Отидете към основна версия

28 841 261

Джуджето полудя

  • владимир путин-
  • бесарабски фронт-
  • русия-
  • украйна-
  • джудже-
  • путин-
  • кремъл

Русия не може да воюва по общоприетите правила за водене на война

Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Поради невъзможността да се противопостави на въоръжените сили на Украйна, „кремълският неудачник“ в истерия дава заповед на сирийския касапин Суровикин – новия командир на руските войски в Украйна – да нанесе масиран ракетен удар по Киев и по-голямата част на областните центрове на Украйна, прави го сякаш в отговор на експлозията на "Кримския мост". В престъпните цели са задействани иранските дронове камикадзе и руската авиация.

Всичко това е очаквано и предвидимо! Русия не може да воюва по общоприетите правила за водене на война и вече окончателно се насочи към използването на терористичните методи. Безсмислено е да се изброява всичко, което Русия направи като страна терорист. Това трябва да се направи от специален съд за руските престъпления в Украйна и Съвета за сигурност на ООН, ако тази организация все още може да оправдае името си.

Със своите масови убийства на мирното население в Украйна и унищожаването на гражданска инфраструктура Русия отдавна вече надмина терористичните престъпления на "Ал Кайда" и продължава да заплашва целия свят с ядрена война. И какво съществено в отговор на това направи ЕС и колективният Запад? Очевидно е, че предприетите до момента мерки и санкции засега са неефективни. И сега не говорим за Украйна, а за глобална ядрена катастрофа.

Приемането от международните организации на красиви фрази, които по никакъв начин не влияят върху продължаващата агресия на Русия и нейните ядрени заплахи, много напомня на „голямата загриженост“ на германския канцлер Ангела Меркел през 2014-2021 г. „от ситуацията в Украйна“. Не от агресията, завземането на украински територии, войната и убийството на 14 хиляди граждани? В същото време загрижената фрау Меркел зад гърба на европейските партньори продължавала съвместно с Путин да изгражда газово-енергиен капан за Европа, който днес вече всички усещат.

Светът вече се е сблъсквал с подобни проблеми през ХХ век. Само чрез обединяване на своите сили Европа и Съединените щати през 1945 година успяват да победят „събирача на немски земи, който е провъзгласил изключителността на арийската раса“. Сега също такъв „събирач на руски земи“ заявява за изключителността на руснаците и че „руският свят не завършва никъде. Той е там, където има макар един руснак”.

Своите конкретни цели за световното господство и недопускането на загуба във войната Путин е обявил отдавна: „Защо ни е нужен такъв свят, ако там няма Русия?“ Но тогава светът много вяло реагира на това. Признаването на Русия за терористична страна е само половината от битката. Въпросът стои в ограничаването и спирането на руския държавен тероризъм!

Да си припомним как самият Путин е казал, че „не може да има преговори с терористите“ и той „ще ги гепи дори в тоалетната!“ Може би е дошло времето?

Източник: Volnodumetz

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 347 гласа.

Свързани новини