Отидете към основна версия

4 745 11

Ревизоро: Не съм взел пари, за да мачкам Марешки

  • марешки-
  • ревизоро-
  • горива-
  • лекарства

По нищо не е разбрал, че има нов началник на митниците. Приходите не са се повишили, нито пък хванатите наркотици и контрабандни цигари

Колаж: Факти.бг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не изпълнявам поръчки, нито пък съм взел пари, за да мачкам Марешки. Но и той не ми е дал нищо, за да го жаля. Просто не вярвам на нещата, които той казва.

Това заяви в интервю за в. „Галерия“ Емил Димитров – Ревизоро.

Представете си, че с вас имаме квартални магазинчета и купуваме стоката от един и същ склад. Но аз я продавам малко над цената, за да имам някаква печалба и да се изхранвам.

А вие я продавате под цената, на която сте я купили от склада. Е, няма как да стане!

Явно той е голям талант, но то имаше и един банкер, който също беше талантлив, а после стана ясно как са се получавали нещата.

Оказа се, че има кораби, които са доставяли керосин, а са го продавали за нафта. Съдът каза, че това е позволено. Този кораб е един от основните доставчици на Марешки.

Войни не водя, въпреки, че той се държи с мен хулигански, аз винаги подхождам с уважение. Но ми е неприятно, когато подменя истината.

Не може в навечерието на изборите да разправя, че публично говоря срещу него, но иначе зареждам от бензиностанциите му. Между другото,

по отношение на горивата може да се окаже, че Марешки е мъж на жена си,

син на майка си и само харчи семейните пари.

Бизнесът е нещо, за което е чувал, но не участва. Освен това дава евтин бензин, апартаменти и лекарства. Кой депутат може да се сравнява с него. И ако наистина папата го е погалил по главата, значи трябва да признаем Марешки за светец, призова Ревизоро.

Той посочи, че по нищо не е разбрал, че има нов началник на митниците. Приходите не са се повишили, нито пък хванатите наркотици и контрабандни цигари. Важното е, че не са се сринали финансовите показатели. Единствените ми притеснения са свързани с това митниците да не се напълнят с полицаи, защото работата е специфична.

Правителството работи добре. Имаше очаквания за противоречия и драми в управляващата коалиция, но виждате, че се допълваме. Смятам, че ще изкараме пълен мандат.

Много е рано за смяна на министри. Кой не се е справил, за да има рокади?

Това пита депутатът от Патриотичния фронт.

Направи ми впечатление, че вместо в Асеновград да отиде вътрешният министър, при хората беше Валери Симеонов, въпреки, че няма работа там. Но явно се е почувствал ангажиран и е искал да помогне. А защо Радев го е нямало и къде е бил през това време, не знам. Това обаче не значи, че трябва да го сменяме. Справя се по-добре от Бъчварова.

Краси Каракачанов гори в работата си. Взел е присърце нещата и иска да е максимално полезен за хората в армията – да осигури униформи, да се опита да увеличи щата. От толкова ангажименти няма време да идва на заседания в парламента. Имам чувството, че спи в това министерство.

За мен най-разумно е да се ремонтират наличните самолети,

защото все още нямаме пари за нови. Защо са ни Грипени без американско въоръжение по тях – да имаме лодка за разходка? Или пък да вземем Ф-16, чиито механици отдавна са покойници. Имаме си ретро „МИГове“ и да ги заменим с ретро „Ф-16“ няма смисъл, смята Ревизоро.

Ако не бяхме съставили правителство, минималните пенсии нямаше да се увеличат и на 200 лв! Какво правиха досега предишните управляващи – защо не работиха в тази посока, а сега от нас се изисква да вдигнем рязко доходите на възрастните хора?

Няма търкания между лидерите на „Обединени патриоти“. Волен е смислен човек, който дава предложения и приема съвети. Общуваме нормално и затова го направихме председател на парламентарната ни група. Валери и Краси имат достатъчно ангажименти като министри, така че нямаме време за разногласия, отбеляза депутатът.

Не я познавам жената /задържаната за трафик на бежанци астивистка на НФСБ Анелия Велева/.

Нито ще я обвинявам, нито ще я оправдавам

НФСБ ще си решат как да постъпят. Знаете, че аз съм привърженик на завишаването на санкциите за каналджиство. Безспорно това е голям удар за Валери Симеонов. Единствената правилна реакция е, той да не се опитва да пречи на разследването, защото в противен случай ще излезе, че нещо прикрива. Убеден съм, че никога няма да опита да повлияе на прокуратурата, заключава Емил Димитров - Ревизоро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини