Отидете към основна версия

17 643 113

Ако Борисов се откаже от политиката, в цирка има запазено място за него

  • сергей скрипал-
  • бойко борисов-
  • българия-
  • русия-
  • руски дипломати-
  • клоун-
  • герб-
  • новичок-
  • борисов-
  • цирк-
  • кирил петков-
  • гру

Борисов в опозиция и Борисов в управление са две различни вселени

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако някой ден Бойко Борисов се откаже от политиката и изхарчи милионите откраднати от държавата пари, няма нужда да се притеснява. В цирка има запазено място за него като клоун. Златните кюлчета ще бъдат заменени с перука и червен нос, но фарсът ще бъде същият.

След като правителството в оставка на Кирил Петков изгони 70 руски шпиони от България, лидерът на опозиционната ГЕРБ Бойко Борисов побърза да свика пресконференция, на която се обяви за най-големия евроатлантик и подкрепи това решение. „Нито крачка назад, защото това би значело капитулация и отказ от суверенитет“, заяви бившият премиер.

Паметта на Бойко Борисов обаче явно му изневерява. А 2018 година не е толкова далечна. На 4 март същата година в град Солсбъри (Англия) бившият офицер от руското разузнаване Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия бяха отровени със забранения нервнопаралитичен химичен агент „Новичок“. Британските служби доказаха, че зад този брутален опит за убийство стои Русия и по-специално двамата агенти на ГРУ Анатолий Чепига и Александър Мишкин.

Следвайки дългата си традиция да екзекутира противниците на властта, Русия извърши поредното си покушение (този път неуспешно). За наивниците руската пропаганда разпространи тезата, че Чепига (полковник от ГРУ, носител на най-високото държавно отличие) и Мишкин (военен лекар в разузнаването) са пропътували като туристи хиляди километри до малкото градче в Англия, само за да видят готическата катедрала на Солсбъри.

В знак на солидарност към Великобритания и осъждане на този ужасяващ опит за убийство със забранено химическо оръжие, редица съюзници на британците в ЕС и НАТО (и не само) изгониха руски дипломати. А какво направи „евроатлантикът“ и премиер тогава Бойко Борисов? Скри се в миша дупка и заяви, че България няма да гони руски дипломати заради Скрипал.

В този момент всички погледи бяха отправени към страната ни и заради българското председателство на Съвета на ЕС. Вместо да даде пример на останалите и да покаже, че приема човешкия живот като най-висша ценност, премиерът Бойко Борисов зае познатата си сервилна поза и пожела да не прави нищо, а просто да изчака бурята да отмине. Но изведнъж, когато вече е в опозиция и нищо не зависи от него и никой не му иска мнението, Борисов тръгна да лъже, че се интересува от свободата, човешкото достойнство и демокрацията. Същият този Борисов, който предаваше на Ердоган без съд и присъда лица, посочени за „гюленисти“. Същият този Борисов, под чието управление политическото и икономическо влияние на Русия в България се разширяваше главоломно.

Явно Борисов в опозиция и Борисов в управление са две различни вселени. Едно е сигурно – от г-н Борисов би станало прекрасен клоун.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 238 гласа.

Свързани новини