Отидете към основна версия

51 307 165

Борисов този път каза истината за ГЕРБ

  • герб-
  • борисов-
  • кубрат пулев

Партията и Кубрат Пулев си приличат по всичко

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Е, доживяхме и това да се случи - Бойко Борисов беше прав. Вчера на предизборното, по байтошовски, събитие на ГЕРБ в "Арена Армеец" по време на речта си, Борисов освен другите си лакърдии, изтърси: "Ние сме като Кобрата - ставаме и продължаваме напред, когато ни ударят". Право в десетката и то лично признание - ГЕРБ са като Кобрата. Точно така е, г-н Борисов.

Очевадният паралел между ГЕРБ и Пулев се случи твърде скоро. Случайно, почти по едно и също време, избухнаха два скандала - "Апартаментгейт", с основен участник зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и целувката от страна на Кубрат Пулев към интервюиращата го Джени Суши. И наистина, както казва Борисов, в реакциите по двата случая имаше твърде много прилики.

Първо и ГЕРБ, и Пулев, заложиха на наглостта. Равносметка, покаяние, извинение, смирение - такова нещо не видяхме и от двете страни. Напротив - страните преминаха в безочлива атака - Цветан Цветанов започна типично по политически да върти локуми за това как опозицията му спретнала нещо си, а Пулев също толкова недостойно започна да рови в личността на Суши, естествено за да хвърли вината върху нея. Нещо, което впоследствие експертите окачествиха като сериозен автогол. Срещу първосигналността и определения манталитет обаче нищо не помага. Разбира се, всички други бяха виновни, а Цветанов и Пулев - ангелчета.

И понеже и двете страни много разчитат на българския народен манталитет, то от една страна видяхме активизирани всички субективни лаячи на настоящото статукво в държавата, а от другата бяха някои неособено изтънчени персонажи от антуража на Пулев, като есенцията са брат му и половинката му Андреа. Интересно дали българските граждани, които иначе много се гордеят от успехите на Пулев, са впечатлени от изказа на фолкдивата в личните съобщения, които се оказа, че пращала на Суши, като например "Знае ли майка ти какъв боклук си? Уличница и ку*ва". Джентълменът Тервел пък разказа какво правила Суши на някакво си парти, с кого се целувала, как приличала на травестит. Имаше и разкази за тоалетни и всякакво друго дълбаене, което се превърна в затъване от щаба на Пулев. Всичко това беше тиражирано и защитавано от "патриотичните" български медии и граждани. Впрочем същите медии, които се навеждат и пред Борисов. Мачкай, Кобра, ти и манталитетът, възцарил се около теб, са наистина повод за национална гордост. Сигурно народът вече няма търпение да притаи дъх преди следващия ти мач. Ама той какъвто народът, такива и идолите му.

Пулев и ГЕРБ са символ на грубата сила, която властва в България. Презумпцията, която дава право на всички тук да си мислят, че можем да живеем на племенен принцип, в който най-силният е вождът и може да прави каквото си иска. За тази цел ГЕРБ си е осигурил целия репресивен апарат, а Кубрат имиджа на спортен герой. Като параван за какво точно, което се върши на втори план, служи това, дано справедливостта някой ден изкара наяве.

Засега справедливостта се прояви единствено в измерението на спортната комисия в щата Калифорния, която отне лиценза на Пулев за срок от шест месеца. За да покаже, че в някой държави има правила, те се спазват, борави се с факти, разследванията са обективни и не могат да бъдат замазвани с високопарни приказки и простотия из медиите. Е, България е още много далеч. Тук разследването срещу Цветан Цветанов потъна в забвение, той на воля дърпа конците зад очертаващата се поредна изборна победа на ГЕРБ и дори май има хора по села и паланки, които искрено го поздравяват и му се радват. Нашата "спортна комисия на Калифорния" би могла да бъде Кьовеши, "Магнитски", а може би дясната коалиция, която се застъпва за румънката. Останалото много отдавна Тодор Колев, лека му пръст, ни го каза.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини