Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Октомври, 2022 14:11 16 563 147

Ракетата „Сармат“ е срам за Русия

  • сармат-
  • бесарабски фронт-
  • ракета-
  • срам-
  • война-
  • украйна-
  • русия-
  • владимир путин-
  • руска армия

Русия изпитва производствена безпомощност

Срамният и опасен "Сармат" на Русия
©️АЛЕКСАНДЪР КОВАЛЕНКО

Не толкова отдавна, на 19 май, Дмитрий Рогозин заплаши целия цивилизован свят с междуконтинентална балистична ракета "Сармат", която може да разруши бреговете на континентите и дори да удави Великобритания. И скоро 50 ракети Сармат ще постъпят на въоръжение в руската армия наведнъж, а след това - дръж се, коварният Запад!

Още новини от Украйна

И точно онзи ден, след известния инцидент на Керченския мост, руските пропагандисти призоваха за атака със Сармат срещу Украйна. Всъщност, като всички изявления на Рогозин, те не носят никаква полезна информация или реални заплахи. Наистина, по времето, когато Дмитрий Ррогозин предаде тези апокалиптични разкази, и дори днес, междуконтиненталната балистична ракета „Сармат“ направи само един тестов полет в Русия и е малко вероятно да направи повече в близко бъдеще.

Така на 20 април 2022 г. беше извършено първото и засега единственото успешно тестово изстрелване на ракета от космодрума Плесецк. В същото време отбелязах, че това изстрелване може да бъде последното, тъй като оборудването на “Сармат” съдържа голямо количество чуждестранна микроелектроника и в условията на санкции Русия дори няма възможност да сглоби втора ракета за тестване. Но изведнъж, само след един единствен тестов пуск, на 16 август 2022 г. беше подписан държавен договор за производство и доставка на междуконтинентални балистични ракети „Сармат“ за руските войски.

В този случай трябва да е ясно, че “Сармат” е много сурова и много проблемна ракета. Така например първите тестове за хвърляне на междуконтиненталната балистична ракета “Сармат”, които бяха планирани за 2016 г., бяха проведени едва през 2018 г. и възобновени след дълга пауза и през 2020 г. Тези забавяния са причинени от голям брой технически и технологични проблеми, възникнали като част от създаването и подготовката на ракетата за тестване.

Без да бъдат спазени крайните срокове за снабдяване на комплексите „Авангард“ с ракети „Сармат“, беше решено до 2027 г. последните да бъдат инсталирани на старите съветски междуконтинентални балистични ракети УР-100Н УТТХ, които не се произвеждат от 1985 г. Според плана за снабдяване на "Авангард" от 2019 до 2027 г. на войските ще бъдат прехвърлени 12 единици. Тоест възниква въпросът, ако планът е бил изготвен за няколко години напред, за какво производство на междуконтинентални балистични ракети “Сармат” в размер на 50 единици можем да говорим, ако могат да бъдат произведени само 12 “Авангарда”?

Но основното все пак не са техническите и технологичните възможности на руснаците да произвеждат ракети "Сармат", а фактът, че по всички изисквания не могат да ги пуснат в експлоатация след няколко години решаване на проблеми и само един успешен тестов пуск. Например в СССР ракети от този тип бяха тествани в продължение на няколко години, преди да започне масовото им производство, бяха извършени десетки тестови изстрелвания. Очевидно Русия бърза и се стреми възможно най-скоро да прехвърли на войските така наречената междуконтинентална балистична ракета „Сармат“, която няма аналог в света. Но засега тя може само да се срамува от тази ракета, демонстрирайки не само производствената си безпомощност, но и пълно безразсъдство. В крайна сметка ракета, която не е преминала всички етапи на тестване, която ще трябва да носи ядрена бойна глава, е като бомба със закъснител, опасна, преди всичко за своите създатели.

Едно радва. Днес Русия е способна да строи не толкова нови "сармати", колкото техни макети.

Източник: АЛЕКСАНДЪР КОВАЛЕНКО

Бесарабски фронт


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 192 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАБА ВИ

    255 104 Отговор
    Как въртите сучите все всичко да е лошо на Русия. Да не ви се налага да разберете наистина дали е така.

    Коментиран от #33, #38, #50, #72, #86

  • 2 честен ционист

    117 37 Отговор
    Фишеците са за избиване на комплекси на тия с малките фалуси.
  • 3 Българин

    111 189 Отговор
    Русия ще загуби тази война.

    Коментиран от #15, #27, #55, #121

  • 4 Последния Софиянец

    176 47 Отговор
    Бройката е тайна,как ги знае тоя спец?
  • 5 Софиянец

    84 18 Отговор
    Жалко ще е ако и този път ги оставят, редно е режимът да бъде избит до крак.
  • 6 Хихихи..

    88 28 Отговор
    Ще ви се..Хем Западът да търси 33 пол,хем да е добре с "ракетите и солдатите:Смешкиии...
  • 7 Доматите с колците

    180 46 Отговор
    Незнам дали са срам-ама даже Пентагона призна,че това оръжие прави Русия лидер в противостоянието САЩ-Русия...Та сега на укро-"експерт" ли да вярвам...?

    Коментиран от #114

  • 8 Павел Николаев

    159 40 Отговор
    Днес имам усещането, че собствениците на Факти са бесараби.

    Коментиран от #23, #74, #107

  • 9 Абе

    152 35 Отговор
    Защо публикувате материали на хора писали ги в не трезво състояние??
  • 10 Зевс

    144 34 Отговор
    Абе като са им толкова калпави ракетите, Бай Дън защо още не е повел армията към Москва да свали Путин?

    Коментиран от #17, #51

  • 11 Ех западната пропаганда

    118 36 Отговор
    Ама защо могъщия запад с уникалните си оръжия не тестват прогнилата руска ракета Сармат ? Хахахха че ще има много места стекло хаха
  • 12 Рублю

    42 100 Отговор
    Много са гадни американците, за това цял ден вися във фейса да си търся жена, цял ден гледам снимки в инстаграм, коментирам в американски блогове и карам западна кола!!! много са гадни ауу дали са ми интернет за да мрънкам на воля

    Коментиран от #14, #21, #30, #35, #83, #138

  • 13 Сталин

    116 36 Отговор
    Западните мародери вече имат страхова психоза от Русия и Путин имат кошмари и нощни напикавания, затова истерично плюят по Путин всеки ден
  • 14 Сталин

    71 17 Отговор

    До коментар #12 от "Рублю":

    Типичен колониален плъх
  • 15 Алекс Курваленко

    64 14 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    А Украйна ще я спечели ли ?😄
  • 16 Госあ

    77 24 Отговор
    Тоо май иска доказателства, А ? Готови са да жертват един техен град да напраат световна война. Аве укро проста, всички чипове на света идват от Китай.

    Коментиран от #131

  • 17 Гогогого

    55 15 Отговор

    До коментар #10 от "Зевс":

    Защо ли то така лесно ли се водят джендъри ,първо да си оправят грима,ноктите ,бельото на дантели , направя роклите. Пък може да сетят за война
  • 18 горски

    59 19 Отговор
    Бесарабски фронт-Радио Столипиново.
    Все се чудя,защо руснаците не изстрелят няколко от старите ракети,но вместо с ядрена глава,с конвенкционална такава.Няколко тона тротил или още по добре хексоген,хич не е за подценяване като ударна мощ.,особенно ако ракетата пикира от голяма височина..
  • 19 сороснерес

    66 17 Отговор
    дв сороснерес-гьобелс пропаганден..ако Русия никаква я няма във военно отношения ,досега щяхте да я раскъсате..докато шваби пиеха бира и ядоха вурсчета Русия разширяваше своите граници..през векове..Имаше един господин адолф , а преди него наполеон които се опитаха да прилапат парче от империята , обаче и двамца се счупиха зъби..Тези опорки за немащна Русия не вървят..и последен кретен няма да повярва на тези брътвежи..освен западния обивател..
  • 20 Еми

    30 9 Отговор
    щом Коваленко го твърди значи е верно. Дано никога не разбираме дали е биласамо една или ина още.
  • 21 Последния Софиянец

    47 15 Отговор

    До коментар #12 от "Рублю":

    Компютъра го даде българин на янките.Джон Атанасов.

    Коментиран от #129

  • 22 Хаха

    22 42 Отговор
    Тея най-много сами да се взривят с тоя сармат!
  • 23 Мислител

    18 6 Отговор

    До коментар #8 от "Павел Николаев":

    А аз - че са продажници

    Коментиран от #52

  • 24 тцтцтц

    29 55 Отговор
    Цивилизования свят се бори с глобалното замърсяване,отклонява астероиди за да не ударят земята,мисли за алтернативни енергоизточници, а тия се хвалят че измислили ракета дето можела да потопи Великобритания. Божееее....ела и си прибери вересиите боже!

    Коментиран от #37, #115

  • 25 С Посейдон е по- лесно

    47 12 Отговор
    Егати тъпия коментар шорошняшки трол
  • 26 СССРБарета

    49 16 Отговор
    Западната пропаганда е безпомощна!
  • 27 Мда

    19 43 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Тя вече я загуби! Путин няма печеливш изход!
  • 28 Ян Бибиян

    49 10 Отговор
    Интересно "становище" на украински пропагандатор...!
    Всичко е фалш, лъжа , пропаганда и.... страх!!!!
    Страх теее, въшко!!!
    Не подкрепяме войната, но още по-малко страхливите плъхове-манипулатори!!!
  • 29 Сух

    51 9 Отговор
    Тоз анализатор къде беше кога пуснаха ваксината на пфайзер, която не беше минала всички тестове, но набодоха цял свят с по 3 броя?! Сарматките си съществуват и щом има успешен опит значи нещата опират до "имаме ракета" .. Чудят се как да заблудят обикновенния човек, и му пробутват простотии от някакви шмекери, за да бъде на Бутан във война в която няма да има победител, а само смърт, и то за всички..
  • 30 Момченце с меки ръчички

    48 9 Отговор

    До коментар #12 от "Рублю":

    Ами те такива като теб освен да висят в фейса , да си лакират ноктите , да ядът и после да сер….,и мама и татко да им купят някакъв западен трошляк на 15 год друго не правите а забравих нетфликс топ гън и HBO

    Коментиран от #61

  • 31 САЩ са заплаха за света

    49 17 Отговор
    Страх тресе Краварника! Диктат им свърши. Русия не може да бъде заплашвана и шантажирана без последствия за краварите и техните пудели. Както правеха с народите в многобройните си неоколониални войни.
  • 32 Кресна

    48 9 Отговор
    Кога и къде Русия е казала ,че атакува със Сармат Киев или Украйна???Само след първата лъжа и спрях да чета.
  • 33 чекмедже 2

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "БАБА ВИ":

    Фейк..на дв...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Госあ

    47 12 Отговор

    До коментар #12 от "Рублю":

    Не ползвам социални мрежи и карам източна кола. Гледам на източен телевизор, пера на източна пералня и готвя на източна печка. Хладилника ми е източен и телефона също. Ползвам източен ток от източна атомна електроцентрала и обичам да пътувам на Изток. Фъстъчено масло и бърбън не консумирам и не нося дънки.

    Коментиран от #46, #56

  • 36 Ватников

    18 27 Отговор
    Глупости, Русия има хиляди такива ракети и нямат нужда от тестване все пак са зделани в СССР, най техничната нация в галактиката

    Коментиран от #40, #123

  • 37 Ау бау

    33 10 Отговор

    До коментар #24 от "тцтцтц":

    Я пак това с астероида малко ми идва повече какво направи спътника промени траекторията на астероид тежащ стотици хиляди тонове а спътника само някви си стотици кг.абе нетфликсчо това да не ти е филма Армагедон хахаха

    Коментиран от #44

  • 38 стоп

    38 12 Отговор

    До коментар #1 от "БАБА ВИ":

    Срам не за Русия , а за тези които само ще проследяват как тя ще падне у техния двор..Скоро..ако не се вразумят западни гей---мъри
  • 39 9М730 Буревестник

    38 13 Отговор
    Руснаците имат и Сармат и Топл - М и Булава които вече са на бойно дежурство. Краварите с какво могат да, се пихвакят като най новите им ракети са от 60те години на миналия век?
  • 40 Госあ

    25 7 Отговор

    До коментар #36 от "Ватников":

    Техничари са японците и германците, след тях франсетата и италианците. Руснаците са теоретици и проектанти. Школата им по физикохимия е най добрата в света. Иначе, китайците могат всичко ;)
  • 41 Професора

    28 10 Отговор
    Този коваленко е измислен герой на пропагандата на Сорос.
  • 42 Вулварийн

    24 11 Отговор
    АЛЕКСАНДЪР КОВАЛЕНКО - ясна работата :))))))))) надраскал е на свещи този пасквил украта
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 тцтцтц

    9 15 Отговор

    До коментар #37 от "Ау бау":

    Ами то от някъде все трябва да се почне бе дечко.Хората поне опитват нещо полезно да направят а не бомби и ракети.То и баща ти навремето едва ли те е напрайл от първия път ама не се отказал човека.Продължил е с опитите и ей го на - пръкнал си се на тоя свят и ти.

    Коментиран от #58, #59, #60

  • 45 гост

    4 4 Отговор
    aнaлo-гoвнeт
  • 46 Госあ

    12 7 Отговор

    До коментар #35 от "Госあ":

    А ! Компютъра също ми е източен, разбира се. С източни части ;)
  • 47 ами да

    22 26 Отговор
    Към НЕбългарите, които се лигавят от щастие и се прехласват по руските военни средства за масово изтребване на хора: Чемодан - Вокзал - Россия! С еднопосочен билет, напуснете толкова омразният ви ЕС и НАТО!

    Коментиран от #57, #67, #70, #101

  • 48 Абе не знам,но

    17 6 Отговор
    Макет,макет,но да не ти падне у дворо! Да не стане като в онзи виц,където попитали радио Ереван: може ли човек да пръцне,в момент ,когато избухва ядрена бомба? След минута мълчание,последвал отговор - Може! Ако си намери зад ника!
  • 49 Вирус

    13 3 Отговор
    Охо бесарабския фронт е тук що им пишете глупостите
  • 50 Ама така е бе.

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "БАБА ВИ":

    Ти кат верваш на таласъми,кой ти е крив?
  • 51 защото

    2 14 Отговор

    До коментар #10 от "Зевс":

    Украйна се справя отлично сама.

    Коментиран от #135

  • 52 Само дету

    1 4 Отговор

    До коментар #23 от "Мислител":

    цара е гол.Хихи
  • 53 Азз

    5 2 Отговор
    спЕсиалист до спЕсиалиста мила моя майнольо.....все разбирачи...дали ще познаят мъжко магаре под опашката....?
  • 54 ккк

    1 2 Отговор
    мдааа война на авось не се води.
  • 55 Пацаки

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Юсуф ти ли си бе?

    Коментиран от #66

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ДДТ

    11 12 Отговор

    До коментар #47 от "ами да":

    Ми то същото важи и теб. Чемодан, вокзал, Киев. Зеления те чака! А, и да не забравиш да му дариш една заплата!
  • 58 Аман бе от американски технология

    29 7 Отговор

    До коментар #44 от "тцтцтц":

    Хахаха дечкото вече стана на 50 и му писна от американска пропаганда ,а да ти кажа бе джендър 90 година в Харманли имаше 100 танка и поне 80 самоходни 122милимитрови гаубици и поделение с 1600 войника а сега по заръка на НАТО има 1000 мигранти който трепят Български полицай в Бургас .така че тези ги разправяй на друг
  • 59 Хомо

    22 6 Отговор

    До коментар #44 от "тцтцтц":

    Оръжията за Украйна от къде идват? Космоса? САЩ? ЕС? Оооо да забравих, тези ракети и оръжия са демократични.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Копейкин Костя

    11 18 Отговор

    До коментар #30 от "Момченце с меки ръчички":

    Значи казваш, че ти не ядеш, не се..ш , не ползваш Интернет и искаш да чакаш 18 години за Лада, така ли? Прекалил си с бояришника, товарищ!

    Коментиран от #91

  • 62 Румен Решетников

    10 19 Отговор
    Всички петолъчници на амбразурата! Защитете СССР, пардон, Рассия, и току-виж ви вдигнали надника на 20 копейки на пост! 😂

    Коментиран от #79

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Хммм

    15 3 Отговор
    Толкова голяма неграмотност по СМИ,..
    Няма и не съществува такова нещо като "цивилизован свят"! Има различни цивилизации!
  • 65 Токсик

    25 7 Отговор
    Руснаците най-обичат някой да ги подценява, а евроджендърите най-обичат да се самозалъгват и самоуспокояват. Съвсем скоро ще разберем кой крив кой прав. Русия със сигурност няма да загуби в тази тотална война. Въпросът е колко точно ще са живите евроатлантици, които ще се убедят в това.
  • 66 Българин

    2 2 Отговор

    До коментар #55 от "Пацаки":

    Басри, що пишеш под гръцко име???
  • 67 дфгхйк

    4 5 Отговор

    До коментар #47 от "ами да":

    Заповедта е ИЗПЪЛНЕНА на 70%:
    - разпродадох ВСИЧКО
    - отказах се ОФИЦИАЛНО от бг гражданството си
    - закрих си бизнеса у бг
    - прехвърлих към €200млн. у Сбербанк
    - събрах си багажа
    - качих се на самолета
    - кацнах у Питер

    Ако ти е изключително важно ще се постарая другият път като се прибирам в Русия да кацна у Москва- само и само да си доволен ще си причиня мъката да взема после вътрешният полет до Питер...

    Така устройва ли те? Доволен ли си?

