22 Февруари, 2022 15:23 7 379 48

Русия заплашва Украйна с "опасни последици"

  • владимир путин-
  • украйна-
  • русия-
  • крим

За САЩ изпращането на руски войски в Източна Украйна е първата крачка към пълното нахлуване в страната

Русия заплашва Украйна с "опасни последици" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия обвини Киев за ескалацията на украинския конфликт и заплаши с "опасни последици". "Не се страхуваме от никого и нищо", отговори Украйна. Часове преди това Путин призна т.нар. ДНР и ЛНР и изпрати войски в региона.

Русия обвини Киев, че носи отговорността за ескалацията в Източна Украйна и заплаши с "изключително опасни последици". Украинското правителство има "военни планове" и обстрелва и провокира регионите Луганск и Донецк, обяви по време на спешното заседание на Съвета за сигурност на ООН руският постоянен представител в организацията Василий Небензя. Заседанието започна няколко часа след като Путин призна независимостта на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики (ДНР и ЛНР), а малко след това изпрати войски в двата отцепнически региона.

Пред Съвета за сигурност Василий Небензя заяви още, че Русия е все така "отворена за дипломация". "Нямаме намерение да допуснем нова кървава баня в Донбас", каза още руският постоянен представител в ООН.

Отказът на Украйна да преговаря директно със сепаратистите е показал, че правителството в Киев не е искало да изпълни Минското споразумение. За да предотврати евентуална война, Украйна трябва да бъде принудена да сложи край на своите провокации, каза още Небензя. Руското правителство редовно упреква Украйна в нападения над сепаратистките райони и във военни провокации, без да може да представи доказателства за тези твърдения.

"Не е февруари 2014, а февруари 2022"

По време на спешното заседание на Съвета за сигурност на ООН Украйна потвърди, че няма да отстъпи. "Намираме се на наша територия. Не се страхуваме от нищо и от никого. Не дължим никому нищо и няма да дадем нищо на никого", заяви украинският посланик в ООН Сергей Кислиця. Не е "февруари 2014, датата е февруари 2022", каза той, заигравайки се с анексирането на Крим от Русия преди осем години. "Международните граници на Украйна са и остават непроменени. Настояваме Русия да анулира решението за признаването (на т.нар. ДНР и ЛНР) и да се завърне на масата за преговори", обяви Кислиця.

По време на спешното заседание представителите на САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Индия, Ирландия, ОАЕ, Кения и Гана настояха за мир и дипломация, за да се предотврати евентуална война в Украйна. Василий Небензя обаче предупреди Запада да не влошава ситуацията в Украйна.

"Днес Русия се издаде"

Според Германия, с изпращането на войски в Източна Украйна Русия е разкрила своите истински намерения за този регион. "Русия многократно подчертаваше, че не участва в конфликта (с Украйна). Но ето, че днес се издаде и показа, че точно това е правила винаги", обяви германската представителка в ООН Антье Леендертсе.

За САЩ изпращането на руски войски в Източна Украйна е първата крачка към пълното нахлуване в страната. "Тази крачка на президента Путин е основата за опита на Русия да създаде предподставки за следваща инвазия в Украйна", обяви американската посланичка в ООН Линда Томас-Грийнфилд. Путин "разкъса на парчета" Минското споразумение с решението си да признае сепаратистките региони Луганск и Донецк, каза още тя. "Путин мечтае да се върнем назад във времето, в онези години преди основаването на ООН, във времената, когато светът се управляваше от империи - само че останалият свят върви напред с времето. Днес не е 1919, а 2022 година."

Междувременно и Турция разкритикува остро решението на Путин да признае двете самопровъзгласили се "републики" в Източна Украйна. "Решението на Руската федерация е неприемливо и ние го отхвърляме", обяви турското външно министерство.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Лавренти Берия

    100 21 Отговор
    Не се плашат хохлите затова загубиха земя щото са много смели и слушат чичо Сам!

    Коментиран от #11

  • 3 ХАХАХАХАХАХАХ

    64 14 Отговор
    И така до три дни след като й врътнат кранчетата на укропия.
  • 4 Последния Софиянец

    67 11 Отговор
    Ама баба Ванга как позна че Третата световна война ще почне на 22.02.2022.Велика е!

