Last news in Fakti

29 Април, 2022 14:00 2 351 50

Даже и да ви се струва, че в политиката стана много объркано, не е така

  • любомир аламанов-
  • политически партии-
  • класификация-
  • партии-
  • политика

Това е новото разпределение, това е новата класификация в политическия ни живот. Демокрация или диктатура. Бъдеще или минало. Солидарност или зависимост.

Даже и да ви се струва, че в политиката стана много объркано, не е така - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Любомир Аламанов, комуникационен експерт:

"Нова политическа координатна система

Даже и да ви се струва, че в политиката стана много объркано, че партии и политици говорят различни неща, че има сложно разделение и всичко е много объркано, не се притеснявайте. Не е така. Само някои "анализатори" и "политолози" искат да ви заблудят, че е така.

Всичко е много просто. Особено когато се постави на правилна основа. От месеци повтарям, че разделението вече не е ляво-дясно. А изток-запад. Източните диктатори-султани, които искат да ни върнат в мракобесното Средновековие на абсолютното управление и подтисничество от една страна. И западната цивилизация със спазването на закона, зачитането на човешките права и свободата на инициативата като водещи принципи.

Като се постави всичко на правилната ос, тогава ситуацията става ясна. В правилната координационна система всеки веднага си заема мястото. От горе надолу, от демократично към тиранично управление, партиите и политиците биха могли да се категоризират и подредят горе-долу по следния начин:

- Демократична България - категорична про-демократична ориентация. Против източния диктатор. Гледат към бъдещето.

- Ние идваме - категорична про-демократична ориентация. Против източния диктатор. Гледат към бъдещето.

- ПП - малко бяха неуверени, но се стегнаха. Дано така да продължат. Про-демократична ориентация. Против източния диктатор. Гледат към бъдещето.

- ИТН - колебаят се. Но Слави Трифонов категорично се обяви против източния диктатор. Има шанс за тях, особено с напускането на част от партията им и основаването на нова "национал-консервативна", т.е. про-путинска партия.

- ДПС - изказват се много про-европейски. Особено младите и новите поколения. Категорични са срещу източния диктатор. Щеше да е добре да са толкова категорични и за реформа в съдебната система, която е основа на демокрацията. А и имат един Почетен Председател, който продължава да виси на врата им и да ги дърпа към Анадола.

- ГЕРБ - отчаяно се опитват да си изперат имиджа и да се позиционират като противници на източния диктатор. Но дължат отговори за Руския поток, за изчезналата пътна карта с Газпром, за протяжното 10-годишно изграждане на гръцката връзка и много други. Както и да спрат партизанската война, която водят с правителството по време на няколко кризи. А и по всяко време може да се чуе Борисов как казва: "Аз мога да се разбера с Путин, това е въпрос само на преговори". 50 ст. не оправдават предателство към принципите.

- БСП - на няколко пъти имаше шансове да се превърне в нормална евро-левица, но ги пропиля. Нинова зави към национал-патриотизма, както и категорично да не дава да се каже и дума срещу източния диктатор. Даже рискува отношенията си с левицата в ЕС, за да не се скара с Путин. Срамно анти-българско поведение. В момента Нинова има огромен шанс да промени ориентацията и отношението на партията си към диктатора.

- Президента - имаше момент, в който като натовски генерал се изказваше в подкрепа на евро-ориентацията на страната ни. И в подкрепа на промените, законността и против 12-дишния застой. Но последните месеци рязко направи завой към национал-патриотизъм. Т.е. яростен путинизъм. Даже на цената на съсипване на собствения си имидж. Толкова яростно брани Путин, че отново започна да споделя лъжливи новини и конспиративни теории. Което е тъжно, имайки предвид, че през първата си кампания взе насериозно измамата "кемтрейлс".

- всички псевдо-патриотични мурзилки. Там е ясно. Готови са да предадат всичко българско, само и само да оправдаят рублите и копейките, които получават. Биха извадили България от демократична Европа, само и само да имат власт и пари, както и новият им господар да има благосклонно око към тях. Толкова са близки до диктатора, че са почти национални предатели.

Като се сложат нещата на нормална координатна система и всичко си идва на мястото. Това е новото разпределение, това е новата класификация в политическия ни живот. Демокрация или диктатура. Бъдеще или минало. Солидарност или зависимост.