    Коментиран от #130

  • 68 смешки

    8 11 Отговор
    Тия палячовци станаха за смях на целия свят и всички ги видяха колко са изостанали
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Безпристрастен

    13 8 Отговор

    До коментар #47 от "ами да":

    Стига с тази т,пня...Чемодан,вокзал,Русия.Дай нещо смислено.А ти пробвай към обора.Маратонки, фърчило зад локвата.Но там скъсаняците не ви пускат.Нема визи! Пускат онези- със седем цифрените банкови сметки,който ви използват за работен добитък.
  • 71 Бесарабски българин

    10 9 Отговор
    На Русия не и трябва да удря нацистите със Сармат, за тях са предвидени термобарични ракети и бомби, които скоро ще оставят от нацистката маса трупове, които ще бъдат извозвани с месеци, защотоо няколко хиляди тона трупно месо се извозва бавно в екирисажите на Лвов, където да горят нацистите си.
  • 72 Рошко

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "БАБА ВИ":

    А онези дето ги хвърлиха в Япония повод за гордост и достойнство ли са, едната бяха я нарекли дебеланко за другата сега не сещам

    Коментиран от #137

  • 73 Бесарабски фронт

    10 4 Отговор
    Клоунада на дребно!!
  • 74 Рошко

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Павел Николаев":

    Бесарабски евреи били
  • 75 Копейкин Костя

    10 6 Отговор

    До коментар #43 от "Бесен- _Язовец":

    Ти си се размечтал за руския вариант на "Камчия " ...
    Хаяско I-ви обещава руско гражданство за всеки петолъчник, воюващ в Украйна. Що щеш още в натовска България, товарищ?
  • 76 Пропагандьори

    7 3 Отговор
    Добре Де малоумници нали пишете че едва ли не Русия не ги изравни тия урки кой ракети са хубави на САЩ заврете си ги на редактора ТАМ и ги взривете
  • 77 Бибитко

    7 2 Отговор
    Видя ли източника,не чета.
  • 78 Основното

    16 6 Отговор
    На тези ракети са бойните глави - Авангард. Самият носител, който уж от съветско време УТТХ са били консервирани до скоро, като никога не са били зареждани с гориво или да са били на въоръжение...
    Те са още от времето на СССР, но без проблем ще изнесат Авангардите до 40 км височина за броени минути. След това Авангардите без проблем минават със скорост 28-30 Маха всякакво ПРО и целта 100% е достигната с всичките последствия...
    Така че, смейте се. В САЩ такива няма и скоро няма си да има... Техните ПРО могат да свалят летяши обекти със скорост до 6 маха в атмосферата. В космоса повече, но няма да имат възможност в космоса да свалят носителя УТТХ , който само за минути си свършва работата.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Хахаха

    1 1 Отговор
    Хахаха
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Някой

    14 5 Отговор
    Пак ли пуделчетата от Бесарабия? Ма не се хабете с тях. Никой не чете статиите, а само вижда заглавието и източника, махва с ръка и драсва един коментаар с поздрави към автора.
    Нека руснаците се срамуват от "Сармат"-а, ако има от какво. Но като гледам не се срамуват, щото други се страхуват.
  • 83 Някой

    12 5 Отговор

    До коментар #12 от "Рублю":

    Хм, жена си имам, Инстаграм и Фейсбук не ползвам. Не коментирам в американски блогове, щото какво да коментираш с неособено интелигентни хора? Колата ми не е западна - от обратната поскоа на света идва.
    Интернета не са го дали американците.
    Тъй че, какви глупости изобщо пишеш?
  • 84 Дядо ми ,на времет казваше:

    11 9 Отговор
    "Виж им москвичите,за ракетите им не ми говори", това го каза през 1972 г!Лека му пръс на човека!
  • 85 Фалкон-9

    7 9 Отговор
    изстрелва наведнъж 40-50 спътника за Старлинк, като всеки тежи около 260кг., ориентира се сам, намира си орбитата, има двигатели за маневриране ако има опасност да се удари в космически боклук. Когато си свърши мисията сам се насочва към Земята. Ако се сетят на всеки да сложат по една атомна бомба - ето ти Сармат. Досега са изстреляни успешно над 2300 такива спътника.
  • 86 Ддф

    12 9 Отговор

    До коментар #1 от "БАБА ВИ":

    Едно хубаво нещо произведено от Русия кажи ?

    Коментиран от #90

  • 87 😂......

    9 8 Отговор
    Айдееее, руските тролове пак изпаднаха в истерия 😂.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Диди

    8 8 Отговор
    Всички знаят че руснаците го вадят голям, но той е мек.
  • 90 Ютия,

    9 1 Отговор

    До коментар #86 от "Ддф":

    имам две, ползвам ги за гирички и лицеви опори(здрави дръжки имат). Иначе са изгорели, отрязах им кабелите.
  • 91 всерфтъ

    23 11 Отговор

    До коментар #61 от "Копейкин Костя":

    Мноу мъ кефите като почнете с туй "чакане за кола 18 години" дето само сте го чували...

    По-скоро бяха 12-13г., но не е там важното, искам да питам за един преател:

    Днес можете ли да си купите кола веднага, у всеки момент в който ви е кеф? БЕЗ лизинг, БЕЗ кредит, БЕЗ да продадете 20 дка ниви на село и да е НОВА от магазина? Можете ли? НЕ МОЖЕТЕ... Щото нямате толкова пари. И това е нормално...
    Значи или ще спестявате 40 бона за нова Дачия или ще я вземете на лизинг... Няма лошо, и това е нормално... Ама лизинга иска едни 20% самоучастие, таксички, каско и т.н. и стартираш с даването на 10 бона за да вземеш колата и после 5г. плащаш... Като ви знам доходите началните 10 бона ще ги спестявате поне 3г. и още 5г. ще изплащате кола която НЕ Е ваша докато не дадете и последната стотинка... В общи линии станаха поне 8г. докато кажете "ИМАМ МОЯ КОЛА"- някак не ми изглежда толкова различно от това да "чакам за кола 10-на години"... Дори и не коментирам, че цените на колите по комунизЪмЪ бяха много повече "по джоба" на хората и нямаше никакъв проблем да осигуриш парите което изобщо не е така днес... .

    И не ми обяснявайте как лада-та и москвич-а били пълни боклуци- то сегашната Дачия е същият боклук спрямо нормалните коли... При комунизЪмЪ хората с мизерните си заплати успяваха и апартаменти да си купят, и вила да вдигнат, и кола от магазина да си купят- не веднага, не утре, но УСПЯВАХА. На пук на всичко- и на почивка ходеха лятото или зимата... И то всяка

    Коментиран от #92, #95, #119, #122

  • 92 9и8у76

    7 5 Отговор

    До коментар #91 от "всерфтъ":

    И то всяка година... Сега можете ли да ги постигнете тези неща? НЕ МОЖЕТЕ...

    Коментиран от #97

  • 93 Чочко

    8 4 Отговор
    Мисирските медии в България не спират да се надпреварват да окрякват „новината“, произведена от Института „Отворено общество“ в София, че нашего брата българинът бил на едно от първите места по податливост към „дезинформацията“ – сиреч на едно от последните по устойчивост спрямо „фалшивите сведения“. Да ама не, бе казал един велик Български журналист!!!!! Така , че да се напъвате и не напъвате кой ли ви вярва
  • 94 българин

    10 5 Отговор
    Каква стана тя, освен пушечно месо произведено в затворите и подопечните републики, в днешно време могъщата Русия ЩЕ направи и произведе безаналогови оръжия и всичко друго каквото ви дойде на ум, ЩЕ бъде и победител в агресията, ЩЕ, ЩЕ, ама не ще ...
  • 95 През 1980г.

    16 5 Отговор

    До коментар #91 от "всерфтъ":

    МРЗ беше 100лв., а "Жигули" струваше 6100лв, т е. 61 МРЗ. Сега 61МРЗ са 61Х710= 43310лв. Тогава обаче трябваше вноска 1500лв. от поне 8г. или когато МРЗ е била 65лв през 1972г. Останалите сметки ги направете сами. Освен банани нямаше и много други неща, списъкът е дълъг да не ги изброявам.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Сега ходят

    6 0 Отговор

    До коментар #92 от "9и8у76":

    по 200 000 коли само през Кулата до Гърция за уикенда, особено ако се случи 4-5 дни. Още толкова по нашето море, в С. Македония, Сърбия и по-далеч ако е Коледа или Великден. Има и голяма търговия в Одрин и Истанбул.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 стоян георгиев

    11 8 Отговор
    За едни срам,за други страх.Но въпреки всичко са и неточни,например вместо да отцели Ню Йорк,можеда падне във Вашингтон ДС или вместо в Сан Диего да падне в ЛА.Има още работа по тях.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Бесарабски фронт изпитва умствена

    11 8 Отговор
    безпомощност, както и повечето Украйнски медии подчинени на краварите!
  • 105 да измислят неква нова небивалица

    4 2 Отговор
    с армагедонско име, щото тролята да имат неква опора в живота!
  • 106 Питам

    10 5 Отговор
    Седем месеца четем новини само от бесарабски фронт, свършихте парите ли, купете и нещо друго да прочетем. Или понеже сме атлантици и демократи ни набиват в главите само бесарабски фронт. Новини от други източници в България са забранени, явно така излиза.
  • 107 Тра ла ла

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Павел Николаев":

    Не украинци са
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 ПараШут

    14 9 Отговор
    Как бих искал да стана свидетел на гледката, когато еврогейовете ще гледат безпомощно с широко отворени от ужас очи как една пералня Сармат се появява на радара и ги засмуква в центрофугата.

