Отидете към основна версия

10 273 61

Fu*k off Слави!

  • слави трифонов-
  • северна македония-
  • предраг димитровски

Коментар на колумниста Предраг Димитровски, публикуван в republika.mk

Снимка: YouTube
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Слави Трифонов, който е провъзгласен за лидер на "Има такъв народ", партия, която спечели първите парламентарни избори от трите, проведени в България миналата година и сега е сред коалиционните партньори в правителството на новия премиер Кирил Петков, днес /б.р. вчера/ тръгна да поставя нещата по местата им.

Недоразуменията с официална София могат да се преодолеят за шест дни, а на седмия да почиваме. Или за колкото време е нужно - за няколко дни, през следващите месеци, възможно най-скоро или най-много до края на първата половина на годината. Само да се създаде ново правителство и нещата ще тръгнат. Неудържимо. Добре.

Новите премиери не са ли харвардци? Единият, българският, е истински, а нашият, разбира се, е малко фалшив, но не е толкова важен.

Слави умело чакаше да минат новогодишните празници и в навечерието на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност на президента Румен Радев, насрочено за 10 януари, той каза на Петков, че не е сам в Правителството и че всичко си има цена. Предстои да видим дали зад цялото писание стои българският държавен глава.

Шоуменът без проблем реши да се пазари с македонците, които нарече северномакедонци. Не по-малко, не повече, но със САЩ и ЕС. Те настояха Македония да започне преговори за членство със Съюза. Е, щом настояват, значи трябва да платят. САЩ трябва да премахнат визите за български граждани, а ЕС да приеме България в Шенгенското пространство.

Но, както в известната реклама, това не е всичко!

Слави не беше добре разбран! Хората четат само заглавията, но не и съдържанието на написаното. Това се отнася само за САЩ и ЕС като техни партньори.

За македонците или северните македонци, както той ги нарича, важат други правила. Те трябва да изпълняват всичко от Договора за добросъседство, приятелство и сътрудничество, включително всичко свързано с историята на България. И най-важното, „северните македонци трябва да признаят българските си корени". Това е условие без право на обжалване и не подлежи на обсъждане.

Fuck off Слави!

И така, всичко беше фарс. Какви човешки права, какви глупости. Какво включване на македонските българи в Конституцията, каква реабилитация на жертвите на онзи проклет комунизъм, какво използване на съкратено наименование, какви работни групи, какъв вид „светло бъдеще“, каква реч на омразата... Корените, корените са под въпрос. Не македонските, а онези, българските. Идентичност - бетон!

Е, мои Зоране Заев, Никола Димитров, Али Ахмети, Артан Груби, Бужар Османи, Владо Бучковски. И вие сте ми били едни търговци. Идете да научите нещо от Слави. Защото София не е Горни Милановац или Дойран. И за Бога, нито Вашингтон, нито Берлин, нито Париж. София е столица на (пред)историята. Адам и Ева произлизат от нея. Светът е създаден там. Там започва цивилизацията.

Как беше, Заев и Димитров? На приятели не се изпращат протестни ноти, с приятели се разговаря. Бати приятели. Особено тези от изток. Продължавайте да разговаряте и не си отваряйте устата за македонците. Да не би случайно да защитите национално им достойнство, идентичност и лице. Недейте.

Защото те така или иначе биха предпочели да умрат, отколкото да станат българи. Според двете споразумения. И това от Нивици, и това от София.

Сега се скрийте. Постигнахте целта си и си завършихте домашното. Унищожихте и Македония, и македонците. Само така ще бъдете запомнени. С нищо друго. Ако изобщо има ново поколение македонци. Тези сегашните явно ги превърнахте в "северномакедонци".

На някаква стена срещу българското посолство в Скопие веднъж, когато Слави бил тук, видял написано "Българи, умирайте". И той не могъл да го разбере. Зачудил се, как биха искали да умрат сами!!!

Е, Слави, Слави, глупако. Много неща още не са ти ясни. Правите македонците "северни македонци" и българи, и се пазарите от тяхно име. Те ще те обичат. Не по-малко и не повече, а точно толкова, колкото ги обичаш ти.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 88 гласа.

Свързани новини