Мислете, преценявайте, вижте къде искат децата да учат и живеят. И си изберете по тази таблица кого да подкрепяте и за кого да гласувате".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 169 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    55 79 Отговор
    Да ти се и ,,либералния,, ..лизач ,изпитвам погнуса от подобни..

    Коментиран от #29

  • 2 Майна

    43 48 Отговор
    Кво си допринесат ТИ за прогреса на РОДИНАТА, БЕ??? Я се заври там ,откъдето ..изпълзя!
  • 3 ТаУмВзе

    40 45 Отговор
    Шокирало се е мекерето, че няма да папка на хранилката.
  • 4 Последния Софиянец

    39 44 Отговор
    Всички партии се обединиха под крилото на Херо Мустафа.Ще ядат 🌲
  • 5 честен ционист

    25 43 Отговор
    Ганчо е толкова неграмотен и неосъзнат, че си мисли, че някога нещо е избирал през живота си.
  • 6 Делю Хайдутин

    32 12 Отговор
    Две години Ковид фашизъм ни стигат.
  • 7 Зъл

    49 40 Отговор
    Браво за статията, едно към едно с моето виждане на нещата!

    Коментиран от #16

  • 8 Какви права?!?!

    39 40 Отговор
    Авторчето ... Какви права се спазват и на запад бре, дрильо. Ако мислиш че някой е забравил как мачкаха хората и правата им с тая ковид диктатура, а подслушването на ФБР, а Асанж ... Аре скрий се !!!
  • 9 Джамбаза

    35 39 Отговор
    "И западната цивилизация със спазването на закона..."
    Киро наруши конституцията.
    Това прави ли го източен диктатор-султан?
  • 10 А как е ?

    36 45 Отговор
    Този е скапан русофоб.Едно време бяха скапаните фанатици-сталинисти,сега изпълзяха и тия.България е малка,мухльо,лесно откривам си..

    Коментиран от #42

  • 11 Хахаха

    26 10 Отговор
    "Източните диктатори-султани, които искат да ни върнат в мракобесното Средновековие на абсолютното управление и подтисничество от една страна. И западната цивилизация със спазването на закона, зачитането на човешките права и свободата на инициативата като водещи принципи."...като гледам на изток Китай и Дубай и на запад какво се случи по време на пландемията май съвсем си объркал посоките:)

    Коментиран от #48

  • 12 Експерт.... вече е обида

    26 7 Отговор
    "източният диктатор" кво общо има с тукашната тактика "орел,рак и щука"? Кой ли пък чете детски приказки. Експертите ги закърмят с тик-ток.
  • 13 бобо

    33 40 Отговор
    Авторът е много зле,какво мракобесие, какво Средновековие! Най-вероятно има предвид живота и развитието на България преди 1989 г., за което време можем само да мечтаем! Тогава бяха построени АЕЦ, ТЕЦ-овете,ВЕЦ-овете, електроразпределителната мрежа, язовирите, пътищата, и още и още, от които сега се ползваме всички. Демокрацията се изроди в слободия, даже и в Европа,чрез ковид- кризата настъпи диктатура.
  • 14 1111111111111

    30 40 Отговор
    щяхме да сме съгласни ако имахме жизнен стандарт поне като на гърците

    ....България е икономическа пустиня за която вина имат нашите американски покровители а не путин

    за 30 г. освен сладки приказки и 100 тона мухлясала царевица нищо не видяхме смислено - а всяко правителство се назначаваше и командваше от американското посолство. Бойко 2009 г. го назначха с единствената цел България да е изцяло про-американско контролирана а не пълноправен член на ЕС. Бруталните кражби на еврофондове ставаха под зоркото око на амерканците с цел опорачаване на отношението ни към ЕС. Едновремонно с това запушваха усатата на лидера на протурската партия която ако не получи нещо което пожелае веднага изкарваше етническия мир на масата и пазарене почти нямаше.

    Коментиран от #43

  • 15 Българин

    25 38 Отговор
    Нагледахме се на западната "демокрация", особено последните три години. Между другото на Запад до коя доза стигнаха и кога пак ще ги затварят демократично?
  • 16 Иван

    23 37 Отговор

    До коментар #7 от "Зъл":

    Твоето виждане е ясно - ти си сляп по рождение!

