Отидете към основна версия

3 874 129

Пропагандата на Кремъл няма да разкаже за руските снаряди, улучващи детски градини и училищни дворове

  • цецка бачкова-
  • русия-
  • украйна-
  • путин

Днес в източна Украйна нито децата, нито техните родители са в безопасност. Нито украинските, нито руските деца

Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Д-р Цецка Бачкова, политик и народен представител в 45-тото и 46-тото Народно събрание:

"Днес руски военни части нахлуха в Украйна. Нахлуха след половинчасова публична ревизия на международното право, в която Путин ни обясни как никой народ няма право на самоопределение след Октомврийската революция.

Никой народ, включително украинският.

Това нелепо оправдание е твърде прозрачно за европейската публика, но за отровените от пропаганда слушатели вътре в самата Русия вероятно звучи убедително. То представя Русия като освободител на угнетено руско население, а не като агресор, заграбил чужди, международно признати територии, какъвто реално е.

Много отдавна, още преди да падне Желязната завеса, Sting пееше, че руснаците вероятно също обичат своите деца. Днес любовта на техния лидер перверзно се материализира в безгранична алчност и съмнителна по качествата си, но затова пък изобилна бойна техника.

Разбира се, пропагандата на Кремъл няма да разкаже за руските снаряди, улучващи детски градини и училищни дворове, защото това не се вписва в имиджа, който Путин иска да си нарисува - имидж на любящ бащица и герой. Истината е, че ако самите руснаци се усъмнят в този образ, цялата “къща от карти” на кремълската пропаганда ще се срути и руските майки сами ще му потърсят сметка за рисковете, на които излага децата им, пращайки ги да мръзнат в донбаските степи…

Днес в източна Украйна нито децата, нито техните родители са в безопасност. Нито украинските, нито руските деца.

Намираме за смехотворни твърденията, че Украйна би извършила каквито и да било провокации към далеч по-войствения си съсед, от който все още зависи в притеснително много области на икономическия си живот.

Затова, като убедени демократи и защитници на мира, ние остро осъждаме решението на руския президент Владимир Путин да признае самообявилите се за независими области в източна Украйна.

Каквито и да са целите на Русия, каквато и правдивост да си приписват, един подпис под международен договор, може да бъде отменен само с друг такъв подпис. Разпалване на военен конфликт с цел ревизия на договор е позор.

Настояваме българското правителство, парламент и президент остро да осъдят фактическото нападение на Русия над източните части на Украйна.

Настояваме България да заеме позиция на лоялен член на Европейския съюз и НАТО, с пълното съзнание, че тези две организации са създадени именно за да пазят общите ни ценности на европейци и свободни хора, живеещи в свободни, демократични държави".

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 109 гласа.

Свързани новини