Отидете към основна версия

10 082 87

И в родината на папагалите ара разбраха какво следва

  • стоян тончев-
  • избори-
  • власт-
  • корнелия нинова-
  • румен радев-
  • иван гешев-
  • бсп

Можех да се сниша и да си гледам кефа, но...

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И в родината на папагалите ара - горите на Централна и Южна Америка, разбраха какво следва от тук нататък.

Аз симпанизирам на Радев, но е стряскащ стремежът към абсолютната власт. Тъкмо изгубили изборите, другото крило на БСП започна да иска оставката на Нинова. Повече от ясно е, че са гласували и за друга партия, за да я изхвърлят от председателското място след провала.

Не съм защитник на Нинова, просто следвам логиката. Без нея ще има безпроблемна коалиция и единовластие в изпълнителната власт. Радев ще е президент. Гешев така или иначе ще бъде сменен.

Хубаво е, когато това се представя пред хората като промяна с тотално изчегъртване на досегашния криминален модел на управление, но все пак трябва да се замислим доколко здравословно е и трите власти - законодателна, съдебна и изпълнителна - да са с единен команден център на управление.

Със сигурност Радев ще управлява по-добре от всички досега, силно се надявам да е така, но преяждането с власт винаги избива в някакви неприятни аномалии и води до самозабравяне. Започнали сме да го гледаме този филм още от 2011 г. Едва ли някой иска да го изгледа още веднъж.

Знам, че ако трябва да мисля само за себе си, ще трябва по-малко да пиша, да се сниша, да не разсъждавам много и да си гледам кефа, както вече направиха много други, полегнали пред новата власт. Но за мен бъдещето на България също е важно и считам, че трябва да се поставят в публичното пространство и критични пунктове за размисъл.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 74 гласа.

Свързани новини

  • С шмекера Радев няма да има промяна

    България се нуждае от промяна, но неразумната промяна намирисва. Това заяви в интервю за БГНЕС писателят и сценарист Владо Даверов. С него агенцията р ...
    18.11.2021
    24 600
    242