Отидете към основна версия

16 803 62

"Иван Гешев - момчето от крайния квартал...", или какво ни казаха медиите днес

  • номинация-
  • главен прокурор-
  • иван гешев-
  • медии-
  • делян пеевски

Има бърз и лесен начин да разберете какво се случва в държавата

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Денят се познава от сутринта, а процесите в България се познават по медиите. За редица зависимости е достатъчно да проследите няколко дни от програмата на "Канал 3", за да ви се избистри голяма част от пъзела в държавата. Неслучайно споменаваме "Канал 3" в деня на издигане на кандидатурата на Иван Гешев за нов главен прокурор. Просто тази телевизия следи най-отблизо процесите в Прокуратурата. Дотолкова е запозната, че винаги е първа на всеки брифинг, сякаш понякога знае за него, дори преди от самата Прокуратура да знаят. Разбира се днес напоително отрази идилията и единомислието, което цари сред ВСС. Чак да му стане приятно на човек, че е гражданин на държава, в която в институциите има подобен синхрон.

Трогателна статия със заглавие "Иван Гешев - момчето от крайния квартал, което вкара олигарсите в затвора" пък публикува сайтът "ПИК", по повод номинацията на Гешев. Сайтът "Правен свят" ни припомня материал на "24 часа" от 11 февруари 2018г. озаглавен изненадващо сходно - "Как момчето от крайния квартал Иван Гешев стана прокурорът по делото КТБ". Смятаме за достатъчно да ви представим нейното начало:

"Който не познава шефа на Специализираната прокуратура Иван Гешев, може да си помисли, че той е скучен сухар или надменен началник. Гешев обаче не отговаря на това клише. Разследванията на прокуратурата обяснява с образен език. Макар и да изглежда строг, има неподражаемо чувство за хумор".

По-късно разбираме, че Румяна Арнаудова, сега говорител на Прокуратурата, казва за него "Гешев е неизчерпаем източник на енергия. Въпреки тежката ни работа той не стана черноглед, не се потисна".

Други медии - "Труд", "БЛИЦ", "Монитор" акцентират върху единодушието, с което е била издигната кандидатурата на Гешев.

Денят не се очертава да е слънчев. Напротив, подобен е на този, в който Делян Пеевски бе избран за шеф на ДАНС. А за Гешев знаем, че е бил честен поне веднъж - надпреварата наистина ще е кална. Ако въобще има надпревара.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 30 гласа.

Свързани новини