Отидете към основна версия

9 248 99

Сам си си виновен, българино!

  • бедност-
  • българия-
  • причини

Войнстващата посредственост ни управлява от няколко десетилетия

Източник: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сигурно е, че всеки един от нас в България е чувал неговите баба и дядо да се оплакват, че пенсиите в България са критично ниски. Толкова ниски, че мнозина от пенсионерите в България изпитват сериозни затруднения да си купят хляб и мляко. Идва момент, в който се разболяват и им се налага да закупуват скъпи лекарства. Скъпи лекарства, за които Здравната каса покрива съвсем минимална част и ако тези пенсионери нямат деца и внуци, които да им помагат - обречени са.

Защо по дяволите е така?! Отговорът на обяснението започва на 9.09.1944 година. При по-критична маса в България, тази дата би трябвало да бъде обявена като ден за национален траур на българската държавност. От този тъжен за България ден нататък, страната се управлява от полуграмотната, крайно необразована агентура на страна, която няколко дни преди 9.09.1944 година е обявила война на България.

Единственият с висше образование в Българската комунистическа партия е Васил Коларов. Дълбоко съмнително е, че масата българи са били комунисти, дори напротив - презирали са ги. Въпреки това обаче, народът на България не се бунтува срещу настъпващата тирания, репресия и сигурна бедност. Ново Априлско въстание срещу надвисващото се над България робство - няма.

Адаптивният българин започва да се нагажда към новата власт, започва масовото записване в редиците на БКП, а в същото време и числото на комунистическата агентура се множи. В това русло цели 45 години българите безропотно строят обречения на чутовен крах социализъм и скапаните плодове от това са налице днес. Представете си, че един полуграмотен индивид управлява голяма корпорация като Microsoft, какво ли ще ѝ се случи на тази корпорация? Отговорете си и се сетете за управлявалия ни комунистически мениджмънт.

Щетите са огромни и строителите на социализма го усещат днес на собствения си гръб с ниските си пенсии, а и заплати. Продължението на българската участ е съвсем естествено трагично. Романтични надежди и илюзии за демокрация носеща свобода, но без отговорности. Материално благоденствие, но ако може по-лесен и безболезнен начин.

Слаби нива на прогресивно и критично мислене, лежерност, твърде малко и твърде продажни ''бунтари'' и резултатът е? Тържество на досега управлявалата номеклатура, която си ни знае. Няколко управления на БСП довели до абсолютни икономически катастрофи и с не малка заслуга за днешния ни ден, въпреки това обаче има индикации, че БСП е първа политическа сила към ден днешен?

Сам си си виновен, българино! Сам за себе си носиш и вина, че вече почти 10 години търпиш нещото наречено ГЕРБ. Какво ли не ти изкараха за него, по какъв ли не начин ти показаха гноясалата му същност, ала ти българино продължаваш да си го обичаш, тачиш и избираш, въпреки че те държи най-беден в Европейския съюз! Съвременният млад българин с основание може да се сърди на предците си за съучастието в осакатяването на една процъфтявала преди това страна и за липсата на воля, когато е имало поне минимален шанс - България да е нормална държава.

Може би, защото искаш да си в неговата позиция и да изпълняваш неговата роля? Дано не. Добре, че българино, все пак те пуснаха в Европейския съюз, че да не те сполети немотията на молдовците и на руснаците живеещи на 100 километра от Москва. Сам си си виновен, българино, че търпиш да те управлява войнстващата посредственост!

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини