Отидете към основна версия

3 246 42

На руското командване му трябваха 4 месеца, за да разбере, че се проваля

  • бесарабски фронт-
  • херсон-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • александър коваленко-
  • кремъл-
  • киев-
  • руска армия

Левият бряг на Херсонска област ще бъде място, където руските окупатори ще почувстват липсата на логистика

Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Левият бряг на Херсонска област - бастион на окупаторите или...

През юли, разглеждайки положението на руските окупатори на десния бряг на Херсонска област, аз заявих, че тяхното положение там е самоубийствено безизходно. В края на краищата още през юли беше ясно, че на десния бряг системата за управление на напредналите части на РОВ (руските окупационни войски - бел прев.) се проваля, системата за поддръжка не е ефективна, което предполага неминуемо разпадане на групата.

Така и стана. Но на руското командване му трябваха 4 месеца, за да разбере това.

От друга страна, левият бряг е коренно различен от десния. Тук няма логистичен проблем под формата на разрушени мостове, а Днепър е естествена бариера. Като цяло, оборудвайте отбранителните линии, изградете непревземаем бастион ... или?

Всичко това е само на пръв поглед и затова нека го разгледаме стъпка по стъпка.

Отбранителни линии.

Да, окупаторите сега строят отбранителните линии на левия бряг, първи, втори, трети ... Позиции за артилерия и други фортификационни съоръжения. Но има един сериозен нюанс в тази глобална организация на отбраната.

Почти целият ляв бряг е под обстрел от въоръжените сили на Украйна. След освобождаването на десния бряг само оръдейната артилерия на въоръжените сили на Украйна ще може да създаде буфер по линията от Скадовск до Нижни Сирогози-Михайловка-Токмак. Да не говорим за ракетната артилерия, която в някои случаи дори ще прикрие местоположението на Армянск. И ако в Херсон бъдат поставени много интересни модели оръжия, тогава крайбрежието на Крим вече ще бъде в обсега. Е, как кримското крайбрежие... почти 90% от полуострова ще бъде в зоната на поражение на един много интересен вид оръжия.

И затова на левия бряг руснаците ще намерят не защитено убежище, а място, където временно ще си траят. Ще си траят, докато не избягат във временно окупирания Крим, където пак ще започнат да си траят.

Логистиката.

В близко бъдеще общият брой на подразделенията на РОВ на левия бряг на Херсонска област може да достигне 40 батальонни тактически групи. Бягството от десния бряг ще насити безпрецедентно този плацдарм с биомаса, но ще има ли ефект?

Напомням, че в момента поради проблеми с Кримския мост, снабдяването на Юг е затруднено. И следователно осигуряването на групата на левия бряг няма да бъде на правилното ниво и в даден момент ще бъде сравнимо с възможностите на системата за поддръжка, която беше на десния бряг.

Има често срещано погрешно схващане, че концентрацията на маса в малка площ затруднява действието срещу тази маса. Всъщност тази концентрация опростява процеса на унищожаване на тази маса.

Изводи?

Левият бряг на Херсонска област ще бъде място, където руските окупатори ще почувстват липса на логистика, системата за управление ще работи неефективно и една трета от този плацдарм ще бъде простреляно от украинската артилерия с гръм и трясък, което ще бъде резултатът на редовни загуби на РОВ.

Така че всъщност, левият бряг бастион ли е за нашествениците или е поредният трамплин, който ги поставя в самоубийствена безизходица, в която ще търпят, търпят, търпят... до следващото "трудно решение", "жест на добра воля", "предислокация" или нещо подобно.

Отговорът е очевиден. Всичко с времето си.

Източник: Александър Коваленко

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 42 гласа.

Свързани новини