ФАКТИ.БГ

Мутра кара джип към "Работата носи свобода", цитирайки Хитлер

Както управлява България, така Бойко Борисов кара и джипката – към смъртта, без ръце на волана и без мозък в главата

Публикувана: 13 Ноември, 2020 10:46
75 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 7896
Мутра кара джип към
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.7 от 80 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Както управлява България, така Бойко Борисов кара и джипката – към смъртта, без ръце на волана и без мозък в главата. Трудно е и жалко да бъдат съдени за действията им хора с тежко психическо заболяване, но когато са опасни за себе си и околните, трябва да бъдат въдворени в лечебно заведение, Гешев. У нас, обаче, не се полагат достатъчно грижи за болните като цяло. Не защото няма желание, а защото няма достатъчно медицински персонал, средства и апаратура за адекватно здравеопазване. Нямаме и прокуратура на мястото си. А един много болен - и ментално, и физически, обикаля с джипката по шосетата на смъртта и цитира одухотворено нациста, избил милиони евреи и други невинни граждани в Европа и по света - Адолф Хитлер.

LIBERTA.BG събра различни коментари във Фейсбук и от медии, които описват поредната цинична PR-изява на премира на България Бойко Борисов, застрашаваща човешки животи. Припомняме, че преди около 4 месеца Борисов за малко не изскочи пред тир, возейки на задната седалка министър Теменужка Петкова и злополучната си пиарка Севделина Арнаудова (виж тук).

По всичко личи, че министър-председседателят на мафията и олигархията е повече от неадекватен и е крайно време да бъде изваден от политиката и управлението на държавата, още повече след като вече се радва и на табелите на нацистките лагери на смъртта и ги дава за пример.

Иван Червенков:

Некадърната мутра не само, че не може да управлява джип, камо ли държава, па и ще утрепе проф. Балтов.

Любо Кольовски:

Десетки, стотици, че и повече читатели, дописници и други автори цитираха Бойко, който пък нарочно или не цитира нацисткия лозунг "Arbeit macht frei", "украсявал" порталите на фашистките концентрационни лагери, където Хитлер и сатрапите му избиха милиони хора. Това беше тиражирано в новинарските емисии на всички телевизии. Разбира се, Бойко не знае какво означава "Работата те прави свободен" или както там се превежда тая зловеща фраза. Бойко очевидно, освен че е неграмотен, необразован и е космически невежа, но е и един болен организъм. Не знам дали това го освобождава от отговорност, ако официално не е освидетелстван от психиатрична или друга медицинска експертиза. Самият факт, че Бойко произнася фрази, чийто смисъл не знае и не разбира, обаче, доказва, че премиерът е в положение цугцванг във войната, която води със собствения си народ. И това не би било толкова важно, ако българският народ играеше шах със своя премиер. Но играта е много по-сериозна от една шахматна партия. Защото Бойко цитира нацистите в компанията на двама лекари, професори, единият - министър на здравеопазването, а другият шеф на най-голямата болница у нас. И тези двама професори не реагираха по никакъв начин! Зловещо е. Едва ли ще има някакви последствия и за Бойко, и за професорите. Но за нас ще има. За десетилетия напред.

Слави Трифонов:

Днес министър-председателят на България Бойко Методиев Борисов, обикаляйки с джипа си и возейки в него здравния министър и шефа на "Пирогов", и докато се снимаше, за да прославя великото си управление, каза следните думи, цитирам: „Работата носи свобода…“
Когато ги чух се вцепених и изпаднах в състоянието, наречено истински ступор. Че министър-председателят е неграмотен, че не е чел книги, че не знае езици и има ниска обща култура (както и тъпо чувство за хумор) - това е ясно. Видимо е за всички.
Но да не знае Бойко Методиев Борисов какво е това изречение и откъде идва, то е абсурдно. Защото според мен той е направил неволна грешка, защото ако не е такава грешка - това е безумно.
Сега ще му кажа къде сбърка чудовищно днес.
Бойко, изречението "Работата носи свобода" на любимия ти немски звучи така: „Арбайт махт фрай“.
И знаеш ли, Бойко, къде се намира това изречение? А? Имаш ли представа? Намира се на вратата на най-страшното творение на човечеството - концлагера Аушвиц. Както и на вратите на много други нацистки концентрационни лагери и затвори.
Това че не знаеш немски не те оправдава, защото изразът е популярен и на български - за тези, които знаят поне малко история.
Знаеш ли какво, Бойко, хрумва ми нещо. Обади се на твоята приятелка - канцлера Ангела Меркел и ѝ кажи на любимия ти немски: „Арбайт махт фрай“ и чакай да видиш резултата.
Тя е от Източна Германия. В момента е канцлер на Федерална Република Германия и като чуе това изречение, първото, което ще си помисли е ако може да ти махне главата.
Сега си представи какво си мисли всеки българин, който поне малко познава историята.

Миролюба Бенатова:

Това видео е за гледане и реакции. И съм сигурна, че няма да са еднозначни.
"Работата носи свобода!", казва Бойко Борисов.
(Хитлер закова този надпис на всички входове на концлагерите, но се боя, че у нас това не впечатлява. Както и култът към асфалта, който също е общ.)

Отровното трио:

Когато в началото на този мандат излязоха снимки на управленци с нацистки поздрави се сметна за атака по "доброто име" на ГЕРБ! Тогава дори ДПС не замълчаха! Чак толкова не може? Оказа се, че може! Борисов превърна здравния министър в асфалтова компаньонка на успехите си! И Хитлер е смогвал с магистралите, но когато обясниш, че трудът те прави свободен, то това не е грешка, а начин на мислене и надпис на концлагер! Дано най-накрая партийните лидери, потънали в идеологически свян осъзнаят, че са нужни общи действия. Демокрация или тоталитаризъм?! Върнахме се не 30 години назад, а след днес се върнахме в 1933-та година! Диктаторът - вън!

проф. Велислав Минеков
адв. Николай Хаджигенов
Арман Бабикян

Полина Паунова, "Свободна Европа":

Има неща, които не се понасят. И исторически грешки, които е недопустимо да се правят.

В гимназията ми преподаваше германка. Когато разказваше за концентрационните лагери очите ѝ се пълнеха със сълзи. И изпитваше неистов срам, че държавата ѝ е участвала в "това".

Впрочем, в Германия името Адолф не е забранено. Просто след Хитлер никой не го използва.

"Arbeit macht frei"- това е надписът на входа на "Аушвиц".

"Работата носи свобода", каза днес министър-председателят Бойко Борисов, демонстрирайки асфалт. (тая препратка също е съвсем символична). И по-страшното е, че никой не му реагира.

Има недопустими фрази. И няма извинение за тях. Когато става дума за тях... не съществува грешка на езика, хумор, невежество. Не съществува нищо.

Работата носи свобода в Аушвиц. Очевидно и в България през 2020 г.

Арман Бабикян (допълнение):

Няма премиер в Европа, който може да си позволи подобно безумие! Дори в Русия биха изхвърлили Путин за такова изказване! Незнанието не е оправдание. Работата не ни прави свободни никъде, освен в Аушвиц или по времето на робовладелците! Демократи, събудете се, моля ви!

Методи Лалов:

Нагледен пример за това колко прост и опасен е Бойко Борисов. Както той не управлява държавата, а е прост изпълнител на задкулисието, така и не държи волана на джипа и се налага служителят на НСО да се намесва, за да не катастрофират.

Бойко Борисов вози в джипа здравния министър Ангелов и директора на "Пирогов" Балтов. Показва им асфалт, маркировка, огради, мантинели (все едно по пътищата се очаква да има друго!).

Борисов е кретен, това отдавна е ясно. Нямат ли обаче достойнство двамата доктори, та плюят на професионалната си чест и достойнство, като се съгласяват да бъдат част от дебеловратия авто PR на Борисов? Не им ли плащане заплати, за да изпълняват задълженията си в областта на здравеопазването, а не в работно време да се търкалят по пътищата?

Весислава Танчева:

Разликата между случайно вмъкнати в политиката ГМО-политици и онези, които съзнателно са избрали да правят кариера с обществена дейност, е че вторите дълги години учат история, политология, социални науки и си запълват времето с трениране на обноски и поведение пред публика.
На избори първите залагат на първичния си чар и илюзията, че нямат нищо общо с политическото статукво, а вторите - на знания, точна риторика и отработени жестове.
Понякога светът има нужда от свежия полъх на политически неопитните лидери, а друг път се налага да си почине от сътворения от тях хаос, особено ако са типични представители на свръх амбициозната арогантна посредственост.

Това - по принцип.
А в частност, само истински дебелокож и крайно невеж политически ГМО може да употреби фразата Arbeit macht frei по адрес на излекуваните от Covid-19

Мартин Димитров:

Борисов телом отново е здрав, но менталното му състояние е катастрофално.

Трябва да си много особен перверзник, когато хората умират, в болниците е ад, няма линейки, няма лекарства и ужас е сковал нацията, да натовариш проф. Балтов и ботоксовата принцеса на правителството Костадин Ангелов, и да тръгнеш да им показваш шосета и маркировки.

Нямам представа дали този човек изобщо разбира, че недовършените му пътища не са нещото, което вълнува някого в момента. Нямам представа дали този човек изобщо оценява сериозността на заплахата.

Или, понеже той вече има антитела, всичко е точно, така ли?

Ненормалник.

#оставка

Радослав Бимбалов:

НАЦИЯТА НА ЗДРАВИТЕ

Властта показва ясно, че е време за почистване. Ще освободим съвършената си социална система, ремонтираните си улици и новите луксозни магистрали от тежестта на всички хронично болни хора. Или пък тези с наднормено тегло. Или онези нещастници, дамгосани от рака. Или загрозяващите гледката ни инвалиди. Или онези слабаци с лошия късмет да се разболеят от каквото и да било точно сега.

Здравната ни система най-накрая ще направи това, за което я готвим от години. Да разкара слабите, за да останат само силните. Здравите.

Вирусът ще премине през силните, които ще излекуваме, за да ги върнем по строежите. За да пребъде здравата нация, изчистена от слабост и недъзи. Здравата нация, която ще продължи да ръкопляска на властта, докато минава с джипа си покрай тях.

"Работата носи свобода", цитира Хитлер родният ни премиер. Без да му мигне окото. „Това е моята армия“ похвали се той, след като поговори с поредния работник на магистралата. Позната гледка. Премиерът е сред хората, спира импулсивно до тях и си говорят – за бъдещето на здравите.

„Това е моята армия“, гордо заяви най-здравият в Нацията на Здравите. Но неволно камерата улови как един от охранителите на премиера е слязъл и стои на сантиметри от щастливия обикновен здрав човек, спрял до джипа.

Страхуваш се от конграчюлейшънса на собствената си "армия" ли, Boyko?

Значи краят ти е близо.
Чакам.

Милен Ганев, Факти.бг:

Бойко дъно няма. Но масите го искат точно такъв, какъвто е.

"Важно е бързо да лекуваме, здравите да се връщат на работа", заяви при днешната си джип-инспекция на АМ "Европа" премиерът. По непонятни за здравия разум причини той бе придружен от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и директора на "Пирогов" Асен Балтов. Там Борисов посочи забелязан от него психологически проблем.

"Шеснайсе дена лечение, като го удариш още веднъж и с карантина, на човек му се събира над месец. Хем не е работил, не физически, психически се измъчва. Ще започнем да губим хората", заяви народният психолог.

И стигна до проникновението:

"Работата носи свобода, удоволствие, живот...".

Абстракцията приключи рязко с деловото: "Щом някой оздравее, веднага го връщайте на работа. А не да го притискате, още повече да психясва".

Съвсем съзнателно само маркираме израза на Борисов "Работата носи свобода", защото дълбоко се съмняваме, че е потърсил някаква алюзия с надписа от входа на Аушвиц Arbeit macht frei. Простичко казано, едва ли е чувал за него, че чак да тръгне и исторически препратки да прави. Независимо, че темата с увеличаването на часовете извънреден труд е особено актуална в момента, а синдикатите нададоха вой за "робията", която се задава. Както и да е - да оставим нацистките заигравки на коалиционните партньори на ГЕРБ. Тези палавници на разпада, който обитаваме.

Що за нови висини в тоталната неадекватност стигна българският министър председател, за да замъкне директора на Пирогов и здравния министър на магистралата, вместо да "обедват". Какво ли биха си казали старците от двете страни на магистралата: "Тия па за чий са тука...".

На мястото на Ангелов мнозина биха се разтревожили - помните, че един от здравните министри в ерата "ГЕРБ" бе открит от Борисов на разклон, някъде из провинцията. Ами ако и там чака някой?! Далеч сме от мисълта, че някогашният министър е вършил нещо неприлично на онова място, пък и пепелта на прехода затрупа и тази глупост. "С нея се запознахме на един разклон...". Мили боже...

Факт е, обаче, че широките народни маси одобряват това поведение на премиера. Широки, широки, колко да са широки? Ами толкова, че да го избират за каквото се сетите у нас вече две десетилетия. Не е бил само Патриарх, но и това е поправимо. Един онлайн курс по вероучение, оценка "зачита се" и дядо Неофит, Господ здраве да му дава, одма влиза в манастир, подобно на бащата на цар Симеон. Не този Симеон, дето направи Бойко главен секретар на МВР, а онзи от все по-нереалния Златен век.

Някои от вас си спомнят предаването "При нас е весело" от края на соца. При нас днес е пълна лудница, триумф на наглостта и агресивната простотия. Веселбата се отлага. До второ нареждане от джипа.

Джесика Вълчева, "Фрог нюз":

Балтов, виж каква маркировка! Нищо, че нямаме лекари и здравна система.

Балтов, гледай каква маркировка! Всичко това са нови мостове, Балтов! Всичко е построено в тия месеци, докато върви пандемията. Благодарение на лекарите!

Това са думи на премиера Бойко Борисов. Очаквах, че стената ми във Facebook ще бъде залята от нова порция инспекции, включвания на живо, обиколки с джипа, след като премиерът пребори COVID-19 и бе пуснат като волна птица да обикаля из страната. Но не очаквах да е толкова циничен. Грешката може би е моя.

“Балтов, гледай каква маркировка”, каза Борисов. Прекъсна директорът на УМБАЛСМ “Пирогов”, докато той говореше за здравната система. Да, същата онази, която в момента се сплесква още повече под натиска на епидемията. Онази, чиито дефицити стават все по-трудни за замитане под килима. Защото COVID-19 го издърпа изпод краката ни.

Виж, Балтов - маркировка за чудо и приказ! Пътища да има в тая страна. Нищо, че здравната система издиша, лекарите са на предела на силите си, нямаме достатъчно човешки ресурс, липсват легла, болниците са запълнени. Но виж само каква маркировка, Балтов! С нея не можеш да лекуваш пациентите си, но е хубава, нали?

Хубава е, господин премиер. Хубаво щеше да е също тия проекти да се замразят, докато трае епидемията. Да се използват средства, за да да се подготвим за онова, което цяло лято идваше, беше на прага ни и сега влезе в домовете на всички - пикът на COVID-19.

Хубаво щеше да е още, господин Борисов, ако не бяхте толкова циничен и не сочехте с пръст къде са отишли парите за здравеопазване през тези месеци. Гордо заявихте, че държавата не е спряла работа. Не е, господин премиер. Но лекарите скоро може и да спрат да работят. Защото те не са като тракторите и имат предел. Но вие лекувайте хората с пътната маркировка. Балтов, виж колко е хубава! Не е ли? И какво да ви отговори професорът?

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.7 от 80 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
един от многото
1 Отговор
От къде да знае , че цитира Хитлер , Във Винету нищо не пише за Хитлер.

Коментиран от #17, #52


Оценка:
-5 +133

Много
2 Отговор
Ми се повръща от тоя!

Оценка:
-8 +98

zeus
3 Отговор
Мутрата е толкова тъп, че изобщо не знае какво е казал. Разбира се, за него последствия няма да има, във всяка нормална държава след такава излагация следва оставка.

Оценка:
-7 +118

Българка
4 Отговор
Страхотна статия! Вече подозирам, че Борисов умишлено се прави на луд, като подлудява всички в България, за да избегне излежаване на дълга присъда за цялостното му творчество.
ОСТАВКА,СЪД, ЗАТВОР И ВРЪЩАНЕ НА ЗАГРАБЕНОТО И ЩЕТИТЕ НИ!

Коментиран от #28


Оценка:
-7 +103

Автори:
5 Отговор
Шайка неуспели,кандидат политици/крадци!

Оценка:
-7 +59

сила
6 Отговор
щеше да се удари в мантинелата но момчето от нсо ги спаси вижте добре

Оценка:
-5 +62

ГРАД КОЗЛОДУЙ
7 Отговор
оставка мутро

Оценка:
-7 +53

Лекар
8 Отговор
Това е паталогичен случай, ОСТАВКА.....

Оценка:
-6 +58

Я... Я
9 Отговор
РАБОТАТА НОСЕЛА СВОБОДА,:???!! Я ПОПИТАЙТЕ ТОЗИ:МАГАРЕТО КАТО НОСИ ТОВАРА ДАЛИ Е СВОБОДНО??? ВЯРНО: КОЙТО НЕ РАБОТИ НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ. А МА ЧАК СВОБОДА Е ТЪПО.

Коментиран от #19, #67


Оценка:
-8 +49

Zrock
10 Отговор
Хайл Бойко. Их либе дих.

Оценка:
-6 +48

Боби
11 Отговор
Дебил голям е.

Оценка:
-7 +54

Сега ще каже
12 Отговор
Че е монтаж.

Оценка:
-6 +46

161803
13 Отговор
Борисов вече е много зле! На него и психолог вече не може да му помогне!Цялата му визия, начин на говорене, поведение подсказват, че този човек има проблеми с психиката. Говори само за магистрали и и икономически "растеж" на България. Цялаат държава върви към катастрофа, а той дори иска да управлява още един мандат! Няма връзка с реалността и Бог да пази България докато не се оттървем от него!

Оценка:
-8 +62

В.В.П.
14 Отговор
Шебекът ,не е чувал за Аушвиц Биркенау,е Освиецим,,Полша..Все пак е чел Винету до половината..Какво го закачате,човека??..

Оценка:
-9 +51

от кучкарника
15 Отговор
Всички лаещи по Баце, особено по последния повод, са даже по-жалки и от него.

Оценка:
-60 +13

ПИТ
16 Отговор
Хора,четете.Бойко не цитира Хитлер.Arbeit macht frei е израз на Артур Шопенхауер-известен немски философ,нямащ нищо общо с нацизма.Това,че е взаимстван от нацистите е друго нещо.Във връзка с тази логика не трябва да се слуша и Вагнер защото е бил любим на Хитлер.

Коментиран от #23, #65


Оценка:
-47 +21

Като
17 Отговор

До коментар #1 от "един от многото":


не знае , чий го търси на чело на държавата барабар с цялата свита от подобия !

Коментиран от #22


Оценка:
-5 +30

555
18 Отговор
„Трудът освобождава” всъщност е заглавие на роман. Използва се и като лозунг на програмите за намаляване на безработицата.

„Arbeit macht frei“ е заглавие на роман на немският писател и филолог Лоренц Дифенбах от 1872 г. Изследователи предполагат, че станалата популярна фраза може би произхожда от библейския израз „Истината ще те освободи“.

През 1928 г. правителството на Ваймарската република използва фразата в качеството на лозунг на програмите за намаляване на безработицата. Впоследствие е подета от хитлеристите.

Фразата „Arbeit macht frei“ често се използва извън историческия контекст. Не се предвиждат законови санкции при непредумишилено използване на фразата.

Оценка:
-26 +18

В.В.П.
19 Отговор

До коментар #9 от "Я... Я":


Това е ,,иронично,, към евреите ...Измислено от Гьоринг..Свободни са индианците...

Коментиран от #55


Оценка:
-6 +12

Ставри
20 Отговор
Глупостта не е оправдание за престъпленията. Затвор , а там да си изработва престоя .

Оценка:
-7 +39

Манги
21 Отговор
Село ден нова прозтотиа. Браво! Има една книга "Мъдростта на вековете". За царя Б ще издадат многотомици като трудовете на другаря Живков, "Безкрайни мигове простотия"

Оценка:
-4 +26

един от многото
22 Отговор

До коментар #17 от "Като":


Е точно за това има избори.

Оценка:
-4 +14

от кучкарника
23 Отговор

До коментар #16 от "ПИТ":


А бе не е на Шопенхауер, това си е народна мъдрост, пословица в най-различни варианти у различните народи. Ама върви обяснявай на стадото.

Коментиран от #30


Оценка:
-25 +11

Отворко
24 Отговор
Премиера ,че е прост е ясно.Сам го е казвал.Чул е от някъде фразата,харесала му е и я е изрекъл ,без да я разбира ,в най-неподходящия момент .Но оня,дето се гласи за неговото място .Оня,за когото работи армия от сценаристи ,които са му написали тоя коментар .Той на какъв се прави ,та се възмущава.Нали и той е с толкова акълец...Слави имам предвид.

Коментиран от #29


Оценка:
-23 +18

БАЙ Х@Й
25 Отговор
В Германия името Адолф не е забранено, но не се срещат хора с това име !

Оценка:
-1 +23

БГ МАФИЯ В МС
26 Отговор
ФАШИСТА ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ СНИМАЛ СЕ С ХИТЛЕРИСТКА УНИФОРМА
ПОЗДРАВЯВА РАЗБОЙКО ПРИ ВЛИЗАНЕ В МС С - ХАЙЛ БОЙКО! РАЗБОЙКО ВЪЗРАЖДА ФАШИСТКАТА ДИКТАТУРА.

Коментиран от #48


Оценка:
-8 +26

БАЙ Х@Й
27 Отговор
Но защо ли никой не коментира , а и проКУРАтурата си бара к*ра относно това ЗАЩО #ТОЙ управлява кола на НСО и как я управлява ( две ПТП на косъм) !

Оценка:
-5 +20

МОШЕ ДА ЯН
28 Отговор

До коментар #4 от "Българка":


МНОГО ИНТЕРЕСНО ,ЗАЩО ИЗРАЕЛ МЪЛЧИ И НЕ РЕАГИРА????? АКО ПОЛИТИК В ПОЛША БЕШЕ КАЗАЛ ТОВА ЩЯХА ДА СКОЧАТ ВЕДНАГА. ТУК И СЕГА ГРОБНА ТИШИНА ОТ ЕВРЕЙТЕ,ЗАЩО?????

Оценка:
-5 +26

ТАСС
29 Отговор

До коментар #24 от "Отворко":


ФРАЗАТА МУ Е КАЗАНА ОТ ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ- ТОЙ Е ЧЕЛ МОЯТА БОРБА НА ХИТЛЕР. ИМА И ЗАПИСИ ОТ ТЕЛЕФОНА.

