Отидете към основна версия

21 615 35

НСО се похвали с папата, а мълчи за далаверите с коли

  • нсо-
  • търг-
  • автомобили-
  • папа-
  • франциск

На таен търг е продаден Mercedec-ът возил Тодор Живков и дори Муамар Кадафи в България

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По повод успешното осъществяване на Апостолическото посещение на главата на Римокатолическата църква Папа Франциск в България от 5 до 7 май 2019 г. Националната служба за охрана изразява благодарност на хилядите граждани, присъствали и участвали в събитията през дните на посещението в градовете София и Раковски, за проявеното разбиране, търпение и доверие към работата на служителите на НСО. Това се посочва в официално съобщение до медиите.

Националната служба за охрана ще продължи да изпълнява професионално и посветено мисията си за опазване на живота и здравето на гражданите и при все така ефективно взаимодействие с институциите от системата за сигурност на Република България, обещават от службата.

ФАКТИ припомня, че от седмици чака отговор от НСО относно продажбата на автомобили с колекционерска стойност на силно занижени цени. Първото ни запитване до НСО е от 5 април. На 24 април отново попитахме службата дали е вярна информацията, че на таен търг са били продадени автомобили с историческа стойност, защото са возили Тодор Живков. Някои от возилата са били и бронирани.

Изявление на Националната служба за охрана

По повод успешното осъществяване на Апостолическото посещение на главата на Римокатолическата църква Папа Франциск в България от 5 до 7 май 2019 г. Националната служба за охрана изразява благодарност на хилядите граждани, присъствали и участвали в събитията през дните на посещението в градовете София и Раковски, за проявеното разбиране, търпение и доверие към работата на служителите на НСО.

Националната служба за охрана се обръща с думи на благодарност и към стотиците представители на българските и на международните медии за тяхната акуратност и професионализъм. Служителите на НСО положиха неимоверни усилия да подпомогнат журналистическата работа на екипите на местата на събитията по програмата на посещението, както и дейността на служителите от българските институции, благодарение на които медиите имаха възможност да направят милиони по света свидетели в реално време на посланията от историческото посещение на Папа Франциск в България.

Националната служба за охрана ще продължи да изпълнява професионално и посветено мисията си за опазване на живота и здравето на гражданите и при все така ефективно взаимодействие с институциите от системата за сигурност на Република България.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини