Отидете към основна версия

9 227 33

Емануил Йорданов за ФАКТИ: Не е сигурно, че българската прокуратура ще разследва случая с Борисов

  • еманул йорданов-
  • борисов-
  • прокуратура-
  • арест-
  • герб-
  • бойко борисов-
  • иван гешев

"В действията на МВР няма нищо извънредно. Не разбирам кое е "унизителното" в задържането на Борисов", посочи бившият вътрешен министър

Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“Не разбирам кое е унизителното в задържането на Борисов, при положение, че просто го возеха в една кола като кум на сватба. Разбирам да му бяха сложили белезници, да го бяха извели с белезници и тогава да се оплаче от нещо. Не е трудно да си припомним колко хора бяха задържани по действително унизителен начин по време на управлението на Борисов, след това съдеха България в Европа, а ние плащахме обезщетенията”.

Това посочи в интервю за ФАКТИ Емануил Йорданов, адвокат и бивш министър на вътрешните работи.

Попитан за задържането на Десислава Иванчева и Биляна Петковa преди няколко години, той посочи: “Това беше една абсолютна крайност. На улицата се бяха събрали какви ли не лица, които няма какво да правят там, начело с Гешев. В продължение на 4 часа адвокати не са допускани до тях, за да ги защитават. В случая на Борисов за 30 минути забавяне колегата Менков опищя орталъка”.

“В действията на МВР няма нищо извънредно”, посочи бившият вътрешен министър. “Ако питаме обидените гербаджии, сигурно ще припишат и зарята в Банкя на МВР”, допълни той.

“Не е сигурно, че българската прокуратура ще разследва случая, по всяка вероятност ще го гледат делегираните прокурори. Тогава има някаква надежда за нормално развитие на процеса. Ако всичко падне в ръцете на нашата прокуратура - най-вече на специализираната, това означава, че отиваме при Мишо Бирата, при Мата Хари, при магистрала “Хемус” - такъв ще бъде резултатът. Накрая някой може да стане и консул във Валенсия”, посочи адв. Йорданов.

Попитан какво според него ще се случи с искането на правосъдния министър Висшият съдебен съвет да прекрати предсрочно мандата на главния прокурор, той отговори: “Ще ритат топката до последно, ще бавят по всички възможни начини. Където намерят пукнатина в закона, веднага ще се използва. Чака ни игра на нерви”.

“По отношение на Борисов въпросът е кой разследва и как разследва. Могат да се използват различни хватки - да се правят безкрайни искания за доказателства, да се използват методи за шиканиране на процеса”, посочи още адв. Йорданов.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 73 гласа.

Свързани новини