Оценка:
-5 +21

Мдааа
30 Отговор

До коментар #23 от "от кучкарника":


То и пречупения кръст е символ от хиндуизма,ама нейсе,нал тъй!?

Оценка:
-2 +17

ДжафДжаф
31 Отговор
Дето се вика:Тва да му беше кусура! А и в самият лузунг принципно няма нищо лошо, ако изключим, че е ползван от нацитите и че по принцип не е верен. Работата като цяло носи на човек, дископатии, хернии, бързо стареене и ранна смърт, с изключение на случаите, когато развлекателните обиколки насам на там се приемат за работа! Някак си много бързо се забрави случая, когато Бочко Тъпото задряма на церемонията по връчване на нобеловите награди. Очевидно се беше преуморил от безцелни обиколки, пардон ежедневно оказван физически контрол!!!Защо ли гърчолята така жестоко обидиха Бай Ганя, като изтипосаха на корицата този толуп! Колкото и да е прост, Бай Ганьо никога не си е позволява да се разхожда безцелно като този мързелив тебекелин!!

Оценка:
-3 +15

Напълно
32 Отговор
си я заслужаваме тиквата защото сме овце. А той отлично го знае и затова прави каквото си иска, псува когото си иска, краде колкото може, пак ще си купи изборите с парите на овцете, и ще продължи да ни стриже и дои, защото такава е съдбата на всяка една овца. А вие продължавайте да го мислите че е луд, това му е любимата игра в която е виртуоз.

Оценка:
-3 +18

това шофиране
33 Отговор
е на безмазъчен. А постването в интернет пространство коментарите за вас или ако не знае целия свят каква простотия си направил защо да го правиш.


Оценка:
-5 +4

Под вола теле
34 Отговор
Перафразирате го и това не ви прави чест. Но дори цитатът му да беше точен това не значи, че той не е прав. Не само Хитлер, но и много други сапрапи в човешката история са използвали и дори са имали девизи които са изразявали общочовешки ценности и това, че те са използвани от нечовеци не ги прави погрешни.

Коментиран от #39


Оценка:
-6 +5

bbb
35 Отговор
Ручайте жабета целия отбор от драскачи

Оценка:
-4 +3

Сравнение
36 Отговор
Какво бихва казали червените олигарси и цялото ръководство на БСП съставено от милионери за казаното от техният вожд Георги Димитров - "Който не работи не трябва да яде"? Правилен ли е този девиз изречен от нечист човек?

Коментиран от #41


Оценка:
-6 +8

Анти Борисов
37 Отговор
Казвам ви братя българи този умственно увреден психопат ще унищожи
България!!!!
До кога ще го търпим?????
Българи излезте масово да се освободим от един деградирал циник и мерзавец!!!!!

Оценка:
-8 +12

Бай Пешо
38 Отговор
Мутра ли е, не е ли мутра, но дай Боже всички мутри да са като него, защото в историята, ще остане като: НАЙ-ДЪЛГО УПРАВЛЯВАЛИЯТ И НАЙ-МНОГО НАПРАВИЛИЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ СЛЕД ТОДОР ЖИВКОВ РЪКОДИТЕЛ! ФАКТ НЕОСПОРИМ!

Оценка:
-16 +7

а ти търсиш под телето вол
39 Отговор

До коментар #34 от "Под вола теле":


какво е перафразирано? Според теб всички тези болни глави Хитлер, Сталин, Мусолини.....са постъпили правелно и ги оправдаваш? болна глава си и ти.

Оценка:
-3 +4

ДА ТЕ ИЗМЕТАТ МАНАФИТЕ ОТ ЛОМ
40 Отговор
Глупав материал ,глупаво заглавие и мозъчно увредени коментатори дърти катили над мене

Оценка:
-9 +4

анти сравнение
41 Отговор

До коментар #36 от "Сравнение":


оправдаваш го за тази гавра? Не се ли е поучил имено от тези цитати които напномняш? Не забравяш ли че вожда ти е трето коляно комунист?

Оценка:
-2 +3

Пенев
42 Отговор
Аман от лаладжии. Тъпаци несвършили нищо за държавата джавкат, щото друго не умеят.

Оценка:
-4 +3

Стражар
43 Отговор
Автомобила който управлява примиера е марка Toyota.не мога да разбера защо всички пишат джипа на примиера 'Jeep'Пишете просто автомобила на примиера не се излагайте.

Оценка:
-2 +2

НАТО ВЕЦ
44 Отговор
Няма ли кой да му каже на Баце, че на обратната страна на "медала" пише „Jedem das Seine“, което в свободен превод значи "всекиму заслуженото".

