Отидете към основна версия

25 732 121

Бойко дъно няма

  • бойко борисов-
  • дъно-
  • балтов-
  • костадин ангелов-
  • джип

Но масите го искат точно такъв, какъвто е

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Важно е бързо да лекуваме, здравите да се връщат на работа", заяви при днешната си джип-инспекция на АМ "Европа" премиерът. По непонятни за здравия разум причини той бе придружен от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и директора на "Пирогов" Асен Балтов. Там Борисов посочи забелязан от него психологически проблем.

"Шеснайсе дена лечение, като го удариш още веднъж и с карантина, на човек му се събира над месец. Хем не е работил, не физически, психически се измъчва. Ще започнем да губим хората", заяви народният психолог.

И стигна до проникновението:

"Работата носи свобода, удоволствие, живот...".

Абстракцията приключи рязко с деловото: "Щом някой оздравее, веднага го връщайте на работа. А не да го притискате, още повече да психясва".

Съвсем съзнателно само маркираме израза на Борисов "Работата носи свобода", защото дълбоко се съмняваме, че е потърсил някаква алюзия с надписа от входа на Аушвиц Arbeit macht frei. Простичко казано, едва ли е чувал за него, че чак да тръгне и исторически препратки да прави. Независимо, че темата с увеличаването на часовете извънреден труд е особено актуална в момента, а синдикатите нададоха вой за "робията", която се задава. Както и да е - да оставим нацистките заигравки на коалиционните партньори на ГЕРБ. Тези палавници на разпада, който обитаваме.

Що за нови висини в тоталната неадекватност стигна българският министър председател, за да замъкне директора на Пирогов и здравния министър на магистралата, вместо да "обедват". Какво ли биха си казали старците от двете страни на магистралата: "Тия па за чий са тука...".

На мястото на Ангелов мнозина биха се разтревожили - помните, че един от здравните министри в ерата "ГЕРБ" бе открит от Борисов на разклон, някъде из провинцията. Ами ако и там чака някой?! Далеч сме от мисълта, че някогашният министър е вършил нещо неприлично на онова място, пък и пепелта на прехода затрупа и тази глупост. "С нея се запознахме на един разклон...". Мили боже...

Факт е, обаче, че широките народни маси одобряват това поведение на премиера. Широки, широки, колко да са широки? Ами толкова, че да го избират за каквото се сетите у нас вече две десетилетия. Не е бил само Патриарх, но и това е поправимо. Един онлайн курс по вероучение, оценка "зачита се" и дядо Неофит, Господ здраве да му дава, одма влиза в манастир, подобно на бащата на цар Симеон. Не този Симеон, дето направи Бойко главен секретар на МВР, а онзи от все по-нереалния Златен век.

Някои от вас си спомнят предаването "При нас е весело" от края на соца. При нас днес е пълна лудница, триумф на наглостта и агресивната простотия. Веселбата се отлага. До второ нареждане от джипа.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 295 гласа.

Свързани новини