Отидете към основна версия

7 421 95

Много бързо ги направиха зимните гуми. Напоследък слагат и чипове.

  • загинали-
  • починали-
  • теодор михайлов-
  • коронавирус-
  • зимни гуми-
  • ирония-
  • пандемия-
  • чипове

Ти нали си със зимни гуми, защо се притесняваш, че аз съм с летни?

Снимка: Facebook
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар във Фейсбук на Теодор Михайлов:

Аз няма да сменям летните със зимни гуми. Защо ли? Ето защо:

Първо, ние изобщо не знаем от какво са направени тия зимни гуми. Големите компании постоянно изкарват нови модели, което означава, че са ни лъгали, че старите са добри за нас. Освен това ги правят много бързо и очевидно без да имат време да ги изпитат на сняг, защото всички виждаме как зареждат гумаджийниците още през лятото.

Аз съм изкарал много зими с летни гуми и съм жив и здрав. Буксувал съм няколко пъти в снега, но съм бил бдителен и съм отбягвал големите преспи, в които много пъти съм виждал да засядат хора, които са се предоверили на зимните си гуми. Никога не съм катастрофирал с летни гуми през зимата. А почти всички катастрофи през зимата са предизвикани от шофьори със зимни гуми. Ти нали си със зимни гуми, защо се притесняваш, че аз съм с летни?

И преди имаше много жертви по пътищата, зимните гуми не ги намаляват, а напротив. Дават излишно самочувствие и карат хората да поемат рискове, които често водят до тежки пътнотранспортни произшествия. Няма нито едно доказателство, че катастрофа е предизвикана от това, че зимата шофирате с летни гуми. Ако автомобилът ви е в изправност, няма никакво значение, че сте с летни гуми в снега. Всичко е въпрос на умения, ако ги нямате, никаква гума не може да ви спаси. Нарочно ни карат да слагаме зимни гуми, за да купуваме още един чифт и да облагодетелстваме индустрията за производство на гуми.

Напоследък в гумите слагат чипове, които издават налягането им на специален дисплей, данните от който не се знае къде отиват и за какво се ползват. Гумите замърсяват природата. Ако често ги сменяте, ще я замърсявате още по-често. Любопитен факт без връзка с темата: ‘Гумени глави’ е варненска рап група, от която са се появили Мишо Шамара и г-н 100 кила, които в началото нямали много участия и имали една кола, но една пролет зимните гуми останали в Килата и така се скарали с Шамара, че сега са смъртни врагове.

Бил Гейтс има гигантска фабрика за зимни гуми в пустинята Невада, но никъде няма да прочетете за това, защото той плаща на журналисти, които имат задача да го описват само и единствено като хахав програмист.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 111 гласа.

Свързани новини