Оценка:
-2 +8

psf
45 Отговор
Социализма изкалпазани народа, фалира държавата и влоши авторитета й, даже пред Севро-Македонците. За да постигнеме това,което чуждите народи са постигнали преди нас, нямаме друга алтернатива, освен да се трудим. Това което Бойко казал, явно е имало за цел да припомни на народа, че е време да се загърби социалистическото отношение към труда и да се изгради нов трудов морал.
Това е отговорното държавническо действие!

Оценка:
-8 +3

46
Този коментар е премахнат от модератор.
Шайба
47 Отговор
Целият свят вече е превърнат в концентрационен лагер,вие тука на Бойко се сърдите,че ви подсказва къде се намирате,понеже сами едва ли ще се сетите,та те и повечето евреи не са осъзнавали или са отказвали да повярват,че са ги водили на смърт и така още повече са улеснявали фашистите в сатанинските им действия.

Оценка:
-0 +11

фашиста бб
48 Отговор

До коментар #26 от "БГ МАФИЯ В МС":


Когато в началото на този мандат излязоха снимки на управленци с нацистки поздрави се сметна за атака по „доброто име“ на ГЕРБ!
Тогава дори ДПС не замълчаха! Чак толкова не може?
Оказа се, че може! Борисов превърна здравния министър в асфалтова компаньонка на успехите си!
И Хитлер е смогвал с магистралите, но когато обясниш, че трудът те прави свободен, то това не е грешка, а начин на мислене и надпис на концлагер!
Дано най-накрая партийните лидери, потънали в идеологически свян осъзнаят, че са нужни общи действия. Демокрация или тоталитаризъм?! Върнахме се не 30 години назад, а след днес се върнахме в 1933-та година! Диктаторът – вън!

Оценка:
-2 +8

Шамара
49 Отговор
А вие ,които плюете червени подлоги сте АНГЕЛИ НЕБЕСНИ и чисти иневинни като СВЕТЕНА ВОДА? Айде у лево!

Коментиран от #63


Оценка:
-4 +1

херодот
50 Отговор
Не се смущавайте от истината , дори и веднъж да са я написали цинично на неподходящо място !

Оценка:
-0 +2

Ууууууу
51 Отговор
"Работата носи свобода" е цитатат,но Хитлер е обичал музиката на Вагнер,а това значе ли да не го слушаме.

Престанете да говорите против Борисов ,той не е цвете,но мисля,че по прости от него го хулят!

Коментиран от #54, #64


Оценка:
-6 +3

СТАЛИН
52 Отговор

До коментар #1 от "един от многото":


Всички тези ПЛЮВАЧИ срещу Борисов да се погледнат в огледалото, ако им стиска....! Той казва истината с която някои иронизират....!

Оценка:
-4 +3

МОИС КОЕН бг евреин
53 Отговор
С тези ПРОСТАШКИ НАПАДКИ срещу ГЕРБ и ББ обиждате 1.700.000 мислещи гласоподаватели!

Оценка:
-4 +4

СТАЛИН
54 Отговор

До коментар #51 от "Ууууууу":


ББ не цитира ХИТЛЕР, а това е древна сентенция, с която Нацистът-Изрод се гаври с евре ите!!

Оценка:
-2 +4

Я... Я
55 Отговор

До коментар #19 от "В.В.П.":


КОЛКОТО И КАВИЧКИ ДА СЛОЖИШ. ХИЧ НЕ СИ Е ИРОНИЧНО. ЩОМ Е КАЗАНО ДОРИ И ИЗМИСЛЕНО ОТ гьоринг СИ Е ТЪПОТИЯ. И ПРЕДСТАВИ СИ бмб ЦИТИРА гьоринг ОТВРАТ.

Оценка:
-1 +1

ПЕНКО
56 Отговор
" ДААА ЖИВЕЙ -ЖИВЕЙ ТРУДААА ... " !!!! ТА КОЛКО ХОРА ДНЕС ТРЯБВА ДА СА В ТРУДОВИ ЛАГЕРИ- ЗА ДА НЕ ГРАБЯТ И УБИВАТ -- И КОЛКО НАРКОМАНИ !?!?!? НА ТРУДЕЩИТЕ СЕ - СЪЗДАВАЩИ И СТРОЯЩИ БЪДЕЩЕТО ЩЕ ИМ ПИСНЕ И ЩЕ ПРЕМИНАТ В РЕПРЕСИЯ !!!

Оценка:
-0 +2

И професорите в джипката не знаят израза
57 Отговор
За това и не реагират! Задължително е даго знае, този, който го говори!!! Да или не? Няма да си каже Борисов!

