Отидете към основна версия

5 193 38

Коронавирусни изненади

  • коронавирус-
  • мерки-
  • зараза

Уж почти победихме гадният вирус, а той взе, че се развихри

Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Каква стана тя? Тъкмо Дариткова каза, че ГЕРБ са спасили българите, а Борисов се похвали, че сме най- добри в Европа в борбата с коронавируса, и че трябва да сме благодарни, че в тези страшни времена, той ни е премиер, защото лично е поел ангажимента (помолен и от Господ) да ни спаси, и изведнъж действителността се оказа много по- различна. Уж почти победихме гадният вирус  (омаломощен бил каза Борисов), а той взе, че се развихри. А какво е положението в другите страни, онези с "бабаитите"- премиери (като Джонсон например) и другите като Испания, Франция и Италия, дето трупове, трупове морги, слагат ги в пластмасови чували, няма къде да ги погребат? Ами там се връщат към нормален живот, и  Англия публикува списък на 59 страни, където англичаните могат спокойно и без страх да ваканцуват, както казваше един ДПС депутат. И сред тях са Италия, Испания, Франция, Германия, че и съседките ни Гърция и Сърбия. И ужас- България я няма! Защото за бабаита Джонсън и неговото правителство, ние сме все още опасна страна, която не се е справила с коронавируса. А нашият премиер ни се хвалеше, че други премиери са му се обаждали да го питат, какво точно ние сме успели така успешно  да направим, та и те да копират примера ни.  

На 11 юни външната ни министърка Екатерина Захариева във видеоконферентна връзка с министрите на ЕС заяви че, по отношение на коронавируса, ние сме една от най- сигурните туристически дестинации . Но както имаше един руски филм от едно време "Москва не вярва на сълзи", изглежда, не вярват на нашите заклинания и уверения.

Може да е малко смешно и жалко, но  положението е и печално и тежко- за нашата туристическа индустрия.

Някой трябва да е виновен за това, нали? Обичайните заподозрени-Президента Радев, комунистите? Но няма как да бъдат обвинени, защото битката с коронавируса я пое на всеослушание лично нашият премиер. Но не очаквайте, той да признае провал, така че с любопитство очакваме, да видим, кого ще изкарат виновен. Аз лично се досещам- недисциплинираното гражданство, което нарушава мерките. Но пък- те и във Англия ги нарушаваха, пък виж колко по- добре стоят от нас!

Антон Бежански, фейсбук

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 32 гласа.

Свързани новини