10 Март, 2020 14:00 17 621 66

Коронавирусът бетонира Борисов

  • коронавирус-
  • борисов-
  • власт

Политическият живот в страната е под пълна карантина

Коронавирусът бетонира Борисов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако някой си е мислел, че премиерът няма да завърши и третия си мандат, време е да се раздели и с остатъка от илюзиите си. Коронавирусът обсеби съзнанието на целия свят и нашият малък, но сплотен колектив, наречен български народ, не прави изключение.

Каква корупция, какво източване, какви къщи и манекенки в Барселона, стъписваща некомпетентност и пр., когато не просто по света, а и то съвсем близо до нас, гинат хиляди от нещо непознато. Учените вдигат рамене, лекарите отговарят стандартно, за това, за което са учили, населението е в шок и неведение.

Цялата ни държава още не е под карантина, но целият ни политически живот определно е. За него отдавна се твърди, че така или иначе е покойник, но в настоящата ситуация това вече може да бъде обявено и съвсем официално. В БСП или това, което имаме като опозиция, вероятно са наясно, че точно сега всеки опит за по-остро влизане в глезените на властта, ще бъде обявяван за мародерство. И неминуемо ще намалят децибелите и фалцета.

А колко ще продължи това "точно сега", уви, никой не знае. Премиерът пък, и без да знае, може да си говори за коронавируса, колкото си ще. И ще го прави. Той принципно е свикнал да говори за неща, от които не разбира, а в случая е улеснен - никой не е наясно с последната световна хитова болест. Премиер, учени и лекари мълчат и гадаят еднакво изумени.

Така в скечове на управленска загриженост, почасови пресконференции на корона-щаба и опозиционно смирение ще добутаме края на мандата. Прословутият трети мандат, който Борисов задължително трябва да завърши. Щото иначе хем срам, хем няма кой да му се примоли да каже "чийз" в Делиормана.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 79 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NEMESIS

    173 34 Отговор
    Барбас Ганьос Бойкос - първи тиквоч във вселената!
  • 2 На курнелистите

    71 118 Отговор
    Сега куронавируса им е виновен, че не могат да катурнат Бойко от власт...

    Коментиран от #13

  • 3 Фактъ

    104 30 Отговор
    Един левскарски , по - здрав за Боко тиквата !
  • 4 Рев

    136 27 Отговор
    Много е жалко, но за съжаление статията не е без основания.
  • 5 EL bronhito

    118 18 Отговор
    Боку много съмнително кашля :)
  • 6 Асан 🇹🇷🇧🇬

    43 125 Отговор
    Аз подкрепям Бойко

    Коментиран от #38

  • 7 EL boko

    144 21 Отговор
    Ако е бетон като магистралите му то значи че до месец ще се напука и падне ХАХАХА :)
  • 8 Асан 🇺🇦🇯🇴🇱🇰

    24 93 Отговор
    До последно само Герб!

    Коментиран от #16, #26

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Лекар БГ

    48 11 Отговор
    Уви,точно така е.
  • 12 мани мани

    38 78 Отговор
    а да дойдат още по-крадливите комуняги ли? служебно крадливо правителство ли да дойде? няма ептен да могат да се справят с нищо, а само ще махат хора от постове и т.н. и накрая кой ще плаща? пак ние! като дойде време за избори, тогава си умувайте и гласувайте за който си искате или не гласувайте! т'ва е!

    Коментиран от #14, #22

  • 13 Горо

    73 24 Отговор

    До коментар #2 от "На курнелистите":

    Кой да катурне Бай Ганьо от власт? Бай Ганьовците в България са много и именно те крепят Борисов!

    Коментиран от #53

  • 14 Горо

    65 24 Отговор

    До коментар #12 от "мани мани":

    Е, тогава ганьовци, дръжте си Борисов на власт до гроб, понеже обичате именно той и шайката около него да ви крадат и се успокоявайте, нищо че и те са били комунисти!
  • 15 Дельо хайдутин

    44 18 Отговор
    Коронавируса ще бетонира Бойко в гробницата. ХА ХА ХА!
  • 16 Горо

    63 15 Отговор

    До коментар #8 от "Асан 🇺🇦🇯🇴🇱🇰":

    Защо тогава са останалите политически партии? Връщайте член 1 от Живковската конституция и ГЕРБ да стане единствената управляваща партия! Както добре го е казал Левски на въпроса дали република или царство ще има след въстанието: "За какво ни е цар, то и сега си имаме султан!". Та за какво ви е друг, ганьовци, вие и сега си имате Бай Ганьо на власт!

    Коментиран от #17, #54

  • 17 Ванга

    29 9 Отговор

    До коментар #16 от "Горо":

    И сино на Живков ке управлява 45 години.
  • 18 Затова беше измислен коронавируса

    55 20 Отговор
    По цял свят хората започнаха да недоволстват от такива като Борисов и Герб, затова беше нужно да пуснат едно вирусче, което да бетонира мафията на власт, като отклони вниманието с нещо по-страшно. Ппц трябва да се иска оставката на Герб, защото от над 2 месеца се знае за вируса, а те едва сега започват да действат, да произвеждат маски и костюми, да контролират влизащи-излизащи в страната. Щом вирусът е дошъл от работници, значи правителството не е положило усилия за контрол и условия при влизане в страната. Демек, партия Герб трябва да подаде оставка за неспряване с вируса! Ако бяха сложили работниците под карантира или да задължат всеки, който влиза в страната, да носи маски и да се проследява неговия маршрут, засега още щяхме да сме една от държавите без вируса

    Коментиран от #36

  • 19 СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ

    36 19 Отговор
    Експерти на президента в служебен кабинет ще се справят по добре във всички свери,не бъди месирка,дори с вируса дори и с машинно гласуване и заплахата от ,,Дост,, и цв.цв.
  • 20 сега

    27 34 Отговор
    Не разбрах коронавирусът ли му е крив на другаря Ганев и на другите красноармейци, че не успяват да свалят Бойко и пак са в тъча!? По същата тъпа логика на "автора" на тази драсканица, Корнелия отлага конгреса на БКП и се бетонира на председателското място, Ганеев!
  • 21 не вирусът е причината

    47 10 Отговор
    Проблемът е друг - няма алтернатива! Какво предлагат БСП - "стани да седна". Но, нищо различно в политиката! Шуро-баджанашки назначения и "усвояване" на обществени и евро-средства от "наши" фирми! Тия вече ги познаваме! Искаме истинска алтернатива - друг тип политика и държавност!
  • 22 Мале

    25 4 Отговор

    До коментар #12 от "мани мани":

    Все едно тези не са крадливи и могат да се справят изобщо с нещо...

    Коментиран от #44

  • 23 Факт

    10 1 Отговор
    Може пс да го тръшне коронавируса!?
  • 24 Активист на БКП

    37 18 Отговор
    Няма вирус! Лъжат за да парализират обществения живот и да забравим за апартамента, любовницата и 3 000 000€ ...
  • 25 ЯНКУЛОВ

    17 12 Отговор
    Поредната платена всяваща паника бездоказателствена статия целяща повдигане на рейтинга!!!!!
  • 26 Факт

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "Асан 🇺🇦🇯🇴🇱🇰":

    Драскай кибрита!
  • 27 Behemoth

    26 8 Отговор
    На обяд по новините простака кашляше и ръчичка даже не си сложи на устата лъжлива....ВСИЧКИ ЩЕ ИЗМРАТ!

    Коментиран от #50

  • 28 Надежди говежди

    24 9 Отговор
    Да да, точно тала си мисят герберастте Ковид 19 бетонира крадецо и в Испания зарезаха делото за къщата щото се занимават с разни вируси еднодневки! Вируса е още мах 1-2-3 седмици а сме само Март месец.
  • 29 Гражданин

    21 5 Отговор
    Вируса си е вирус обаче трябва и да се яде, а пари за мамбо няма масово така чееее...
  • 30 Уди Кълвача

    20 0 Отговор
    Това да не е Папата да ти продаде аудингенция и да ти прости греховете ? Това си е грип живота с спрял само за неграмотниците!!!
  • 31 КралиМарко

    33 7 Отговор
    Мнооо Важно!Страшното не се осъзнава, а то ще дойде след няколко месеца..Тогава, заразените ще са навсякъде,властите ще са и те заразени, макар и скътавки.При тази здравна система,ще има много работа за Погребалните агенции..После ще настъпи разцвет на брутния вътрешен продукт и разтеж на икономиката!!Затворени заведения,цехове,училища,заводи,институции..МОЛОВЕ ,Магазини!!Е, тогава масово лекарите ще са тръшнати, защото ще са в най-рисковата среда.Всеки ще се скътава, за да бяга от неизбежният край..Ще се отчита бум на смъртност от инфаркти инсулти и грипна епитемия..Блазя на управниците!!!Те първа ще разберът, че не стават за нищо..щото с лъжене и крадене,епидемия не се овладява.Тук не живеят чоблестни китайци ,корейци, а безмозъчни хитреци с огромно его и злоба, гледащи само за себе си - а такава нация е елоементарна за изчистване, нея няма какво да я сплоти и обедини..освен алчността и парите.Да му е честито на Другаря Агент на ДС - Борисов ще набере плодовете от бетонираната си власт, много скоро всички ще видят колко гол е не само царя , но и всички придворни около него!
  • 32 Наблюдател

    25 10 Отговор
    Няма реална - смислена опозиция. БСП нито е алтернатива, нито е опозиция. Дори след водната криза с Перник нищо не се чу за такава! Ако бяхме държава ГЕРБ и вожда им трябваше моментално да са изхвърчaли от властта ! Най-малко!! Това e и основното което крепи Борисов. Хората за да излезнат на улицата трябва да имат визията на кой да дадат властта! Иначе ще стане като със свалянето на Орешарски...."А Отбора" комунисти бе свален но дойде "Б Отбора"....
  • 33 потребител

    20 11 Отговор
    Г-н Ганев,единственото което мога да направя е да Ви напиша шестица за статията! Точна оценка без залитания и пристрастие на моментното съдържание на нашето общество.
  • 34 Съдията Дред

    12 2 Отговор
    "Чичо, защо не кашляш"?
  • 35 Emo

    24 0 Отговор
    Стига глупости, смъртността от вируса е под 5%. В Китай в областта на Ухан от 67000 заразени 47000 са оздравели, а починалите са около 3000.
    Страхът е много по-страшен от самата болест.

    Коментиран от #39, #64

  • 36 Гост

    12 3 Отговор

    До коментар #18 от "Затова беше измислен коронавируса":

    Прос народ!!¡
  • 37 електорална 1

    29 5 Отговор
    Не вирусът, а ние с политическата си пасивност и липсата на гражданска позиция го бетонирахме!
  • 38 Коментатор

    27 6 Отговор

    До коментар #6 от "Асан 🇹🇷🇧🇬":

    Е как няма да подкрепяш Бойко, като той ви хрантути вас електората му от махалите!!!

    Когато дойде видов ден, а той ще дойде бъди сигурен, всички групировки, прокурори, съдии, кметове, съветници, областни управители, тролове, паразитиращи индивиди под формата на електорат, всичко това ще бъде подложено на истинска реформа, а виновните ще бъдат поставени на топло за дълго време!!!

    Коментиран от #52

  • 39 Оня без коня

    16 3 Отговор

    До коментар #35 от "Emo":

    Според теб 5% са малко ?! Дори да приемем ,че коронавируса се разпространява като сезонните грипове 5% хич не са малко ! А той е много по-труден за ранна диагностика , поради големия му латентен период от 15 дни до месец ! При нашата мизерна здравна система просто не ми се мисли какво предстои !
  • 40 Чичо Гошо

    19 3 Отговор
    Идиотите рано или късно се самоунищожават. Справка - Болен Сидеров
  • 41 Хаха

    22 3 Отговор
    А пък Лукойл продава на задунайците по цени при $70 за барел въпреки, че сега цаната е $31 за барел.
  • 42 Зденка

    13 9 Отговор
    Ако някой си мисли, че ако го назначат новите господари да управлява държавата ще се справи по добре , защо не се пробва ? Защото на никой не му стиска. Боже опази от бесове дето си мислят че са фанале коча за късите косми.
  • 43 Ганев, грешиш!!

