Отидете към основна версия

1 999 48

ПП-ДБ: Цялата коалиция няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ

  • герб-
  • пп-
  • дб-
  • асен василев-
  • бойко борисов

Има сериозни разминавания и проблеми с протоколите от вота

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Всички партии в коалицията са взели решение, че коалицията няма да подкрепи правителство с мандат или участие на политическа партия ГЕРБ", каза Асен Василев от "Продължаваме промяната" в първата съвместна прескоференция на лидерите на коалиция ПП-ДБ след изборите.

Ако ГЕРБ не успеят с първия мандат, ПП-ДБ ще предложат правителство

"Не можем да подкрепим правителство, кадрувано от Бойко Борисов", каза лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. "Аргументите са много - като започнем от Мишо Бирата и стигнем до Турски поток".

"Ще работим по политики с всички партии", уточни обаче Кирил Петков. И посочи няколко приоритета - бюджета, цени, Еврозона и Шенген. Ако с първия мандат ГЕРБ не успеят да сформират правителство, от коалицията ще предложат правителство с втория, стана ясно още от думите на Кирил Петков.

Асен Василев: Има сериозни проблеми с провеждането на изборите

"Има сериозни проблеми с провеждането на тези избори. Имаме пет пъти повече невалидни бюлетини - над 45 хиляди", посочи Асен Василев. Съпредседателят на "Продължаваме промяната" даде примери с това, че в много секции не е имало видеонаблюдение. Включително в такива, които неправителствените организации определят като рискови. "Има протоколи, в които машинният вот и вотът, отчетен от ЦИК, се различават с доста. Има подправени протоколи", каза още Василев.

"Във всичките протоколи на районните избирателни комисии има несъответствия", посочиха от коалицията и дадоха конкретен пример с 23 МИР в София. "Това показва системен проблем с провеждането и отчитането на изборите в страната", смята Асен Василев.

От ПП-ДБ са изпратили писмо до ЦИК с описаните несъответствия и проблеми. "Тези нарушения най-вероятно няма да променят изборния резултат, но е много важно да се каже, че първата стъпка към това България да стане една нормална европейска държава е да няма такива нарушения", категоричен е Василев.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 30 гласа.

Свързани новини