Last news in Fakti

7 Юли, 2020 09:58 5 189 38

Коронавирусни изненади

  • коронавирус-
  • мерки-
  • зараза

Уж почти победихме гадният вирус, а той взе, че се развихри

Коронавирусни изненади - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Каква стана тя? Тъкмо Дариткова каза, че ГЕРБ са спасили българите, а Борисов се похвали, че сме най- добри в Европа в борбата с коронавируса, и че трябва да сме благодарни, че в тези страшни времена, той ни е премиер, защото лично е поел ангажимента (помолен и от Господ) да ни спаси, и изведнъж действителността се оказа много по- различна. Уж почти победихме гадният вирус  (омаломощен бил каза Борисов), а той взе, че се развихри. А какво е положението в другите страни, онези с "бабаитите"- премиери (като Джонсон например) и другите като Испания, Франция и Италия, дето трупове, трупове морги, слагат ги в пластмасови чували, няма къде да ги погребат? Ами там се връщат към нормален живот, и  Англия публикува списък на 59 страни, където англичаните могат спокойно и без страх да ваканцуват, както казваше един ДПС депутат. И сред тях са Италия, Испания, Франция, Германия, че и съседките ни Гърция и Сърбия. И ужас- България я няма! Защото за бабаита Джонсън и неговото правителство, ние сме все още опасна страна, която не се е справила с коронавируса. А нашият премиер ни се хвалеше, че други премиери са му се обаждали да го питат, какво точно ние сме успели така успешно  да направим, та и те да копират примера ни.  

На 11 юни външната ни министърка Екатерина Захариева във видеоконферентна връзка с министрите на ЕС заяви че, по отношение на коронавируса, ние сме една от най- сигурните туристически дестинации . Но както имаше един руски филм от едно време "Москва не вярва на сълзи", изглежда, не вярват на нашите заклинания и уверения.

Може да е малко смешно и жалко, но  положението е и печално и тежко- за нашата туристическа индустрия.

Някой трябва да е виновен за това, нали? Обичайните заподозрени-Президента Радев, комунистите? Но няма как да бъдат обвинени, защото битката с коронавируса я пое на всеослушание лично нашият премиер. Но не очаквайте, той да признае провал, така че с любопитство очакваме, да видим, кого ще изкарат виновен. Аз лично се досещам- недисциплинираното гражданство, което нарушава мерките. Но пък- те и във Англия ги нарушаваха, пък виж колко по- добре стоят от нас!

Антон Бежански, фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прав чеп

    41 16 Отговор
    Ангелкова и цялата и клика са ТРАГИЧНИ. Вместо сега веднага да реагират и да кажат: Гърция затоври за Сърбия, елате у нас на минус 20-30% и да дръпне всички Сърби, а те не са малко, у нас. Те седят и се мотаят. Шматкиииии.

    Коментиран от #6, #8

  • 2 Последния Софиянец

    64 4 Отговор
    Най смешно е че по телевизията продължават да говорят за след кризата.Кризата сега почва бе тулупи.

    Коментиран от #37

  • 3 Гей Билтс

    27 10 Отговор
    Казах ви аз, че Кочинката я зачислиха към старните мърлячи, задна скорост в многоскоростната Европа. Скоро ще са ви необходими един куфар документи и експертизи, за да докажете, че не сте чумави и да ви пунста да щъкате из белия свят. Разбира се ако си сложите васкината и нано татуировката, ще ви пускат по-бързо из терминалите, ама пак ще сте в опашката на самолета..
  • 4 антрашпиц

    32 10 Отговор
    Който може-да бяга от тая държава ,да бяга,да се маща-тук не става за живот.

    Коментиран от #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 а нема нужда

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Прав чеп":

    Сърбите ходят в Итали и Черна Гора, де се слагаш с тия 5 педи плаж у Копчинката.
  • 7 Престанете да ни занимавате с тея

    12 9 Отговор
    Глупости денонощно не ни е6е ни вируси ни корони ни заболели ни умрели
  • 8 Госあ

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Прав чеп":

    Евала гений ! Викам и бразилци да поканиме. Тулуп.
  • 9 Гост

    29 0 Отговор
    Ма кой не ми е ясно защо Великобритания не ни вкара в списъка?? Ясно им е и кои ще ходят към тях. Братя без хигиена живеещи в 12 век едни такива тъмни на цвят!
  • 10 Любопитен

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "антрашпиц":

    До #4. От района на Плевен ли си? Интересно ми е дали съм познал. Нищо друго. Благодаря.

    Коментиран от #11

  • 11 антрашпиц

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Любопитен":

    От Свишов съм,Все пак си близо.Браво!

    Коментиран от #16

  • 12 ха ха ха

    9 6 Отговор
    бе я бегайте с вашия измислен вирус!
  • 13 Швец

    11 3 Отговор
    Победили са го Швеците. При останалите борбата е в разгара си, а при нас - тепърва започва.
  • 14 Byg

    4 26 Отговор
    Статийка която си е откровено заяждане. Нищо общо с реалността , мисирки мазохисти подпомогнати с някоя и друга копека да разлаят кучетата, смешна работа. Вместо да хвалите , да ръкопляскате за това че имаме 200 смъртни случая само и единствено благодарение на адекватните мерки които се предприеха , ми говорите за държави в които не смогват да ги заравят. Италия , Испания , Англия , какви сте такива тулупи - копекаджии .

    Коментиран от #18

  • 15 Чуек

    5 16 Отговор
    Вместо само да плюете типични по български, хайде някой да даде решение: какво повече можеше да се направи или какво не е направено правилно в борбата с вируса?
    Да гледаш мача отстрани, да не носиш никаква отговорност и само да плюеш е някак недостойно.

    Коментиран от #20, #21, #30

  • 16 Любопитен

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "антрашпиц":

    Благодаря. Служил съм в Плевен ШЗО. От Казанлък съм.
  • 17 Тулупа от Банкя

    20 3 Отговор
    Ясно беше, че Борисов се опитва да натрупа точки покрай ковид-кризата и да вдигне тотално увяхналия си рейтинг преди нея! Тогава, след кризата с водата в Перник и един куп други градове в страната, която забърка кликата му от гербери-калинки, той просто беше пътник от властта! Коронакризата му даде шанс да накара хората да забравят за водната криза, за къщата в Барселона, за мис Бикини-любовницата, за един куб герберски далавери! След това обаче икономиката, която и без това тотално си беше сле, заради карантината, се срина тотално! Боко видя, че трябва да смени плочата с особено "страшния" и "поразяващ" вирус и след маханто на карантината той изведнъж стана много "приемлив", "мутирал" така, че да нанася уж по-малко поражения...Всичко за характерните милиционерски лупинги от негова страна, само и само да се задържи на власт колкото се може по-дълго, че много врагове от страна на бившите си мутр-партньори в "бизнеса" от 90-те му се канят и го дебднат от засада. Затова спасението му е само едно - драпане за властта до последно, с цената на всичко и на всички! Ще пожертва всеки един от партийното си обкръжение ако трябва и всеки един български гражданин, само и само да си спаси кожата! Това ни управлява от над 10 години вече - определено е гротеска и не знам как го търпи, но явно сме станали овчи народ, уви!

    Коментиран от #36

  • 18 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    20 3 Отговор

    До коментар #14 от "Byg":

    БОЙКО БОРИСОВ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТ ГЕРБ ОТНОВО СЕ ПОСРАХА, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ. ГОЛЕМИ ХВАЛБИ, ГОЛЕМИ ЛЪЖИ И НАКРАЯ ГОЛЯМА ИЗЛАГАЦИЯ. БОЙКО СЕ САМОРЕКЛАМИРА , ТУК ЗАВОД ЗА МАСКИ, ТАМ ЗАВОД ЗА ОБЛЕКЛА. ВЕНТИЛАТОРИ ЩЕШЕ ДА ПРАВИ. И НАКРАЯ УМРЯ ДОКТОРА ОТ БЪРЗА ПОМОЩ В СОФИЯ ОТ ЧУМАТА ЩОТО НЯМАЛО КОЙ ДА МУ ДАДЕ ЗАЩИТНО ОБЛЕКЛО.ВСИЧКО В ГЕРБ Е ЕДИН ГОЛЯМ ЛЪЖЛИВ ЦИРК И НИЩОНЕПРАВЕНЕ ПОРАДИ НЕКОМПЕТЕНТНОСТ НА КАЛИНКИ МАЛИНКИ.
  • 19 Мария Атанасова

    4 1 Отговор
    Марийчето се шегува с починалите хора и дава за пример Англия, Италия, Испания, Франция.... Марийче за твоя информация умрелите са:
    1. Англия - 45 000
    2. Италия - 35 000
    3. Испания - 30 000
    4. Франция - 30 000
    ….. България - 250

    Коментиран от #35

  • 20 Госあ

    12 2 Отговор

    До коментар #15 от "Чуек":

    Решението на нашето положение беше фитнесите, чалгарниците и смешното ни футболно първенство да стоят затворени. Не говоря за медицина, това е много абстрактна тема. Въпреки че можеше малко от асфалто да се налее там - ама не буквално ей !

    Коментиран от #23

  • 21 Джо Бързия

    12 2 Отговор

    До коментар #15 от "Чуек":

    Можеше да не се вкарва населението в тотален страх и паника в продължение на две месеца като се твърди, че едва ли не ни е "нападнал" най-страшния вирус на планетата! Беше грозно от негова страна да говори такива неща, а сега да пее коренно различна песен - "вируса не е толкова опасен, държим нещата под контрол". Един премиер с малко мозък в главата трябва да мисли, да прочете нещо оттук-оттам, да попита специалисти по темата в такива случаи, а не да пляска всичко, което е чул на секундата и след това да се налага да говори нещо съвсем различно след известно време! Такъв премиер дава усещане за нестабилност и неустойчивост - както на собствения си вътрешен свят, така дава и подобни послания на нас, самите!
  • 22 Въпрос

    12 2 Отговор
    От днешна гледна точка, какъв беше смисъла на повечето малолумни мерки, за които ще плащаме непосилна цена?
    Месец и половина ни караха да се крием по домовете като мишки, направиха ККП-та, затвориха паркове и какви ли още безмислени простотии и за какво?
    През този етап щяхме да минем още в средата на април, като останалите държави, ако мерките бяха по-адекватни.
  • 23 Джо Бързия

    6 6 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    Аз пък за футболното ни първенство ИЗОБЩО не съм съгласен - хубаво или лошо, нашето първенство си е, има си някаква тръпка за феновете, сред които съм и аз, макари да не съм ходил на мач след отпускане на положението и да не смятам да ходя и до края. Но това специално беше напълно ненужно да се прави- да се спират спортните събития на открито. Вижда се, в Беларус не си спряха първенството през цялото това време и реално нищо страшно не е станало!

    Коментиран от #24

  • 24 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Джо Бързия":

    Имах предвид да остане при закрити врата. А Беларус е затворена система там нито влиза някой,нито излиза. При нас положението е много по разпасано от Швеция. Доколкото знам още са със затворени граници за много страни.
  • 25 Учен

    6 1 Отговор
    Що бе, виж ПОЧИВНИТЕ дни как спадна бързо броят на "заразените".

    Просто МУТРИТЕ трябва да си намерят друга работа и край с истерията и ИЗВРАЩЕНИЯТА СРЕЩУ НАРОДА (МАСКИТЕ!).

    Коментиран от #26

  • 26 Хах

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Учен":

    То както и с лекарите (от както са заети с 20-тината уж болни в цялата страна) и затова не приемат редовни пациенти, СМЪРТНОСТТА ПАДНА ЗНАЧИТЕЛНО!

    Девизът на ДЕМОКРАТИЧНИЯ ЛЕКАР:

    "Да НЕ оставим НИКОЙ да УМРЕ БЕЗ НАША ПОМОЩ!"

    Те това. :)
  • 27 222

    13 1 Отговор
    Няма да мислите, ей! Да ги нямаме такива!
    Щом ТЕЛЕВИЗОРЪТ ви казва, че сте болни, значи сте болни! Може нищо да не усещате, ама то е понеже сте 98% нали си знаете какви!
    Нищо че никой не боледува около вас, а и не познавате някой дето да е боледувал! Ще слушате радиото! То знае истината.
    Маските ще ги носите, докато ушите ви клепнат като на кокер-шпаньоли.
    Сега ви пробваме на акъл, дето се вика, а на зима не само маски, ами и ще мучите от терасите, щото ще се самоизолирате!
    Няма да слушате и гледате в нета, когато титуловани вирусолози ви казват, че в момента някой си прави експеримент с вас! Ще слушате само Правителствени радиа и телевизии! Там е истината, 98-процентници!
  • 28 7735

    4 0 Отговор
    Все повече живота ни наподобява сериала АЛО ,АЛО: А ЧАСТ ОТ ГЕРОИТЕ ИМАТ И ФИЗИЧЕСКА ПРИЛИКА С НАШИТЕ
  • 29 Васил

    6 1 Отговор
    Герб се провалиха тотално но ако питате диктатора всичко е на 6+
  • 30 Какво повече можеше да направи правителс

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Чуек":

    Ако е за ТОВА правителство - нищо. Толкова си може. Най-напред - объркаха политиката с епидемиологията - и поставиха начело на борбата не епидемиолог или специалист по социална хигиена, а кандидат за президент - коремен хирург. Министър на здравеопазването пък е счетоводител. Министър-председателят - лъжец и специалист по "пре..баването на еролидери" /сам го казва!/, освен това - строител, инспектиращ всичко, с една дума -пенкилер. Е?
  • 31 COVID-60%

    4 0 Отговор
    Кaри Мълиc- биoхимик. Изoбрeтявa прeз 1983г. тeхникaтa нa пoлимeрaзнaтa вeрижнa рeaкция (PСR). Cъщият изричнo e зaявил в cвoe интeрвю, чe нe бивa дa ce изпoлзвa PСR зa тecтирaнe нa инфeкциoзни зaбoлявaния, зaщoтo рeзултaтът би бил крaйнo cпoрeн. Хубaвo щeшe дa e дa гo кaжe ceгa, кoгaтo ce рaзигрaвa цялaтa тaзи мaнипулaция. Пoчинaл e oбaчe тъкмo нaврeмe - 2019г. Тъкмo нaврeмe изчeзнa oт тубaтa и интeрвютo нa Дeйвид Aйк c Кaри Мълиc - „Тoзи видeoклип e прeмaхнaт, тъй кaтo нaрушaвa прaвилaтa нa oбщнocттa нa YоuTubе.“ Явнo нa някoи мнoгo им прeчи и ca гo прeмaхнaли.
  • 32 ВЕРО

    1 0 Отговор
    Още от началото на кризата беше ясно , че с тези некъдърни и лъжливи управници нищо добро не ни чака ! Не съм чул никой политик или общественик от друга държава да ни е посочвал като пример на справяне с кризата. Само нашите тъпи мисирки и продажни медии се опитваха да ни натрапват това !
  • 33 Матей

    2 0 Отговор
    Нищо и никъде не са побеждавали,нито тука,нито на запад,как може да победиш вирус,ако е наистина смъртоносен като Испанския грип!?Нещата са дотам елементарни и на повърхността,само че на властите им трябва ДИСЦИПЛИНА И СТРАХ,бЛОКАЖ на обществото и държавата.Какво причиняват на хората,тях не ги интересува,важното е терора да е смразяващ.
  • 34 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    беее,стана тя каквато стана...даже и ич не стана!!!!!!......ама ТУЙ дето ,стана/направо си станаааааа!!!!питайте херо.
  • 35 jaro

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мария Атанасова":

    ми напиши колко милиона население имат тия страни и ги сравни с нашата
  • 36 Шамара

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Тулупа от Банкя":

    Много си кух! Как да те пази като си говедо трябва да ти сложи окови?
  • 37 невярвам в дипломата на Да рита

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ами Дариткова ,дали нарита, читателите, че тя е факта, който определя ,корона -кризата.
    Тази жена за разлика от другите, тъпанари, е лекар, и би трябвало да е запозната ,поне малко ,как протича една такава пандемия?
    Стигам до извода, че дипломата на тази мисирка е подарена от някой все още можещ професор с надарена обаятелност.
  • 38 Доктор Ох Боли

    0 1 Отговор
    Ами изпълняваме глупостите на Мангъра и Иво Христов .