Отидете към основна версия

10 169 32

Аджамии

  • бойко борисов-
  • зоран заев-
  • северна македония-
  • аджамии

Един безумен ден

Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Речните раци на антидепресанти са по-безразсъдни".

Това беше първото заглавие из новинарските сайтове, което мернах с първото кафе рано тази сутрин. Казах си, братче, едва ли може да ти се случи нещо по-идиотско от това днес.

Е, денят ме опроверга светкавично. Първо "кандидатът за президент" Стъки реши да "страхува" говорителя на служебния кабинет в ефира на NOVA. Чест прави на Виктор, че дипломатично, но категорично му показа на боеца, че не си е вкъщи. Антон Кутев направи всичко възможно да обяви Стъки за милионер, но пустият г-н Недков се дърпаше упорито, че не е забогатял чак толкова по държавна линия.

Оказа се, че това е била подгряващата група на същинските хедлайнери.

Докато медиите още анонсираха предстоящите срещи на Зоран Заев с президента Радев и премиера Янев, като официална част от посещението му у нас, министър-председателят на комшиите цъфна в централата на ГЕРБ.

На идилична снимка с погледи зареяни към светлото бъдеще, Борисов и Заев обсъдиха съвсем близкото международно положение. И бившият ни премиер отсече: "Нищо няма да излезе от днешната ви среща. Знам какво ще ви кажат. Щe избягaт oт oтгoвoрнocт, кaктo винaги. Лъжaт eврoaтлaнтичecкитe пaртньoри, чe ca зa члeнcтвoтo нa Ceвeрнa Мaкeдoния в EC".

Този безумен потрес на държавническо поведение и върховно падение не бе част от конфиденциален разговор на четири очи, а гордо предаван по първи канал на т.нар. Севда ТВ.

След час Заев се отби и при Нинова, след което дойде време за обяд и не на шега си казах: Дали пък Зоран не се е вслушал в съвета на Борисов, че няма смисъл да се среща с "онези" и не си е тръгнал. Наистина щеше да успее да се прибере за мача с Украйна от Европейското.

Е, оказа се, че просто е обядвал. Кошмията си проведе срещите с Янев и Радев и даже декларира нещо, на което сам не си повярва - щели да впишат България в тяхната Конституция. Какво са го черпили на Дондуков не стана ясно, но Заев бодро заяви, че ще ни отбележат в основния си закон заради приноса ни към изграждането на държавата им.

От турския сме наследили в разговорния ни език една много подходяща дума - аджамия. Безкрайно подходяща за случая. Знаете какво означава и за какви хора се използва - ще се спрем само на неопитни и некомпетентни, но пък за сметка на това, в случая смело пердашещи из полето на балканската политика.

А аджамиите си и вярват.

Не му е лесно на Зоран Заев. За него народът ни първо чу, когато яде бой в парламента в Скопие в качеството си на партиен лидер, а снимката му с окървавено лице обиколи агенциите. После стигна до върховете на управлението и дори успя да промени името на страната си, само и само да угоди на Гърция, та да се открехне още малко вратата на съседите към ЕС. Подписа и прочутия договор с Борисов. И заживя като онова момченце от онзи филм, дето техните го търсеха да го бият.

Когато ни впишат в конституцията им, обещаваме почерпката да е от нас.

Днес така и не се убедих, че речните раци на антидепресанти са по-безразсъдни, но денят беше доволно луд и пълен с безумия.

П.П. По време на Заевата "совалка", в Дупница един опита да обере банка. Пишман разбойникът накара служителка да го заведе до стаята с парите и жената просто го заключи в нея.

Аджамии...

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 97 гласа.

Свързани новини

  • Новата пропаганда на ГЕРБ

    Трябва да бъдем снизходителни, защото ГЕРБ преживяват преход като този от 1989-а и не им е лесно. От комфортната ситуация на пълен контрол над всички ...
    19.06.2021
    13 210
    196