Last news in Fakti

4 Януари, 2022 16:09 10 165 61

Fu*k off Слави!

  • слави трифонов-
  • северна македония-
  • предраг димитровски

Коментар на колумниста Предраг Димитровски, публикуван в republika.mk

Fu*k off Слави! - 1
Снимка: YouTube
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Слави Трифонов, който е провъзгласен за лидер на "Има такъв народ", партия, която спечели първите парламентарни избори от трите, проведени в България миналата година и сега е сред коалиционните партньори в правителството на новия премиер Кирил Петков, днес /б.р. вчера/ тръгна да поставя нещата по местата им.

Недоразуменията с официална София могат да се преодолеят за шест дни, а на седмия да почиваме. Или за колкото време е нужно - за няколко дни, през следващите месеци, възможно най-скоро или най-много до края на първата половина на годината. Само да се създаде ново правителство и нещата ще тръгнат. Неудържимо. Добре.

Новите премиери не са ли харвардци? Единият, българският, е истински, а нашият, разбира се, е малко фалшив, но не е толкова важен.

Слави умело чакаше да минат новогодишните празници и в навечерието на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност на президента Румен Радев, насрочено за 10 януари, той каза на Петков, че не е сам в Правителството и че всичко си има цена. Предстои да видим дали зад цялото писание стои българският държавен глава.

Шоуменът без проблем реши да се пазари с македонците, които нарече северномакедонци. Не по-малко, не повече, но със САЩ и ЕС. Те настояха Македония да започне преговори за членство със Съюза. Е, щом настояват, значи трябва да платят. САЩ трябва да премахнат визите за български граждани, а ЕС да приеме България в Шенгенското пространство.

Но, както в известната реклама, това не е всичко!

Слави не беше добре разбран! Хората четат само заглавията, но не и съдържанието на написаното. Това се отнася само за САЩ и ЕС като техни партньори.

За македонците или северните македонци, както той ги нарича, важат други правила. Те трябва да изпълняват всичко от Договора за добросъседство, приятелство и сътрудничество, включително всичко свързано с историята на България. И най-важното, „северните македонци трябва да признаят българските си корени". Това е условие без право на обжалване и не подлежи на обсъждане.

Fuck off Слави!

И така, всичко беше фарс. Какви човешки права, какви глупости. Какво включване на македонските българи в Конституцията, каква реабилитация на жертвите на онзи проклет комунизъм, какво използване на съкратено наименование, какви работни групи, какъв вид „светло бъдеще“, каква реч на омразата... Корените, корените са под въпрос. Не македонските, а онези, българските. Идентичност - бетон!

Е, мои Зоране Заев, Никола Димитров, Али Ахмети, Артан Груби, Бужар Османи, Владо Бучковски. И вие сте ми били едни търговци. Идете да научите нещо от Слави. Защото София не е Горни Милановац или Дойран. И за Бога, нито Вашингтон, нито Берлин, нито Париж. София е столица на (пред)историята. Адам и Ева произлизат от нея. Светът е създаден там. Там започва цивилизацията.

Как беше, Заев и Димитров? На приятели не се изпращат протестни ноти, с приятели се разговаря. Бати приятели. Особено тези от изток. Продължавайте да разговаряте и не си отваряйте устата за македонците. Да не би случайно да защитите национално им достойнство, идентичност и лице. Недейте.

Защото те така или иначе биха предпочели да умрат, отколкото да станат българи. Според двете споразумения. И това от Нивици, и това от София.

Сега се скрийте. Постигнахте целта си и си завършихте домашното. Унищожихте и Македония, и македонците. Само така ще бъдете запомнени. С нищо друго. Ако изобщо има ново поколение македонци. Тези сегашните явно ги превърнахте в "северномакедонци".

На някаква стена срещу българското посолство в Скопие веднъж, когато Слави бил тук, видял написано "Българи, умирайте". И той не могъл да го разбере. Зачудил се, как биха искали да умрат сами!!!

Е, Слави, Слави, глупако. Много неща още не са ти ясни. Правите македонците "северни македонци" и българи, и се пазарите от тяхно име. Те ще те обичат. Не по-малко и не повече, а точно толкова, колкото ги обичаш ти.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 88 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    92 69 Отговор
    Слави е едно огромно мазно петно в държавата ни !!!

    Коментиран от #30

  • 2 3689

    179 8 Отговор
    Предраг, ти си един достоен северомакедонец, южносърбиянец, но Журналист не си и не можеш да бъдеш.
    Но можеиш да се наредиш до най-големите българомразци- Тито, Вучич, Георги Димитров.
    Не разбра ли, че Слави се гъбарка с Вас, северомакедонците?
  • 3 Българина

    95 20 Отговор
    Възраждане да внесе законопроект, всички от с македонски паспорти да получат бг гражданство по силата от времето на царска България. след 2г 1млн маледонци ще са и българи и мача свършава завинаги, връщне назад няма. Пусни македонските деца да учат тук безплатно и демогрфията ще се оправи. прости решения прости, но ефективни. не като Слави, прости и предателски
  • 4 тоя е

    56 36 Отговор
    срам, колко хора излъга, бил за референдумите, еми като си за референдуми направете референдум за сертификатите.
  • 5 sbs no КОМУНИСТ

    41 29 Отговор
    Коментар на колумниста Предраг Димитровски, публикуван в republika.mk

    ТИ ВСЕ ОЩЕ НЕ СИ ЛИ РАЗБРАЛ ЧЕ В ЧАЛГА УЧИЛИЩЕ НЕ СЕ УЧИ ИСТОРИЯ -НЕ СЕ УЧАТ ОБНОСКИ -НЕ СЕ УЧИ ПОЛИТИКА --А ДОБРОТО ВЪЗПИТАНИЕ СЕ УЧИ В СЕМЕЙСТВОТО --И ТО ОЩЕ КОГАТО ДЕТЕТО ПРОХОДИ И ПРОГОВОРИ ---ПОСЛЕ Е ТВЪРДЕ КЪСНО ---ПРИМЕРЪТ СЕ ВИЖДА ---СЛАВИ -ЧАЛГАРЯ

    Коментиран от #31

  • 6 Котис

    91 6 Отговор
    Сърбоманите-комунисти в Скопие плачат яко, успяха да заблудят джендър-либералите, но бай Ганьо не им се връзва!
    Дано нашите либерали устискат на външния натиск!
    Иначе колкото повече плачат в Скопие и Белград толкова са по-правилни действията ни!
    СЪРБОМАНИТЕ ДАНО ГОРЯТ В АДА!
  • 7 Румен

    61 8 Отговор
    Съгласни сме ние българите със Слави. Отук нататък няма вече македонци. Вие сте българи. Епа да ви казувам , ке местиме границуто.
  • 8 питам

    90 5 Отговор
    За какво са ви тия македонци дето се отрекоха от род и родина.!? Отрекоха се от майка и баща а вие ги тикате напред, в ЕС.
  • 9 смерш

    93 2 Отговор
    Твърде нескопосно и шовинистично писание от човек,съдейки по името му,произхождащ от сърбоманска фамилия!
    Че Слави направи странно изявление,две мнения няма,но северномакедонците сами се прекръстиха така подписвайки договора с Гърция,който сам по себе си ,с това наименование,е антиБългарски,но и анти македонски впрочем!
  • 10 Един

    21 3 Отговор
    И кво видяхме от цялата това приказване по темата - всеки чете, никой не разбира, ама да пише...
  • 11 журналинио

    18 8 Отговор
    Ами нали Жельо Желев като президент ги призна първи.
    Народа носи вина че откъснаха македония като се гордяхме с демокрация и Слави вървеше отпред, в рекламните клипове.
  • 12 Хаджи Генчо

    67 2 Отговор
    Днес имаше статия за едно африканско племе което се има за извънземни и затова били много надменни! Същата работа са и западните сърбомани с български корен имащи се за народност само по географски признак. Толкова жалко, че не може да е смешно, а е смешно. На албанците им дреме! Накрая те печелят.
  • 13 ddddd

    15 3 Отговор
    колуминист скрота дума на комунист
  • 14 Оли.гафрен

    14 1 Отговор
    Какво искаше да кажеш?
  • 15 Смешници

    65 1 Отговор
    До колкото знаем сами си нарекохте държавата Северна Македония и не може да претендирате за език етнос религия история Вашата история започва от основаването на държавата Северна Македония
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 21 век

    5 9 Отговор
    Не F..к off, вече се казва Let"s go, Славчо.
  • 19 sbs no КОМУНИСТ

    13 24 Отговор
    БЪЛГАРИЯ Е БИЛА 500 год ПОД ТУРСКО РОБСТВО ---ЗНАЧИ ЛИ ТОВА ЧЕ НА ШЕГАШНИЯТ ЕТАП НА РАЗВИТИЕ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА -ТРЯБВА - ДА -ПРЕКЪСНЕМ ВСИЧКИ ВРЪЗКИ С ТУРЦИЯ -ДА НАПРАВИМ ГЕНОЦИД НА БЪЛГАРСКИТЕ -ПОВТАРЯМ БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ -ДОРИ -Мустафа Карадайъ СЕ ВЪЗМУТИ ОТ ВЪПРОСА НА --РЕЗИДЕНТА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ---И ЯВНО ПО-ДОБРОТО МУ ВЪЗПИТАНИЕ -НЕ МУ ПОЗВОЛИ -ДА ЗАДАДЕ КОНТРА ВЪПРОС -А ТИ РУСКИ ГРАЖДАНИН ЛИ СИ -ТАКА ЧЕ Е ЕЛЕМЕНТАРНО --НАВРЕМЕТО -КОЙ -КОГО -БИЛ -КОЙ КОГО ЕХБ---АЛ -Е ИСТОРИЯ ---НИМА АНГЛИЯ ФРАНЦИЯ ГЕРМАНИЯ ИСПАНИЯ АВСТРИЯ -НЕ СА ВОЮВАЛИ ПОМЕЖДУ СИ -----
    ТАКА ЧЕ АКО МАКАЦИТЕ -МОГАТ ДА ЧЕТАТ -И НЕ СА БИЛИ НА ТИТОВСКА АВТОМИВКА -ДА МИСЛЯТ ЗА БЪДЕЩЕТО СИ -КОЕТО МИНАВА ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ
  • 20 ТаУмВзе

    15 16 Отговор
    Мани го чалгарчето! Излиза, че след официалният слугинаж на козяк кирчо, изобщо не ни трябват дупетати и парламентче!

    Коментиран от #32

  • 21 sbs no КОМУНИСТ

    24 18 Отговор
    АКО ИСКАШ ДА ОБИДИШ НЯКОЙ ---КАЖИ МУ ТИ СИ СЛАВИ ---уточнявам -СЛАВИ ЧАЛГАРЯ- И-НЕ ГО ОБИЖДАЙ С ДРУГО --НЯМА АНАЛОГ НА ТАЗИ ОБИДА --ВСИЧКО ДРУГО ЩЕ БЪДЕ ПОХВАЛА
  • 22 Перо

    38 1 Отговор
    Зомбираното си е зомбирано! Това е болест и то нелечима за последните поколения СЕВЕРНОмакедонци, /съгл.Преспанското споразумение/!
  • 23 Няма македонци в РСМ

    41 2 Отговор
    И да има то те са не повече от 500, българите в РСМ сами се преименуваха в СЕВЕРОМАКЕДОНЦИ защото се срамуват и са недостойни да се нарекат БЪЛГАРИ! Тито не е жив, но те пазят завета му!
  • 24 xxl

    47 3 Отговор
    Поредното доказателство, че трябва да работим с пълна пара за унищожението и заличаването на тези еничари, а не да ги наричаме братя и да им постиламе килима всеки път! Това е антибългарска държавица,пълна с българомразци макар и българи по кръв. Ако сме умни ще работим за заличаването им, ако сме наивни ще загубим всичко!
  • 25 Перо

    31 2 Отговор
    Тоя още сънува Македония и македонци,преди 1945 г. Дресировка до откачане! Сега не признава и СЕВЕРНА!
  • 26 МИХАЙЛОВ

    20 2 Отговор
    ...СЪРБИТЕ ФОРМАЛНО
    СА ПРОТИВ
    ОТДЕЛЯНЕТО НА КОСОВО...
    ...НО РЕАЛНО СЪРБИТЕ
    СА МНОГО ДОВОЛНИ ОТ ТОВА,
    ЧЕ ВСИЧКИТЕ КОСОВАРИ ШИПТЪРИ
    ВЕЧЕ НЕ СА ГРАЖДАНИ НА СЪРБИЯ...
    И СИ ЖИВЕЯТ
    В ОТДЕЛНА ДЪРЖАВИЦА - КОСОВО...
    ...ДА, ТЕРИТОРИЯТА КОСОВО
    БЕШЕ БЕЗСПОРНО
    СРЪБСКА ТЕРИТОРИЯ,
    НО ТАМ ЖИВЕЕХА
    ПРЕДИМНО ШИПТЪРИ КОСОВАРИ...
    ...СЪРБИЯ ЗАГУБИ ЕДНА
    МАЛКА ЧАСТ
    ОТ ТЕРИТОРИЯТА СИ - КОСОВО,
    НО СЕ ОТЪРВА ОТ КОСОВАРИТЕ...
    ...АКО СЕГА НЕОЧАКВАНО
    ВСИЧКИ СЕВЕРНОЗАПАДНИ
    МАКЕДОНСКИ ГРАЖДАНИ
    РЕШАТ ДА СЕ ОБЯВЯТ
    ЗА БЪЛГАРИ И ПОИСКАТ
    СЕВЕРОЗАПАДНА МАКЕДОНИЯ
    ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ
    КЪМ БЪЛГАРИЯ...
    ...БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРИНУДЕНА
    ДА СЕ СЪГЛАСИ...,
    ....НО ТАКА В БЪЛГАРИЯ
    ЩЕ НИ БЪДАТ НАТРЕСЕНИ
    И НАД ЕДИН МИЛИОН ШИПТЪРИ
    ОТ СЕВЕРОЗАПАДНА МАКЕДОНИЯ...,
    КОИТО САМО СЛЕД ДЕСЕТИНА
    ГОДИНИ ЩЕ СТАНАТ
    НАД ДВА ТРИ МИЛИОНА...

    Коментиран от #45

  • 27 българин

    24 0 Отговор
    Този пезевенк порно рубрика ли води, ако се съди по писанието му, комай така ще да е.
  • 28 Колумниста Предраг Димитровски??

    15 6 Отговор
    От всичко написано, целта е да бъде оплют Слави Трифонов, а останалото е за "Гарнитера"!!
  • 29 📌🇧🇬

    9 14 Отговор
    В името на истината град София е създаден от Келтското племе/tribe Серди и от там идва названието Сердика, много преди българите да стъпят на Балканският Полуостров.📌Смирете се всички и се покайте, Историята не започва нито с Македонците, нито с Българите, поради Българският Език и Християнството тези места все още не са “турско/татарски”.

    Коментиран от #39

  • 30 LOSHIA

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "истина е":

    Не се притеснявай,няма да те засенчи!
  • 31 LOSHIA

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "sbs no КОМУНИСТ":

    sbs no КОМУНИСТ,не си ,но си ги задминал отдавана!

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 sbs no КОМУНИСТ

    6 6 Отговор

    До коментар #31 от "LOSHIA":

    НЕ ЗНАМ НА КОЛКО СИ ГОДИНИ И НЕ МЕ ИНТЕРИСУВА --- АЗ С9ЪМ НА 62
    АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ -И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА
    ДЯДО МИ ЕБИЛ КРУПЕН ЗЕМЕДЕЛЕЦ
    КОМУНИСТИТЕ СА СА ГО УБИЛИ С БОЙ --И СА -КОНФИСКУВАЛИ ВСИЧКО КОЕТО ИМА
    ТАКА ЧЕ НЯМАШ НИКАКВО ПРАВО ДА ОПРЕДЕЛЯШ АЗ КАКЪВ СЪМ

    Коментиран от #38

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Факти срещу ИТН

    7 14 Отговор
    Поредната порция бливоч, насочена не случайно срещу ИТН. Много ми е кеф, че ИТН са трън във властта, а тези които цоцаха от народната хазна, най-много ревът, понеже ИТН са способни да изкарат на всички кирливите ризи.... но нали, вие дебели и богати чичковци, не си мислите, че далаверите ви, ще останат скрити.
  • 36 азазазаз

    12 0 Отговор
    По-тъпа статия не бях чел скоро!
  • 37 Комита

    5 1 Отговор
    Да ми пиете ,,млякото,,ибрици
  • 38 Опа

    5 6 Отговор

    До коментар #33 от "sbs no КОМУНИСТ":

    От напишаното от вас г-не става ясно какъв Сте!!! Срамно е и за 62те ви години и за рода ви щом всичко омразно свързвате със Слави. Не е ли по омразен един строй като комунистическия диктат? Браво и за годините ви и за рода ви но май сте само един голям срам.
  • 39 М Илиев

    10 1 Отговор

    До коментар #29 от "📌🇧🇬":

    Сериозно ли го мислиш това ?
    А неолитните жилища в Слатина марсианците ли ги направиха ?
    За траки чувал ли си ...май не

    Коментиран от #41

  • 40 леле

    10 0 Отговор
    абе то в тая македония останаха ли македонци, щото като гледам половината са с бугарски пасоши продадени от Каракачанката а другата половина са шиптъри. Вече и в Скопие не можеш да се разбереш ако не говориш албански. По хубаво да са извън ЕС, че ще се напълни със гладни шиптъри. Който иска ЕС, признава че е Българин, взима паспорта и готово...
  • 41 📌🇧🇬

    2 6 Отговор

    До коментар #39 от "М Илиев":

    Да! 📌🇧🇬 Серди са келтско племе, населявало Тракия. Те са разположени около Сердики (на български: Сердика, латинизированный: Сердика; латински: Ульпия Сердика; гръцки: σαρδική o ΣαρδῶΝ πόλις, латинизированный: Сардике за Сардон полица), сега София, в България който отразява техния этноним. Те трябваше да се установят в тази област по време на келтските миграции в края на 4 век пр.н. е., въпреки че няма доказателства за тяхното съществуване до 1 век пр. н. е. Серди са сред традиционните племенни имена, съобщени през римската епоха, през вековете те постепенно се “тракизират”, но запазват келтския си характер в материалната култура до края на времето. Според други източници, те може да са били просто тракийски произход, 4 според други, те може да са смесени траки-келтски произход.

    Коментиран от #44, #46, #57

  • 42 Владимир Милев

    17 0 Отговор
    Като обикновен Българин мога да живея с и без С.М. на картата на.Балканите или Европа,но с компромис спрямо Родината си не. Всяка жаба да си знае...., и като нещеш мира.....!
  • 43 бокотиквомразец

    9 0 Отговор
    Всяка сутрин ми се налага да минавам покрай службата която издава паспорти на българи живещи извън България. Доста голяма опашка от чакащи ,те нека си плачат ,скоро ще останат само политиците им които правят метани на Белград!
  • 44 М Илиев

    5 1 Отговор

    До коментар #41 от "📌🇧🇬":

    Дали серди са келти е спорно . Това е само версия . Въпроса е че града го има мн преди келтската миграционна вълна , тоест няма как да са го основали те

    Коментиран от #47

  • 45 Викам

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "МИХАЙЛОВ":

    Прешево,Буяновац,Медведжа... градове сега на сръбска територия, но с албанско население. Викам сърбете да отстъпят и тия градове на шиптърите и така ще се скъса сухопътната пъпна връв на севеномакедонците със Сърбия.
  • 46 Пръцко

    11 2 Отговор

    До коментар #41 от "📌🇧🇬":

    Е тъй де - шопите са им преките наследници на древните серди. Оттам е и тази тяхна изтънченост, скандинавска интелигентност и аристократизъм :))

    Коментиран от #48

  • 47 📌🇧🇬

    3 2 Отговор

    До коментар #44 от "М Илиев":

    Достатъчно голям “отпечатък” са оставили така наречените “келти” “Серди” за да е наречен градът по тяхното име Сердика.
  • 48 📌🇧🇬

    1 8 Отговор

    До коментар #46 от "Пръцко":

    :) Шопите са си чисто кръвни Татари.

    Коментиран от #61

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 465764

    4 1 Отговор
    новите ни господари са без история и идентичност и за това не зачитат такава!
    един комунистически франкенщайн беше поет от янките със същата цел поради която бе създаден: РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 54 Doko

    3 1 Отговор
    Боже, ми аз как съм живял досега без любовта на северномакедонците ??? Извини брато , правите македонци нашите са менте !
  • 55 Хаах

    1 2 Отговор
    На нас ни е ясно, че една върхушка в Македония чии интереси лансира и защитава, на Сърбия, но също така ни е ясно и, че една върхушка в Б-я защитава открито и брутално имперските амбиции и намерения от североизток, чрез Слави, Корейкин.Докога ДС ще определя политиката на България спрямо Македония и НАТО.Както го казаха по горе-Историята започва от деня на създаване на Държавата.Какво не е ясно на менторите на Слави и Корейкин.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Best

    1 0 Отговор
    Сръбски циганин.
  • 59 Болярин

    0 0 Отговор
    Господа северномакедонци, я си изградете една висока стена по границата с България, че да не ви гледаме "умните" физиономии и голите задници ! Но първо върнете българските паспорти !!!
  • 60 Доктор Петковски

    1 0 Отговор
    Събинът Предраг коментира.Какво да очакваме освен чалга/сръбско /.
    Fuk off на всички като теб във16 Българси окръг - северна Македония.
  • 61 Доктор Петковски

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "📌🇧🇬":

    Пак ги обърка,татаро-авари-монголи са рашки и сръбе.В сръбете има много и африканки ген.