    Коментиран от #28

  • 17 Българин 🇧🇬

    23 38 Отговор
    Защо страната ни е наказана с толкова "експерти" и "анализатори" наведени на Саш и Турция ? 😟
  • 18 УжасТ

    19 9 Отговор
    След като 3 години медиите ни облъчваха ежедневно с Витанов сега продължават с друг психично болен. Ами дайте най накрая да направим по един референдум за ЕС и НАТО да видим какво наистина искат българите ама шубето голям страх, нали Алабалов?
  • 19 Майна

    23 6 Отговор
    Ха ха ха, гледам какви минуси ни ,,наблъскаха,, за нула време, между другото Бай дън подчерта ,че от тези Три трилиона ,,помощ,, за ОКРАИНА ,голяма част ще са за борба с ,,дезинформацията,, ,ха ха ха ..МИСЛЯ,ЧЕ Е ВИДИМО ..

    Коментиран от #44

  • 20 Ахахахах

    14 7 Отговор
    тролчето с минусите. На цикъл по 30 ли правиш само. Ще се преумориш недей така. Тва е то да си "демократ"
  • 21 Хахаха

    20 5 Отговор
    Пускаш коментар против ЕС и подлогите им и на секундата Факти ти праскат 30 минуса, чак смешно взе да става в туй сайтче:)

    Коментиран от #46

  • 22 Наблюдател

    18 5 Отговор
    Нов джамбазки софтуер позволява на заинтересовани да сложат наведнъж по 15 или 30 минуса на коментари несъобразяващи се с "демокрацията" !
  • 23 Дън Бай

    13 4 Отговор
    Така са писали и на 5.09.1944 г. На 9.09. са се блещили на руските танкове на Орлов мост.
    Преди 89 г. громяха по този начин империализма и капитализма, после станаха демократи.
  • 24 3.14К

    20 7 Отговор
    Западната цивилизация ръководена от Байдън, Пелоси, Урсула, Тръс, Бербок,......това е лудост!
  • 25 Българин 🇧🇬

    12 5 Отговор
    Досега във Факти зеленото беше + . Но заради сатрапа Зеленски зеленото вече е( - )😜
    30 броя червени е голямо одобрение !
  • 26 Дуай Липа

    9 4 Отговор
    ако ви се струва, че обеднявате, човекът казва, че не е така. Ако ви се струва, че нямате какво да ядете - вярвайте му.
  • 27 sfdasd

    7 4 Отговор
    страхотен п д р с
  • 28 Зъл

    5 12 Отговор

    До коментар #16 от "Иван":

    Хм, не е вярно, че путлер е диктатор, че е сатрап, че е масов убиец, че в Русия има тотална цензура, че върхушката в кремъл (има, няма 200 човека), окрадоха русия, а средния руснак живее мизерно? Това е истината! Та май слепите сте вие путинофилите и платените русофили!

    Коментиран от #31

  • 29 сороснерес

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Поредна помия на анали-затори...
  • 30 Хахаха

    12 5 Отговор
    Горкият Аламанов, още не осъзнава или се прави, че не осъзнава какво предстои! ПП, ДБ, ИТН до такава степен се сринаха, че може и да не влезнат при нови избори. ГЕРБ, ДПС и БСП са тотално компрометирани мафиотски структури. Аламанов,как ти се вижда Възраждане с поне 20 %? 2367
  • 31 Хахаха

    10 5 Отговор

    До коментар #28 от "Зъл":

    А ти си цъфнал и вързал в ЕС:) Бойко и Кирчо лев не са откраднали:) За демокрацията и свободата по време на пландемията да не ти говоря:) Байдъноробите сте ми много забавни:)

    Коментиран от #32

  • 32 Зъл

    9 5 Отговор

    До коментар #31 от "Хахаха":

    България е на това дередже в ти ята заради такива като ти също си виновен, така че нямаш думата, у лево”. Такива като теб прокарващи руските интереси и манталитет, прехода ни още е контролиран от кгб!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Киро Теслата

    9 10 Отговор
    Четете другарки и другари.Аламанов много точно е описал ситуацията в родната политическа фауна.Само ще спомена,че според мен всички пропутински елементи,са национални предатели.
  • 38 Сесесере

