямото парти, което ще се състои на фона на останките от една от най-големите трагедии в историята

Мадона ядоса мрежата: ще отпразнува 66-ия си рожден ден сред руините на Помпей - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Мадона си навлече куп негативни критики, след като стана ясно, че е домакин на парти за 500 звезди в древните руини на Помпей.

Кралицата на попа, която този месец навършва 66 години, според съобщенията, е наела 2200-годишния амфитеатър Teatro Grande за купона за рождения си ден. Въпреки че събитието все още не е потвърдено от историческия град, италианският вестник La Repubblica цитира кмета на Помпей, който казва: „Готови сме да посрещнем певицата“.

Но новината не се хареса добре на някои италианци, които критикуваха избора на суперзвездата на място и се оплакаха, че тя е платила само 30 000 евро за резервацията. Микеле Кампизи, генерален секретар на асоциацията за наследство Italia Nostra, каза пред The Times: „30 000 евро е абсурдно. Това е все едно да подарите Помпей.“

Той също така попита защо Мадона трябва да отпразнува личния си празник именно в Помпей, вместо да използва някой „красив плаж“. А Розана Кариери, президент на групата за културно присъствие Mi Riconosci, добави, че италианското наследство не трябва да се използва като "живописен фон" за "грандиозни събития".

Мадона, която е от италиански произход от страна на баща си, преди това ще вдигне други купони за рождения си ден, който смята да отпразнува в страната със събития, проведени в Сицилия и Пулия. Нейните баба и дядо са емигрирали в Съединените щати от Пачентро, Абруцо, но тя е кръстена на майка си, въпреки че името Мадона е от италиански произход.

Въпреки че точните планове за партито за рождения ден все още не са потвърдени, Мадона се очаква да пристигне в района през пристанището на Марина ди Стабия, близо до ­Кастеламаре. След това тя ще направи 15-минутното пътуване до древния Театро Гранде с кола, където ще се проведе пищното парти. Има също слухове, че празнуването на рождения ден на Мадона може да продължи след това на мега-яхта в залива на Неапол.

Помпей, някога процъфтяващ и богат римски град с население от около 11 000 души, е известен с изригването на Везувий през 79 г. сл. Хр. Катастрофалното събитие унищожава града, както и селищата Херкулан, Торе Анунциата и Стабие, убивайки до 16 000 души в процеса. След изригването телата на жертвите в Помпей са известни като запазени в защитна обвивка от пепел, преди в крайна сметка да се разложат.

От средата на 1800 г. празнините, които тези тела оставят след себе си, в крайна сметка са запълнени с гипсови отливки, за да се пресъздадат последните им моменти. Днес руините на Помпей са популярна туристическа атракция, привличаща милиони посетители всяка година.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    5 4 Отговор
    Па подходящо е руината Мадона да празни на руините!
  • 2 Хо-Хо-Хо

    3 1 Отговор
    Тая дали прай още онуй нещо....?
  • 3 Ко речи?

    7 2 Отговор
    Поредното доказателство, че колкото повече одъртяваш, толкова повече изтрещяваш.
    Таа а земе са фръли у кратеро на Везувий и да не излаза оттамо.
  • 4 Един въпрос мира не ми дава .......

    0 1 Отговор
    Влажна ли е още ?
  • 5 Луиза Чиконе

    4 2 Отговор
    Каква ти Мадона, това е гавра с библейската личност. А тази долна прстттка даже и с огромни кръстове се кичи. Чудя се как Бог го позволява.
  • 6 Ироничен

    0 0 Отговор
    Кофти жена, кофти певица, кофти вкус....