Оценка:
-0 +0

Ляолим
58 Отговор
Теб те знаем ,Дъ(а)рт Русиус


Оценка:
-2 +0

Матракчи
59 Отговор
Тоя на снимката много на серсем прилича.

Оценка:
-0 +0

Матракчи
60 Отговор
Имам предвид снимката от заглавието.

Оценка:
-0 +0

Анонимен
61 Отговор
Антикомунисти, много няма глас да има за никого, фори и за бб, той ди е дс ченге комунист лъжеиграч иначе е интересно става за гюбек

Оценка:
-0 +0

Скапан генетичен материал
62 Отговор
Няма ли кой да повдигне обвинения на тази особа за пропаганда на нац... КА пропаганда и отношение към хората, които ръководи!

Оценка:
-1 +1

63
Този коментар е премахнат от модератор.
Нико
64 Отговор

До коментар #51 от "Ууууууу":


А, сори...По-прости от него няма, както и по-алчни!!!

Оценка:
-1 +0

Вернике
65 Отговор

До коментар #16 от "ПИТ":


По тази логика и свастиката е древноиндийски символ на съвършенството, много от статуите на Буда са със свастики по челото, но я иди нарисувай някъде свастика, да видиш какво ще ти се случи.

Оценка:
-1 +1

66
Този коментар е премахнат от модератор.
Джулая морнинг
67 Отговор

До коментар #9 от "Я... Я":


А ти сматаш ли че тоя слабоумен идиот е умен??? Аз не .Мисля нито че е умен,нито че за уважени.По-скорое за ЦСЗ или за 4ти километър.

Оценка:
-2 +1

Софиянчето
68 Отговор
Може по някога да се даржи нагло,просташки,но това което направи не е малко.И на мене не ми е много симпатичен,но е по добре отколкото Бсп,чалгарчето славчо, Доган и други

Оценка:
-1 +2

дедо ви
69 Отговор
"Arbait maht frei " е немска поговорка, съществувала и употребявана много преди Адолф Хитлер да се роди У нас имаме сходна поговорка- "Залуду работи залуду не стой". Наистина поговорката е била написана на вратите на концентрационните лагери, но "...пътя кум Ада е послан с добри намерения", нали? Затова ако Борисов я спомене на Меркел, тя би отговорила " ja, genau" тоест "да така е" и дори не би си спомнила къде е писана поговорката. Станислав Трифонов е друг простак, не по-малко жаден за власт. 30 години води предаваме, в което освен за човешките генеталии нищо друго не говори.

Оценка:
-0 +2

АЗ И ТИ
70 Отговор
НАПИСАЛИТЕ ТАЗИ СТАТИЯ-КОЛКО ЛИ СЕ РАДВАХТЕ И НАДЯВАХТЕ БОЙКО КАТО ПОКАЗА ПОЛОЖИТЕЛЕН ТЕСТ-САМО ЧЕ НА-ВКАРА ВИ ГО ОТНОВО И ОТНОВО,ГЕШЕВ НЕ СПИ,ОЧАКВАТ ВИ ОЩЕ ИЗНЕНАДИ!НАЙ-ХУБАВОТО Е ,ЧЕ ЩЕ ИМА БОРИСОВ 4,НЕ СЕ СЪМНЯВАЙТА И НАДЯВАЙТЕ,А НИЩОТО ОТ ДОНДУКОВ 2 ДА СИ СТЯГА БАГАЖА ЗА ПАННДЕЛА ЗА ПРЕДАТЕЛСКАТА СИ АНТИНАРОДНА ДЕЙНОСТ

Оценка:
-0 +2

МИМАНС
71 Отговор
НЕЩО НЕ СЕ КОМЕНТИРА КАЗАНОТО ОТ МЕГЗ,Е КАРБОВСКИ ПОЛУЧАВАЛ КИНТИ ОТ ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ДА ГО УНИЖАВА И ДА ПИШЕ СРЕЩУ НЕГО.МИСЛЯ,ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА ТРЯБВА ДА СЕ САМОСЕЗИРА ЗАРАДИ ФАЙТОНДЖИЙСКОТО ДЪРЖАНЕ НА ШОФЬОРА НА САМОЛЕТ Р.РАДЕВ-ПОЛУИНТЕЛИГЕНТА.

Оценка:
-1 +2

132
72 Отговор
Комуниета Борисов употребява лозунг на националсоциалиста А.Хитлер. Трябват ли коментари що за влечуго е Б.........?

Оценка:
-1 +0

73
Този коментар е премахнат от модератор.
74
Този коментар е премахнат от модератор.
75
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Лозан Панов
Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов критикува модела на правораздаван
У нас има съдебна благотворителност"

Още бисери
ТОП 5