Отидете към основна версия

110 571 102

Илиян Василев: Изтеглят Пеевски, заместник ще му е близък до Борисов и Доган олигарх

  • илиян василев-
  • мнение-
  • делян пеевски-
  • бойко борисов-
  • ахмед доган

За вас нищо няма да се промени, ще ви крадат както и преди

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на анализатора Илиян Василев

Започна операцията по пунтамарното изтегляне на Пеевски и заместването му с друг подходящ. За тази роля кастинг няма да има. Определен е човекът. Известен олигарх близък до Борисов и Доган.

Ролята на Пеевски е именно на ковчежник на паралелната държавата, която е пленила цялата държава. Това са отделни канали на свързаност, на влияние, на парични потоци, на кадруване, резултатите от което от време на време виждате "в ефир".Системата има нужда от своя "Пеевски", преди беше Цветан Василев, след Пеевски ще бъде Олигархът Х.

За вас нищо няма да се промени, ще ви крадат както и преди. Забележете, лепилото на тази паралелна държава е колективната жажда за благоденствие извън стандарта на заработеното с честен труд. Без да се напрягате, през асансьорите на властта, които ви спестяват терзанията на риска и конкуренцията. Богатството, чийто източник са публичните средства.

Пунтамарата е на макс - Гешев щял да разпитва Борисов, той утре ще разпита и Пеевски, щом драматургията го налага. Само Доган не може да разпита, защото са му "тънки платненките" /стар лаф/.

Както виждате Пеевски е потънал тотално, докато премине бурята. Но тя няма да премине. И тъй като е токсичен актив на властта, сега му уреждат организирано оттегляне в чужбина.

Познайте кой е олигархът, който ще го замести?

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 408 гласа.

Свързани новини