    23 7 Отговор
    Не вируса, чума да беше, този подъл, крадлив и страхлив чичо, немаше да подаде оставка. Провалите са толкова много, корупцията ужасна, състоянието на държавата трагично, обеднявснето и разрухата както никога досега, т.н. Опозиция си е хранена и отглеждана от него. БСП се чувстват добре, трупат кинти и имитират опозиция. Жалкото е, че само за Перник можеха да организират масов протест и дебелия чичо свален. Но те не искат. Чичо Барба ще бъде махнат от недоволни лица от ГЕРБ с подкрепа от Брюксел и САЩ. БСП ще си стои отстрани и ще чака удобен момент да скочи и разкритикува Българоубиеца. МС който е събрал Барбата е пълна трагедия! А отношението което показва към всеки член е от унизително по-унизително. Мълчат и скърцат със зъби но при свалянето му, ще парадират с несъгласие към неговите решениея и методи, но били принуждавани и заплашвани. Помните как след 10.11.89 много партийци веднага напуснаха потъващият кораб и станаха демократи. Само колко бивши партийни секретари има в ГЕРБ, БСП може да им завижда.
  • 44 мани мани

    13 5 Отговор

    До коментар #22 от "Мале":

    добре че в тоя труден момент сега не сме с временно правителство! тогава щеше да е много по-зле! като дойдат изборите - си умувайте и гласувайте! нямаме нужда и полза от сваляне на властта сега, колкото и да негодуваме и да ни иска! т'ва е положението! и другите ще са същата комуноидна измет! виждали сме ги!
  • 45 гост

    11 4 Отговор
    ма видехте ли колко е умен Борисов измисли короновируса за да си изкара третия мандат, и сега ко ше праи новината за барселонската къща ,като никой не му дреме да не говорим, че и визнтиеца със триста теманета и извинения до посолството и Бойко още вчера изтегли книгата и сега кво един копейкин остана да се бори за правда и свобода
  • 46 Пешо

    15 3 Отговор
    Като почнат да измират хората в препълнените болници тогава ще говорим за "бетонирания" Борисов!
  • 47 БАИ ПЕШО

    16 1 Отговор
    ДАНО КОРОНА ВИРУСА ТРЪШНЕ ТИЯ 240 АИДУКА ОТ ПАРЛАМЕНТА ПО БЪРЗООООООООООООООООООО.........
  • 48 Сава Радев

    5 1 Отговор
    Така ще добутаме до края на мандата, че и още един мандат. Енергията на нацията отдавна изтля
  • 49 heavy metal

    11 2 Отговор
    самовлюбен,самозабравен,самохвалко. царят е гол.
  • 50 Детската градина

    10 0 Отговор

    До коментар #27 от "Behemoth":

    Е, това с ръчичка на устата, когато се прозяваш или кашляш се учи първите седем години...
  • 51 Zezo

    13 5 Отговор
    Другари,добър ден. Я да видим кво прай любимия министър председател,строителя на европейска България, Вожда,учителя и Бащицата на българския народ- Бойко Борисов. Опа, пуснал коронавируса за отвличане на вниманието от проблемите на държавата. Браво Батмане.Велик си. Ако можеш пусни и некой вирус,да освежиш промитите и бетонирани мозъци на Другарите.Щото те на избори не могат да те бият .Те немогат да спрат джагалите на границата. У Брацелона имаш жена,дъщеря,къща и тъща, ама само те го знаят. Оплели са се яко.Някакви избори щели да има у БСП-то.Дано си изберат Нинова,Тя ти е клиент на избори,както Михов и Станишев. Мой да пуснеш и друг вирус, за връщане на БГ тридесет години назад,за кеф на Другарите-социализъм,чрвени знамена,нема вируси,нема бедни,нема Чернобил.Може и държавата да я нема.
  • 52 кибик

    3 2 Отговор

    До коментар #38 от "Коментатор":

    Турих ти плюс, но втората част от поста ти не е вярна! Няма да дойде видовден! Всичко ще се покрие най-малкото защото държавата ще се затрие.
  • 53 Фирко

    4 6 Отговор

    До коментар #13 от "Горо":

    Явно комунягите са по - малко от ганьовците,ама па се напинят за власт. От напиняне, стават още по червени.
  • 54 Zezo

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Горо":

    Номер 1 са щото ги избират да са такива.Само комунягите се вкарват в конституцията с ръководна роля.що ли?
  • 55 До г- н Милен Ганев.

    10 2 Отговор
    Жалко,че главен редактор смята,че правителството се крие зад коронавируса и това ще му запази властта.Вироса е световна тема. България това може,това прави. Проблемите в страната остават,и не могат да се покрият от коронавируса. Важно е кой,как действа в такава ситуация. После да не се чудат другарите,що Бойко пак управлява.
  • 56 dido

    3 4 Отговор
    E, aide sega pluite po Borisov, sled tazi pydlikaciq imate prekrasna vazmognost.Sigyrno parite za tazi statiq 6e sa dosta,no i si spomnete kak zavar6i Giobels.A i pove4e ne pi6ete za 4esna gyrnalistika(111)v sveta.Haide zapo4vaite. i pomnete "Pred faktite i bogovete mal4at, a ne pred fal6ivi novini".
  • 57 KOKO

    4 1 Отговор
    BETONIRAT SE SAMO UBITITE OT MAFIATA
  • 58 Гого

    12 1 Отговор
    Първото нещо което ще направя ако се заразя е да отида в НАП ще ги разцелувам всички.
  • 59 Умник

    7 6 Отговор
    Мислех си че коронавируса бетонира Президента,Нинова,и другите другари като непоклатима опозиция.Никакви ги няма.
  • 60 мухаха

    6 10 Отговор
    Горките другари-пак ще духат супата на Бойко! ако оживеят де -все пак, както знаете корона вируса е биологично оръжие измислено от САЩ и мори масово червени глупаци!
  • 61 Бай Ганьо

    7 3 Отговор
    Споко заспал електорат,ще взема и следващия мандат ...трябват ми още няколко милиарда
    Ваш Бай Бойко Ганин
  • 62 Реалист

    10 2 Отговор
    Чичо защо кашляш? Америка е държавата която унищожава светът.... Тровяят ни с водата
    с храната и най вече с въздуха.... Заразно то зло ще ни превърне в зомбита..... То и без него хората мирът като мухи.... Кой пусна Америка на континента Европа..... Кой им целува задните за пари,,,,,, е парите ще останат , но и те няма да се отърват....
  • 63 ЛНХГ

    8 3 Отговор
    Короновирусът и като манна небесна за управляващите - излича всички негативи натрупани до сега от ГЕРБ - соджуците, терасите, апартаментчиците, една дама която щеше да купува ЧЕЗ, мисирките, Барселона и още безброй негативи като корупцията, бедноста и пр.
  • 64 До теб неразумни юроде

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Emo":

    Ами щом според теб 5% е много нисък процент да те сложим тогава в една стая с още 19 човека и да се бройте кой ще оцелее - тогава май няма да ти е толкова уверено - да те видим как ще се радваш тогава
    5 е ужасно висок процент ако се замислим реално, че от усложненията на грипа жертвите са много под 1 процент
  • 65 ДедоДъррррр

    2 0 Отговор
    Боко бил имал по рождение нелечим "КретеноВирус" - прихванат от свинска тиква сорт Коравец печена със свинска мас! Тъ по и просто момченце с прякора Тиквата доживя да стане Баш Тиквоча на държавата Лайнярия!
  • 66 незнайко

    0 0 Отговор
    Кой за какво си мисли ? Едни за ВЛАСТ, други за ПАРИ, треди за ЗДРАВЕ, но никой не мисли за СВЕТА и неговото бъдещо съществуване !!! Това показва моментното положение, след ПУСКАНЕТО на КОБИТ 19 !!! Всеки се спасява сам, но му помагат и медиите да избере начина !!! ТОВА Е ВСЕОБЩАТА МАНИПУЛАЦИЯ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО !!!