    Коментиран от #110

  • 110 Рико

    8 4 Отговор

    До коментар #109 от "ПараШут":

    Балистичната ракета минава през космоса! За да я изпратят до Украйна ще минават през космоса, за по-напряко! Безаналогови.
  • 111 Питащия

    6 0 Отговор
    Ще, Ще, ще, до кога?

    Коментиран от #117

  • 112 Рико

    13 8 Отговор
    Русия е срам за цивилизацията и за вида човешки. Този срам трябва да се изтрие.
  • 113 Сеирджия

    11 5 Отговор
    Голяма ракета! Като питона на Митьо Пищова. Съвсем като неговия. Не се вдига.
  • 114 Баро

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "Доматите с колците":

    Пентагона след1970та винаги е искал руснаците да си мислят че са най големите (фуклюфци) обаче никой не е виждал ракетите на САЩ а иначе няма лошо за разходка с дървени тръби по червения площад и мизерните смешни роби да викат ихаааааааааа
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Петко

    9 7 Отговор
    До Курволенко , пич защо си просиш, повярвахте си , отписахте си глупости , това не са цивилните хора от Донецк които бомбандирайте 8 години , руснаците почти ви завладяха с казаци , чеченци и какви ли не само не и руснаци , десерта ви го пазят за накрая , смирете се преговаряйте и постигнете мир , че ще запалите трета световна с американската старица.
  • 117 Баро

    2 0 Отговор

    До коментар #111 от "Питащия":

    Поясни на троловете това ще а иначе во век и веков
  • 118 интересно

    4 5 Отговор
    защо като е срам тази ракета то САЩ реваха да не се произвежда . мали пропагандата не спира,стига бе вие,мислите,че,света,е сляп не,е определено но до кога ще търпи не се знае
  • 119 Що да не можем бе

    4 1 Отговор

    До коментар #91 от "всерфтъ":

    Мога си купя каквато си искам веднага.Както си и купих.Без да чакамТи можеш ли?
  • 120 Фейк-Плювалникът отново в действие!

    2 6 Отговор
    ,,Източник: АЛЕКСАНДЪР КОВАЛЕНКО

    Бесарабски фронт"
  • 121 Ти си просто един...

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    ...Български Папагал!Папагалещ съня си във всяка една тема...!Ако не беше жалко,щеше да е смешно...!
    .
  • 122 С всичко съм съгласен!

    4 2 Отговор

    До коментар #91 от "всерфтъ":

    Само леко ще те поправя във финалното изречение!
    ,,На пук на всичко- и на почивка ходеха лятото И зимата... И то всяка"
  • 123 Рашавия

    9 4 Отговор

    До коментар #36 от "Ватников":

    "Русия има хиляди такива ракети" - имала е ама преди 5(ПЕТ) хил. години когато е създадена. 😀
    Са вече имат милиарди от тези, а също така и милиони хипер-беаналогови от 532-ро поколение със страшни имена от американски филми, но изписани на българска кирилица създадена от товариш Ленин.
  • 124 цццц

    2 7 Отговор
    Това не са новини а пълни простотии .слуги на нацисти.
  • 125 Ивайло

    5 4 Отговор
    Много ги е страх от Русия .И вие глупавите журналисти само глупости пишете.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Като видиш източника

    4 5 Отговор
    и няма нужда да четеш статията! За блеещи е! Тази ракета няма аналог, но бесарабският фронт и знае компонентите! Да се смее ли, да плаче ли човек на тази трагедия! А колко блеят, не е истина! :))
  • 128 НЕ ПЛАЧЕТЕ НА ЧУЖДИ ГРОБОВЕ ЛЪЖЦИ

    3 7 Отговор
    БЪЛГАРИЯ Е БЛИЗО И САРМАТ НЕ Е НУЖНА , А ТОВА ЗА ЧИПОВЕТЕ Е ОЩЕ ПО ОПАШАТА ЛЪЖА , ТЕ СА ОТ КИТАЙ !
  • 129 Съжалявам

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Последния Софиянец":

    Но не е вярно,приятелю!
    Джон Атанасов е дал сметачна машина….може би!
    Виж,програмируем компютър е създаден от Конрад Цузе…и той е германец!
  • 130 Кйинк

    5 1 Отговор

    До коментар #67 от "дфгхйк":

    Е как можа,да не се откажеш и от еврото….Рублоначки да беше взел!
    Па и що си отишъл в “Питъра”,като на петдесетина километра от москва има толкоз “сгодни градчета”. Е,често спират тока и водата…па и кенефите са вънка,а ма еййй ти нали си пръв нашенски мужик….проблема нет :))))))
  • 131 Русофоб Антисемит

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    Искаше да кажеш Тайван ама малко се обърка..