    9 8 Отговор
    Украйна щяла да ни дава евтин Ток и Жито ЕДИН МОМЕНТ Украйна не е ли в война ,???????? не я ли бомбардират??? Значи ние сме по зле и от държави които са в Война Божеееее Загиваме ...от глад и мизерия...
  • 39 Съдията Дред

    7 9 Отговор
    Фабриката за етикети е започнала да работи яко. Вчера един дори намеси и Истанбулската конвенция. Не е демократ всеки, който мисли за интересите на България повече, отколкото за интересите на Козяк.
  • 40 Димов

    9 8 Отговор
    Православие, сега и винаги и в ден вечний!
    Амин.
  • 41 Теодор

    13 8 Отговор
    Демократична България са всичко друго, но не и про-демократична партия. Те си гледат само техния интерес и на къде ще задуха вятъра, за да се нагласят как ще им е най-изгодно на тях.
  • 42 Радо Калинов

    10 4 Отговор

    До коментар #10 от "А как е ?":

    А ти, анонимнико, скрит в мазето и пълен със злоба, която прокапва по клавиатурата, трудно откриваем ли мислиш че си?
  • 43 Радо Калинов

    9 8 Отговор

    До коментар #14 от "1111111111111":

    За 30 години нула еманциапция от Русия, затова сме на тоя хал! Просто сме си в комунистическата матрица, и ако не бяха тия 45 години да ни върнат в 1917 година, отдавна да сме я минали и Гърция, и Румънция - ама не! При равен старт преди 20 години, бяхме по-добре от Румънците, ама тука всички власти, до сега, бяха на хранилката на Лукоил и Газпром, това са фактите, другото е съчинения по картинка, в които мурзиляжът е традиционно силемн, от преди потьомкинските села насам, ако въобще имаш идея какво е това!
  • 44 Радо Калинов

    9 8 Отговор

    До коментар #19 от "Майна":

    В множествено число говориш - вие ОПГ в мазето в Омск ли сте? Тролчо, тили си, бре? Хахаха, как се издадохте, безаналогови празноглавци! Хаххааааа
  • 45 Точен

    11 6 Отговор
    На агитпропчиците вече "комуникационни експерти" ли им викат. Ако основната теза му е къде да учат децата ми, аз казвам "в България". И да останат в България и да работят за нейния стандарт, а не да бъдат изсмуквани от западните колонизатори, както е вече 30 години. Затова сега се чудим защо е такова обществото, икономиката, политиката. 30 години западните хиени буквално ни изсмукват отвсякъде - златото ни е в техни ръце за жълти стотинки, съсипват енергетиката като основна суровинна база за промишлеността с техните американски маришки тецове, прецаканите проекти Южен поток, Бургас-Александруполис, АЕЦ Белене, напират да ни зануляват със "зелени сделки". Стигнахме до там, че земеделие вече няма, само зърнени феодали, а овощарство, животновъдство буквално изчезнаха и ядем полски боклуци и залежало ирландско говеждо. Армията бе унищожена, олигарсите ни са същите като украинските, политиците - западни марионетки. Младите зяпат в телефоните и гледат да се уредят в някой офис, захранван от западни грантове. Гледайте Украйна и мислете за България. Нямаме бъдеще в Западния колониален ред. Защото самият той няма бъдеще.

    Коментиран от #47

  • 46 Ми що влизаш,

    8 9 Отговор

    До коментар #21 от "Хахаха":

    Или защото тук все още има няколко рашисти, от всички други сайтове с кютек ви отнесоха, затова...
  • 47 Лекарствата си пий,

    8 7 Отговор

    До коментар #45 от "Точен":

    Хаповете за биполярното и шизофренията!
  • 48 Хоп

    11 2 Отговор

    До коментар #11 от "Хахаха":

    Китай!!!!!Ти имаш ли идея,какво се случва там,ако не си от каймака?
  • 49 аламинуткопyткo

    10 9 Отговор
    още един пoмияp на козяк
  • 50 На хранилка

    4 0 Отговор
    А ти, Аламанчо, колко доларчета получи за този пасквил? Или може би тези бръщолевения ги пишеш безплатно... Хахаха