Отидете към основна версия

17 636 66

Коронавирусът бетонира Борисов

  • коронавирус-
  • борисов-
  • власт

Политическият живот в страната е под пълна карантина

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако някой си е мислел, че премиерът няма да завърши и третия си мандат, време е да се раздели и с остатъка от илюзиите си. Коронавирусът обсеби съзнанието на целия свят и нашият малък, но сплотен колектив, наречен български народ, не прави изключение.

Каква корупция, какво източване, какви къщи и манекенки в Барселона, стъписваща некомпетентност и пр., когато не просто по света, а и то съвсем близо до нас, гинат хиляди от нещо непознато. Учените вдигат рамене, лекарите отговарят стандартно, за това, за което са учили, населението е в шок и неведение.

Цялата ни държава още не е под карантина, но целият ни политически живот определно е. За него отдавна се твърди, че така или иначе е покойник, но в настоящата ситуация това вече може да бъде обявено и съвсем официално. В БСП или това, което имаме като опозиция, вероятно са наясно, че точно сега всеки опит за по-остро влизане в глезените на властта, ще бъде обявяван за мародерство. И неминуемо ще намалят децибелите и фалцета.

А колко ще продължи това "точно сега", уви, никой не знае. Премиерът пък, и без да знае, може да си говори за коронавируса, колкото си ще. И ще го прави. Той принципно е свикнал да говори за неща, от които не разбира, а в случая е улеснен - никой не е наясно с последната световна хитова болест. Премиер, учени и лекари мълчат и гадаят еднакво изумени.

Така в скечове на управленска загриженост, почасови пресконференции на корона-щаба и опозиционно смирение ще добутаме края на мандата. Прословутият трети мандат, който Борисов задължително трябва да завърши. Щото иначе хем срам, хем няма кой да му се примоли да каже "чийз" в Делиормана.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 79 гласа.

Свързани новини