    Коментиран от #136

  • 132 Гражданин

    5 2 Отговор
    "Руска ракета, летяща за Харков, обърка маршрута и удари жилищен блок в Белгород, Русия" - ами като им слагат чипове от перални, и те се въртят!
  • 133 ОЗ ОФИЦЕР

    2 3 Отговор
    САРМАТ е красиво високо технологично оръжие и е голям респект но имат и други още по красиви ,а лисицата казала -гроздето е кисело след като разбрала че няма да го стигне
  • 134 😆😆😆

    8 1 Отговор
    Братушките развозват празни контейнери на парада и лъжат, че това са свръх модерни ракети 🤣 за 2мин. няма Париж, за 3 мин. няма Лондон и т.н. 🤣 ама вече само нашите кухи русофили им се връзват 🤣
  • 135 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    1 8 Отговор

    До коментар #51 от "защото":

    Да бе, "много добре се справя Украйна и сама"... Русия влезе и вземе 150 км,, а после УКРИТЕ си "върнат 15 км. и РЕВАТ ДО НЕБЕТО... Като мравката, прескочила житния клас... АКО ТАКА КАРАТ УКРИТЕ, ЖАЛНА ИМ МАЙКА ДО МАРТ 2023 Г.. НАПРАВО НЕМА ДА ГИ ИМА... 🤣
  • 136 БазаДанни

    6 0 Отговор

    До коментар #131 от "Русофоб Антисемит":

    Всъщност чиповете за космически и военни ракети се произвеждат само в сащ.
    Имат специални защити против радиомагнитни, неутронни и т.н. вълни и лъчения.
    В Тайван се произвеждат само чипове с невоенно предназначение.
  • 137 Мито

    8 0 Отговор

    До коментар #72 от "Рошко":

    Другата бомба се нарича момченцето . Америка не се гордее с тях, но благодарение на дебеланкото и момченцето ВСВ свърши. Без тях самураите щяха да изколят поне сто хиляди млади американци.
  • 138 Верно ли

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Рублю":

    колатата ти е “западна”? Да не е от 1982 😂😂😂
  • 139 Александър Коваленко

    0 0 Отговор
    Е срам за Русия...!
  • 140 Като глупаци...

    8 0 Отговор
    То тия слабоумни ватенки не могат да изтеглят една лада на магистралата със 160 кл,м в час без чужда намеса на високо технологичния ,,,Фиат 125,, който вдига 180, та мечтаят за смартове и лазарни оръжия. Малоумниците им вярват в България обаче наравно със тези скотовъдни племена от Северна Корея и Африка.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Граничар 74

    4 0 Отговор
    Направят прототипи колкото да покажат че имат нещо ма дали е вопще със същите параметри и характеристики като на видеоклиповете те си знаят. Дори и да го постигнат напрототип хвърлят милярди долари зада го покажат на изложения,. Пък после надали в масово производство е същото. Един руски пилот н аистеебител защо има толкова малко летателни часа в новите модели на СУ -30ииии, поради липса на скъпи резервни части за това, всичката тази технология не могат да я произведът без технологии на Япония и западни компани. Сега питам руските кратуни и прехвалени оръжия ккаще ги послужат само да не говорим за производство на новите технологии дето уж ги имат ма на фронта блъскат вече с танкове от 80те ... И лойотчици на по 50 .60 г а не малди обучени летци......??????????
  • 143 Гражданин

    6 0 Отговор
    Сещам се за оръжието "чудо", което щеше да спасява Хитлер....Опитваха отчаяно, но не го направиха, то не става за два месеца. Войната е на ресурси, не на чудеса, а руските ресурси светнаха на червено.
  • 144 Шеф Минчев

    1 0 Отговор
    Да, голям срам заЛайкучката отБесарабскиФронт финансирана от ЦР у. Разбира се, че въпросната особа няма никакъв достъп до класифицирана информация относно ракетите Сармат, тъй като това е военна и държавна тайна и надали някой военен и държавен отговорен фактор би дал на въпросния ренегат подобна секретна информация. Най много този пишманПолитАгитаторда има някаква рецепта за гръцки сармички която реално да притежава и да сподели ако някой кулинар го интересува..
  • 145 Сарматин

    2 0 Отговор
    Лелее дано не падне там от където я изстреляна че няма да си имаме освободители
  • 146 ами

    0 0 Отговор
    най добре факти да се прекръсти на бесарабски фронт
  • 147 Електра

    3 0 Отговор
    Жужето така и не разбра, че украинските казаци винаги са били със свободен дух, докато му.рзилките ще си останат крепостни селяни по манталитет за винаги. Няма по силно нещо от свободния и просветен човек, а украинците са точно такива...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания