Отидете към основна версия

6 379 17

Ще им дадем един милиард, ей така – да си имат за харчене

  • вик-
  • водоснабдяване и канализация-
  • водоснабдяване-
  • водна криза-
  • воден сектор-
  • николай ценков-
  • вик-перник

Нямах ли си друга работа, та да взема да ровя по финансовите отчети на държавните ВиК...

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нямах ли си друга работа, та да взема да ровя по финансовите отчети на държавните ВиК. Започнах с пернишкото, разбира се – да не излизам от тренда. Чинно си е подал отчета господин управителят към 30.09.2019 г. до финансовото министерство. И съвсем съвестно си е написал човекът, че няма да я бъде тази работа – изпълнява едва 1 от общо 5 показателя. С което очевидно не са имали проблем нито МРРБ (51%), нито общините-съдружници: Перник (34%), Радомир (8%), Брезник (3%), Земен (2%), Трън (2%), нито Одитния комитет на ВиК-Перник (да, имат си и одитен комитет за разкош), нито 328-те (!) работници и служители на дружеството, нито дирекция „Държавни помощи и реален сектор“ в МФ, нито дирекция „Водоснабдяване и канализация“ на регионалното ведомство, нито… дълго е.

- Започнах да смятам загубата на всички 28 държавни ВиК. Отказах се, нали сега ще ги консолидираме.

- Ще им дадем и 1 милиард, ей така – да си имат за харчене. Не е лесно да си монополист на загуба.

- Ама нищо, нали ще връщат строителни войски и рязко ще се вдигне БВП-то. „Всички лyди - на боpба за миp и комyнизъм!“. Абе, чудесен ден, казвам ви!

- Добрата новина е, че Рачков и Зуека през 2018 са изпитвали ученици в кампанията на МРРБ „Моят град е моята крепост“. Който не вярва да провери.

Никoлaй Цeнкoв e юриcт. Зaeмaл e ключoви пoзиции в чacтния и публичния ceктoр, къдeтo e придoбил бoгaт прoфecиoнaлeн oпит в cфeрaтa нa икoнoмичecкaтa диплoмaция и прoeктнoтo финaнcирaнe.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.

Свързани новини