Отидете към основна версия

2 374 50

Даже и да ви се струва, че в политиката стана много объркано, не е така

  • любомир аламанов-
  • политически партии-
  • класификация-
  • партии-
  • политика

Това е новото разпределение, това е новата класификация в политическия ни живот. Демокрация или диктатура. Бъдеще или минало. Солидарност или зависимост.

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Любомир Аламанов, комуникационен експерт:

"Нова политическа координатна система

Даже и да ви се струва, че в политиката стана много объркано, че партии и политици говорят различни неща, че има сложно разделение и всичко е много объркано, не се притеснявайте. Не е така. Само някои "анализатори" и "политолози" искат да ви заблудят, че е така.

Всичко е много просто. Особено когато се постави на правилна основа. От месеци повтарям, че разделението вече не е ляво-дясно. А изток-запад. Източните диктатори-султани, които искат да ни върнат в мракобесното Средновековие на абсолютното управление и подтисничество от една страна. И западната цивилизация със спазването на закона, зачитането на човешките права и свободата на инициативата като водещи принципи.

Като се постави всичко на правилната ос, тогава ситуацията става ясна. В правилната координационна система всеки веднага си заема мястото. От горе надолу, от демократично към тиранично управление, партиите и политиците биха могли да се категоризират и подредят горе-долу по следния начин:

- Демократична България - категорична про-демократична ориентация. Против източния диктатор. Гледат към бъдещето.

- Ние идваме - категорична про-демократична ориентация. Против източния диктатор. Гледат към бъдещето.

- ПП - малко бяха неуверени, но се стегнаха. Дано така да продължат. Про-демократична ориентация. Против източния диктатор. Гледат към бъдещето.

- ИТН - колебаят се. Но Слави Трифонов категорично се обяви против източния диктатор. Има шанс за тях, особено с напускането на част от партията им и основаването на нова "национал-консервативна", т.е. про-путинска партия.

- ДПС - изказват се много про-европейски. Особено младите и новите поколения. Категорични са срещу източния диктатор. Щеше да е добре да са толкова категорични и за реформа в съдебната система, която е основа на демокрацията. А и имат един Почетен Председател, който продължава да виси на врата им и да ги дърпа към Анадола.

- ГЕРБ - отчаяно се опитват да си изперат имиджа и да се позиционират като противници на източния диктатор. Но дължат отговори за Руския поток, за изчезналата пътна карта с Газпром, за протяжното 10-годишно изграждане на гръцката връзка и много други. Както и да спрат партизанската война, която водят с правителството по време на няколко кризи. А и по всяко време може да се чуе Борисов как казва: "Аз мога да се разбера с Путин, това е въпрос само на преговори". 50 ст. не оправдават предателство към принципите.

- БСП - на няколко пъти имаше шансове да се превърне в нормална евро-левица, но ги пропиля. Нинова зави към национал-патриотизма, както и категорично да не дава да се каже и дума срещу източния диктатор. Даже рискува отношенията си с левицата в ЕС, за да не се скара с Путин. Срамно анти-българско поведение. В момента Нинова има огромен шанс да промени ориентацията и отношението на партията си към диктатора.

- Президента - имаше момент, в който като натовски генерал се изказваше в подкрепа на евро-ориентацията на страната ни. И в подкрепа на промените, законността и против 12-дишния застой. Но последните месеци рязко направи завой към национал-патриотизъм. Т.е. яростен путинизъм. Даже на цената на съсипване на собствения си имидж. Толкова яростно брани Путин, че отново започна да споделя лъжливи новини и конспиративни теории. Което е тъжно, имайки предвид, че през първата си кампания взе насериозно измамата "кемтрейлс".

- всички псевдо-патриотични мурзилки. Там е ясно. Готови са да предадат всичко българско, само и само да оправдаят рублите и копейките, които получават. Биха извадили България от демократична Европа, само и само да имат власт и пари, както и новият им господар да има благосклонно око към тях. Толкова са близки до диктатора, че са почти национални предатели.

Като се сложат нещата на нормална координатна система и всичко си идва на мястото. Това е новото разпределение, това е новата класификация в политическия ни живот. Демокрация или диктатура. Бъдеще или минало. Солидарност или зависимост.

Мислете, преценявайте, вижте къде искат децата да учат и живеят. И си изберете по тази таблица кого да подкрепяте и за кого да гласувате".

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 169 гласа.

Свързани новини