    Коментиран от #14

  • 5 Мародер

    99 17 Отговор
    А сега да си дойдем на думата! Съгласен - това е била българска територия че и повече! Защо ли италианците не плачат за териториите на римската империя, гърците, пардон македонците за великата държава на Александър Македонски, турците за... а индианците за цял континент и т.н. Путин не иска да воюва а само да не се дрънкат оръжия пред портите Му! До последно не признаваше ДНР и ЛНР а искаше да се разберът живеещите там с украинското правителство съгласно договореностите от Минск! Какво направиха по въпроса западните държави - палиха фитилите на шепа фашизирани елементи да малтретират рускоговорящите! Време беше Путин да ги защити.

    Коментиран от #47

  • 6 Хайде нашите

    11 39 Отговор
    Омръзна ми да чакам! Много искам шоуто да започне! Искам да гледам екшън!
  • 7 обувка 36

    62 20 Отговор
    Западналият Запад се наигра. Ред е Изтокът да покаже какво може.
  • 8 Кучето на танкиста

    28 74 Отговор
    Не знам дали знаете приятели, но навремето Путин като бил още обикновен чекист в Дрезден, ГДР, бил насилник над жена си- в смисъл биел я човека. После, вече като безгрешен вожд и пазител на християнските и семейни консервативни традиции в необолшевишка Русия, то още докато е женен за същата мамашка, "моралния стожер" на православието има извънбрачно дете от любовницата си Кабаева. Което не призна, а девочката раждаше потайно в Швейцария. Сега го дава като бат Бойко в късния му период- за жена/и даже не става и дума. ( не му става ли, жрици ли или просто много грижи да громи западното декаденство - ний не знаем). Двете му пораснали дъщери естествено не живеят в Рая на Земята-путинова Русия. Ето това е новия "Месия". Да ви е честит путинoфили, то лицемерието не ходи по гората.

    Коментиран от #45

  • 9 Бай Дони

    30 10 Отговор
    Пък бай пън ще каже пак рррт и ще остави малко техника нощес като дедо мраз
  • 10 asd

    14 49 Отговор
    "Русия обвини Киев за ескалацията на украинския конфликт"

    Много ясно. След толкова фалшиви видео-материали, линията на колхоза е напълно ясна. Хахаахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха!

    Целта е сега да се изтласкат украинските сили за сигурност, за да се оформят по-благоприятни "граници".
    Само кухи г@нщайни ще им повярват на тези колхозници.
    Не случайно 12 години си избират необразована куха Тиква все пак!
  • 11 Гошо

    29 6 Отговор

    До коментар #2 от "Лавренти Берия":

    Зеленски ,днес каза че ги е страх Путин кво си мисли
  • 12 Монгола

    42 9 Отговор
    Смелите хохли бяха с готвени в Дебалцево 2015 година от партизаните миньори забравили са!
  • 13 Украинските

    54 10 Отговор
    фашаги не се страхували от нищо. Страхуват се да не попаднат в ръцете на народа, защото ще увиснат на въжето.
  • 14 asd

    29 5 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Баба ти Ванга никога не е споменавала дати, слабоумен тиквист!

    Все по прости ставате с всеки изминал ден.

    Коментиран от #37

  • 15 хехехе

    13 35 Отговор

    До коментар #1 от "Путин":

    мечти мечти , този път САЩ няма да помага на СССР а ще са срещу тях ;)
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Да ама

    49 10 Отговор
    предния ден хохлите с две БМП нахлуха в Русия Ростовска област и съответно се получи нов живот за уморените материали за техниката, а личния състав отиде завинаги на гости при Бандера, но такива работи в нашите медии неможе да прочетет и чуете

    Коментиран от #31

  • 18 Не ставай смешен примат

    10 36 Отговор
    Абезян още твърди че украинците ги нападат..и това след като целият свят разбра кви куци монтажи се опитват да пробутат на руснаците и света от гру
  • 19 Зззз

    39 15 Отговор

    До коментар #1 от "Путин":

    А на 4 юли руското знаме ще се вее над Белия дом! До там ще бъде края .

    Коментиран от #23

  • 20 Никой

    18 38 Отговор
    Само Волжките и дунавските българи са били руска жертва 18 пъти в древната история без да броим руската агресия срещу царство България 1916 г. и окупацията 1944 г.За сведение на тролската армия.
  • 21 госта

    22 47 Отговор
    Разпада на руската кочина започна от снощи, хайде честито.

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бухахаха

    13 41 Отговор

    До коментар #19 от "Зззз":

    В грешка си на 4 юли няма да има жив руснак да вее руското..

    Коментиран от #27

  • 24 Ха ха ха ха ха

    15 5 Отговор

    До коментар #21 от "госта":

    Мечтите са хубаво нещо....
  • 25 Истината е

    40 4 Отговор
    че към днешна дата Путин записва нова история на света след 1990. За сега има само шумове от Запад, но няма конкретика. Свидетели сме на интересни и много опасни събития. Светът ще се размърда. Промяната е неизбежна.
  • 26 стоян георгиев

    21 7 Отговор
    сценария вече се изясни.провокации на границата струпване на воиски,навлизане в донбас и сега нови провокации с възможен сериозен инцидент,подобен на събарянето на блоковете в москва преди воината там и инвазия в украина.предполагам ще се почне с уголемяване на завзетата територия ,като ще се търси отцепване на черно море от украина .
  • 27 Да но...

    46 10 Отговор

    До коментар #23 от "Бухахаха":

    Путин в прав текст каза, че свят без Русия няма да има! А знаем, че Путин не говори празни приказки като евроге@@@вете.!

    Коментиран от #30, #34

  • 28 свободен превод

    8 14 Отговор
    путин ще излезе голям г.....к!
  • 29 !!!?

    13 8 Отговор

    До коментар #1 от "Путин":

    А Гергьовден - в Хага !!!?
  • 30 !!!?

    15 16 Отговор

    До коментар #27 от "Да но...":

    Свят без Россия няма да има, но Русия без Путин ще има !!!?
  • 31 медията

    13 10 Отговор

    До коментар #17 от "Да ама":

    Руските медии са "сериозни източници". 😆😆😆
  • 32 !!!?

    14 27 Отговор
    Не Русия, а кремълската фашистка хунта заплашва човешката цивилизация !!!?
  • 33 asd

    8 14 Отговор
    "Русия обвини Киев за ескалацията на украинския конфликт"

    "Руските военни обстрелват град Счастие, който е под украинския контрол. В резултат на обстрела луганската ТЕЦ се запали, а електропроводите също бяха унищожени вчера, оставяйки града без електричество "

    Мдам мдам...укрите "ескалират". ХАХАХАХАХАХАХАХАХА
    На тези крепостници, само други слабоумни крепостници-тикви ще им повярват.
  • 34 Hoho Boho

    5 9 Отговор

    До коментар #27 от "Да но...":

    Да но... Русия без Путин МОЖЕ да има.
    Значи добре е предвидил бъдещето си...
  • 35 vinety$

    20 2 Отговор
    Линда Томас-Грийнфилд срича! Дали няма нито един американски гражданин, който да може да не срича? Обаче не, за са изправим несправедливостите от 18 век, търговия с хора основно извършвана от Холандия Линда срича, а ние трябва да се преструваме, че ни харесва.
  • 36 Голям лъжец

    5 19 Отговор
    По- голям лъжец и крадец от Борисов е само Путин!
  • 37 Тя не е неговата

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "asd":

    БАБА.
  • 38 TS50

    22 3 Отговор
    Рязаните да кажат как откраднаха половин Кипър през 1974 г., където нямаше нито 1 фес!
  • 39 Не грамотник,

    5 9 Отговор
    да живее Сибирска китайска република!

    Със скоростта с която се сключват бракове между китайци и рускини (които вземат китайско гражданство), кога ли ще слушаме същата реч, но в превод от китайски и "Украйна", заменена с "русия"!?...
  • 40 Васик Атанасова

    4 10 Отговор
    Къси крачета ходи все едно марширува

    Коментиран от #43

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ле ле

    8 3 Отговор
    Да бяха мирни...в Киев..досега да бяха къпали в Кримското черноморието..но уви.като слушате идиоти...Да знаете на никой от запада не пука за вас..и за никой от източната Европа.
  • 45 ЧЕПА

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Кучето на танкиста":

    Ти май си само куче 🐶 което лае .Ти да не си му чел досието та знаеш тези подробности . Ако малоу...ни..ци като теб им дават да четят досиетата на КГБ става страшно
  • 46 Васик Атанасова

    4 2 Отговор

    До коментар #43 от "Троянски Кон":

    Този Наполюон не ли за изтриване
    Луд че трънка
  • 47 ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мародер":

    Ако,Ердоган реши да защити по примера на Путин, турско говорещите
    и мюсюлмани в България и Гърция,това ще го ппиемете ли като даденост,както приемате действията на Путинова Русия.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания