Last news in Fakti

22 Април, 2023 19:00 8 698 78

Полуобразовани и полуморални: проклятието на България

  • герб-
  • итн-
  • слави трифонов-
  • дб-
  • българия-
  • българи-
  • образовани-
  • евгений дайнов-
  • проклятие

Дали си образован, морален или некорумпиран - това опира до цялостната структура на духа ти

Полуобразовани и полуморални: проклятието на България - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Евгений Дайнов:

Няма такива явления като "полуобразован", "полуморален" или "малко корумпиран". Или си, или не си. Дали си образован, морален или некорумпиран - това опира до цялостната структура на духа ти. Както бременността опира до структурното състояние на тялото към дадения момент; няма "малко бременни". Или си, или не си.

Да си образован например означава да вярваш само на известия, които можеш да провериш и съпоставиш, ползвайки авторитетни и легитимни източници. А след това да положиш съответните известия в онзи цялостен контекст на ориентиране в битието, който може да бъде постигнат само с дългогодишни усилия, полагани в структурирана образователна среда.

Полуобразованите хора се хващат за първото попаднало им (и непроверено по надлежния ред) известие и веднага вадят тържествени заключения за света, вселената и всичко останало.

Слави Трифонов, например, чел "статия в интернет"... Стоп. Къде? Легитимен ли е източникът? Ползван ли е втори такъв? Какъв е контекстът?

Да продължим. Чел човекът и видял, че угандийците щели да принтират човешки тъкани в космоса. Следва изводът: колко ние тук сме изостанали, колко са напред в Уганда и как самият Трифонов е бил прав да иска да праща македонец в космоса. Пък всички му се били подигравали, ама угандийците...

Проверката на това известие, за надлежно трениран в образователни структури ум, отнема около три минути. И се оказва следното. През ноември миналата година угандийците споделят публично мераците си за принтиране на човешки тъкани из космоса. Сериозните медии не обръщат внимание - малко ли чудесии си измислят малките държави, за да правят впечатление... В края на декември - месец по-късно - Уганда наистина качва спътник в космоса, който да се занимава с... навигация и метеорология. Не го изстрелват, разбира се, самите угандийци. Твърдят, че е изработен от двама от тях плюс консултанти от Япония. За човешки тъкани не иде реч.

А сега Трифонов ни дава угандийците за пример. Защо, пита се, преди три години не ни даваше за пример българската частна компания (все пак в Уганда с космоса се занимава държавата) "Булсатком", която още тогава качи свой собствен спътник в космоса? Не ни прехвърля към този случай, тъй като не е чувал за него. А не е чувал, защото образователната структура на неговото съзнание е това, което виждаме и чуваме от него.

Полуобразованите хора клонят към популизма, тъй като с онези две-три неща, които са узнали, те впечатляват откровено необразованите населения, които знаят, че нищо не знаят. Това не само обяснява възникването на партия ИТН, но и предлага евентуален отговор на въпроса, защо толкова висшисти гласуваха за руско-популистката политическа формация на човека с прякора на дребна руска монета. Това са класически полуобразовани хора, които се впечатляват от две-три прости идеи ("Руснаци - юнаци! Европейци - гейове! Да бъдем като и с руснаците!") и смятат, че тяхното приложение в живота ще им реши всички проблеми. Подобно беше положението с рецептата на Волен Сидеров: "Турците - в Турция, циганите - на Сатурн". Докато из страната бродят полуобразовани индивиди с тапии за висше, такива политически програми ще се раждат на всеки 5-6 години.

С темата "малко корумпиран" се сблъсках тези дни, слушайки радио. Непознат анализатор твърдеше, че компромисът между ГЕРБ и ПП-ДБ трябва да включва това ПП-ДБ да се примирят да продължава да има "малка корупция", свързана с ГЕРБ.

Веднага възниква въпросът: колко малка е "малката корупция"? Да откраднеш сто лева публични средства? Хиляда? Сто хиляди? Милион?

Помня началото на корупционната епидемия. Пред две десетилетия зам.-министри бяха доволни да откраднат 5000 лева. След година-две започнаха да броят от 10 000 нагоре. В края на първото десетилетие на 21-ви век се радваха като деца на откраднат милион, а един шеф на агенция лично ми се похвали (в тоналност "ти си чети дебелите книги, а ние ще въртим едни кинти"), че вече отмъкнал 10 милиона. В края на режима на Борисов, когато всички котви бяха откъснати, хората отмъкваха стотици милиони в сакове. Ако "ерата Борисов" беше продължила още само година-две, днес щяха да броят милиарди, а икономиката щеше да е подобна на тази на Молдова.

"Малка" корупция? Корумпираните никога не стигат до положението "достатъчно, спирам". Алчността няма таван, защото бързо се превръща в начин на живот - единственият мислим за съответния корупционер. Алчността спира да набъбва само тогава, когато се натъкне на непреодолимо противодействие. Затова не е възможно Кирил Петков, например, да съобщи на Бойко Борисов нещо като: "Добре, ще оставим твоите да крадат, ама - по малко". Пак възниква въпросът: По колко малко? По пет хиляди? По милион?

Но подобно обсъждане е принципно невъзможно, тъй като би попаднало в категорията "полуморално". Как би звучало това обсъждане, положено в тази плоскост? "Не е хубаво да се краде, ама ако е по малко - може"? Влезне ли човек в това тресавище, неминуемо ще завърши с тезата на руските пропагандатори: "Не е добре да се убива, но ако става дума за украинци - може".

Изобщо, да си полунещо не е добре. Или си едно нещо, или си друго нещо. Добре е да съвпадаш със себе си, инак правиш големи беди и си все по-нещастен след всяка беля. Това "полу" е проклятие, което тормози страната ни от десетилетията, през които управляваха точно такива полуиндивиди, нахлупили каскети, но бърборещи за "диалектическите противоречия" в космоса, тогава все още ненаселен от угандийци и македонци.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 113 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    48 15 Отговор
    В Европа има полубременни ...

    Коментиран от #7

  • 2 Уса

    66 34 Отговор
    Българите са в пъти по-образовани от европейците и американците за ужас на същите.Балканска черта е да се правим на малко прости по-ниско образовани и това мислене на запад го нямат,защото по принцип са необразовани в голямата си част

    Коментиран от #50, #53

  • 3 Сандо

    64 11 Отговор
    Дайнов не чувства ли своето участие в тези процеси?
  • 4 Песимист

    52 8 Отговор
    Бойко, Пеевски и Гешев нямат този проблем, те не са полу, а цели проводници.
  • 5 Някой

    68 23 Отговор
    И защо трябва да ни заливате с тази боза?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Горила

    9 10 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    Ех сине, не се научи на коментиране
  • 8 Уса

    38 2 Отговор
    Образования човек разполага с цялата скала от 1 до 10 и може да се плъзга надолу и нагоре за свое удоволствие или причина.Необразования разполага само с няколко числа от скалата и може да си счупи само кратуната,ако реши да се прави на образован
  • 9 Хаха

    18 30 Отговор
    Говорят за русофилите.
  • 10 Завършил съм

    51 8 Отговор
    висше образование и харесвам жени.
    Красотата на цветовете на дъгата предпочитам да ги виждам на небето а не по улиците на градовете.
    Представям си армия от полумъже полужени......

    Коментиран от #18

  • 11 Всичко е полу....

    30 3 Отговор
    С полу обитателите на полу колонията...
    Цяла колония е нещо отговорно и господарите се отнасят с нужното уважение, а щастливите кокошки
    из територията някъде на балканите се радват на........банани.
  • 12 Анонимен

    55 16 Отговор
    За да сме образовани трябва да имаме информация.От войната в Окрайна имаме едностранна информация защото другата информация е блокираха

    Коментиран от #54

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Питам:

    47 12 Отговор
    1. Защо Дайнов, Дичев и др. нямат вяра на честните български медии, а публикуват само в РУПОРА НА ИСТИНАТА "Дойче веле" /новото име на "Фьолкишер беобахтер"/ ??
    2. Дайнов, не е ли ПОЛУМОРАЛНО до преди 30 г. да публикуваш само в " ИЗВЕСТИЯ на Института по история на БКП, а сега само в "Дойче веле" ? Къде плащаха по-добре ?
    3. Сигурно знаеш репликата на Радой Ралин за Елисавета Багряна: "ПОЕТЕСА, НА 2 ЕПОХИ МЕТРЕСА" ?
  • 16 Пучо Капучо

    30 5 Отговор
    А големото дойчо скоро ще пише на турски, а може - и на кюрдски, знам ли...полиглот ше го прайм.

    Иначе си е верно, че по форумите у БГ-то е пълно с неграмотници. Тя, затва клавиатурата кат напишеш Багдад, ти излиза Бейрут, за да ти прикрие колко си улаФ...кат Улаф Шолц.
  • 17 Те тези

    27 9 Отговор
    полуобразованите не са паднали от Марс. Преди 10-ти ноември имаше ли толкова полуобразовани? “демокрация”, братче…
  • 18 Незавършил

    8 8 Отговор

    До коментар #10 от "Завършил съм":

    Аз пък като се напуша, качвам се на дъгата и милвам им снагата!
  • 19 На Европа

    31 11 Отговор
    и германистан не им трябваме образовани. Ручайте демокрация. До насита.
  • 20 Евгений

    27 13 Отговор
    Продайнов
  • 21 !!!?

    18 37 Отговор
    Ха ! Копейкин - дребна кремълска монета !!!?

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 генчо бре,

    41 7 Отговор
    ползвах легитимен и проверен източник - колин пауъл и то на трибуната на оон! и кво?!? греда, излъга кат дрът сиганин! та кво викаш за проверените и легитимни източници?!? викаш кирчо морален та дрънка?!? ами и той ни излъга кат дрът сиганин и с канадското гражданство и с военната помощ за украйна! та колко да е морален и неподкупен викаш?!? ами теб кат те помня от комунизЪма, та до сега, кво да река?!? аде нишо, щото ако ако зяпна....

    Коментиран от #26

  • 24 Станев

    22 5 Отговор
    Ама заглавието е точно за водача от Банки.
  • 25 Полу възрожденец

    12 21 Отговор
    Аз вярвам само на Костадинов, нашия гуру!
  • 26 Човекът

    13 2 Отговор

    До коментар #23 от "генчо бре,":

    после обясни, че така му е докладвано за тоя прах който приличал на прах запране. Смятате ли,че ще донеса в залата истинската отрова? Ами ако се препъна и епруветката се счупи?
  • 27 хихи®

    39 4 Отговор
    Дайнов е син на известния в миналото журналист Александър Дайнов. Сигурно знаете, че Александър Дойнов навремето е бил постоянен коресподент на “Работническо дело” в Москва за периода 1961 до1965 година и в Лондон за периода 1971 до 1977-ма, а след това е главен редактор на вестник „Софийски новости“.

    Няма да ви обяснявам какъв е бил баща му, за да е постоянен кореспондент в Москва и Лондон – сещайте се сами.

    Майка му, Лидия Маринчевска, е дъщеря на активни борци против фашизма и капитализма, има висше медицинско образование и е работила в Центъра за научна информация към Медицинска академия.

    Самият Евгени е завършил в Оксфорд и е работил в Института по история на БКП, в който тогава е работил и президент Георги Първанов. Любопитно в историята на живота му е, че през 1984 г. получава научната степен кандидат на историческите науки с дисертация – затаете дъх :

    „Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюзи (1972-1981 г.)“.

    Коментиран от #69, #78

  • 28 1111

    6 3 Отговор
    Полуграмотни са, защо ли, защото завършиха набор 80 средното си образование голям процент и започнаха работа и задочно обучение. Лично мнение, казано ни лично от бюрото по труда
  • 29 ама моля ви се

    20 2 Отговор
    човека е завършил за три години университет Оксфорд
  • 30 Алфа херинга

    31 2 Отговор
    Дайнов си го казва. Трябва да се слушат само авторитетни и легитимирани източници. Кои са те, мисля че е пределно ясно. Мас медиите. Слушаш, кимаш умно с глава, не мислиш изобщо и си много образован. Ами, не благодаря. Предпочитам да си седя тъп тогава.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хахаха

    12 2 Отговор
    Непосредствени с връзки 20 г и преди и днес, кво да очаквате. Навремето и ми допада, което каза Станко по Бнт, трябва стаж, първо съдия, председател на РС, окръжен съдия и т. н. От улицата ги намираха и ПНС, нито някои юристи, нито стажове, упеквате Живков, но образованието през 60,70 и тн години бе на ниво и отличници ги приемаха висше хуманна медицина, юристи, а днес, защо ви е да си образован, от моите наблюдения, мъж със средно от град А, построи сграда приказка и се чудят с него. Ще храни не само Бг, ЕС, а що не САЩ, крави няма проблем. Живи и здрави. Важно е човек да е жив и добър. Дипломи на километър днес, който има пари в Бг е така. Опитни хора трябват. И да не са диктатури. Със стаж. Няма оправия скоро, гербспдпс, меди е умен, става за бг, бойко е тарикат и хитър, като бай тошо, но бай тошо бе над бойко, много умни има, нямат стаж, годините минават и накрая само дето са учили на запад и харчили пари на родителите си. Имат думата олигарсите пеевски и другият на капитализма прокопиев.
  • 33 ХАХАХА😂

    8 2 Отговор
    Глупости на търкалета.
  • 34 ...

    8 1 Отговор
    Нашите баби и какво като не са учили, нямали са пари, но бяха природно интелигентни и добри хора. А днес всеки те гледа на криво и пита, има ли някаква далавера. Има много умни хора и то в съда. Питам една юристка в съда за една моя колежка навренето и любезно ми обясни, а съм прост човек. А е от град, където се говори на диалейт, а тя говореше на литературен български език. Навийте ги. Има и туркини, лекари, зъболекари, а що не юристи. Много умни хора има в българия и много неуки, явно са по чувствителни вторите и им е отразило зле след 1989. На запад депутатите са възпитани, човечни, полицаите са също, но като им кажеш, но там заплатите са
  • 35 Факти

    4 1 Отговор
    На пазара днес гербдосбсп, на нас ни е все едно, но хората са притеснени, страх ги е, че ще останат без работа, имат деца, семейства и са прави майките им вдовици.
  • 36 Наблюдаващ

    11 1 Отговор
    Има млади, но отидоха да учат в София и си останаха, а не работят, за което са учили, а подреждат в разни частни фирми. Нещата се отлагат с години и така в провинции предимно стари хора останаха, за селата няма смисъл, като си отидат старите хора и селата ще изчезнат от картата на Бг. Лично мнение.
  • 37 Палучовека Дайнов, пак се е .асрал.

    24 5 Отговор
    Тези подлоги показват колко е капацитета на слугите на САЩ. Една шепа подлоги всеки ден осмърдяват медиите.

    Коментиран от #59

  • 38 Хахаха ха

    3 3 Отговор
    Няма да цитирам имена, не е колегиално. Но Y след завършване право в су, били ли са на стаж в съда и ако са с отлични дипломи съдии в Районен съд, ПРС, окръжни съдии и така нататък. От 1,2 клас да си започнал, не родители да ви карат, а вие самите да иматевлечение към книгите, старите юристи истаряха, болни са, но са умни и добри и състрадателни бяха, но ударени след 1989 и преди 1989 от живков и демократи. Стига връзки, ако искатеда я има Бг, умните на преден план, и кво като са били ДС, по живково са ги проучвали, а не сулю и оулю да слагат, но днес Бг е разделена, едните искат Запада, Другите си искат Живковото, Костадин. Оправяйте се село. Ние сне Европейци и рахат на запад е. Вятър и мъгла е в Бг
  • 39 Още едно

    13 2 Отговор
    Още словоблудство на същество с нечистоплътие - и лично, и морално, и политическо.
    Ех дайно, ех мижитурко мислеща се за .... за какво ли всъщност се мислят всички "дайнов ци"
  • 40 Булекзит

    22 6 Отговор
    С две висши образования съм - английска филология и право от СУ! Гласувах и ще продължавам да гласувам за Възраждане! Глобалиска, неолиберална,джендърска,военнолюбива п.плач!

    Коментиран от #42, #51, #60

  • 41 Демократ

    20 3 Отговор
    Абе Дай нов,преди да поучаваш, поне да беше се изкъпал,измил си косата и се избръснал.
  • 42 Ами

    14 2 Отговор

    До коментар #40 от "Булекзит":

    Подкрепямям на 100%.
  • 43 Дефекирал

    14 3 Отговор
    Аз поне го правя някъде на саме ,а Дайнов пред огромна публика
  • 44 дядото

    8 3 Отговор
    така е г-н дайнов,вярно е.какво обаче да кажем ние,хората в българия и света,които сме принудени да търпим такива полу.и в политиката и във властта и в медиите е пълно с полу хора,изявяващи се като лидери,не по -зле като гении.и не позволяват там да се появяват различни от тях
  • 45 Кокоркиро

    13 2 Отговор
    Полумъж,полужена но не точно.Ценности,които никой не е чул,пропаганда на най-ниско ниво.Потребители на стоки.Израждане на човека до степен дебил,за за да гласува за марионетки.
  • 46 Момчил

    15 3 Отговор
    Евгенийййй, говори за себе си л..но нем.рално.
  • 47 Реалност

    13 3 Отговор
    В България няма демокрация, няма пазарна икономика. В България има диктатура на САЩ и на Брюксел. Няма свободни медии, всичко е под диктати дирижиране. Сега е по лошо дори от комунизма, който аз и много българи не го харесваме и не го искаме.

    Коментиран от #57, #76

  • 48 Да си образован,

    4 1 Отговор
    Т.е да можеш да провериш, вие затова искате САМО машини, можете да проверите софтуера, тъй ли , бе л... @ нов
  • 49 Коментар

    8 5 Отговор
    ДОЙче Зеле явно плаща за статии да се плюе против българските граждани.Ей така беше докато управляваха Кирчо и Кокорчо всеки божи ден даже и по телевизията.Нарочно ни мачкат.
    Този ДАЙнов не знам защо съди за всички по себе си...Да види Кирчо,защото едно изречение не може да върже като хората.Да не е получил някой микро инсулт след ваксината и/или ковид?
  • 50 Ха-ха-ха...

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Уса":

    Ъхъ..., особено гласуващите за израждане, ге.п, дапъсе... - 42 % са функционално-неграмотни.
  • 51 Ха-ха-ха...

    5 5 Отговор

    До коментар #40 от "Булекзит":

    "Две висши"...хахаха... Висшист, колкото каскета - монолингвист, с "докторат" по Международно наказателно право... Пич, каква английска филология..., та ти не знаеш правилата за членуване в българсия език...
    Айде плувай!
  • 52 Анонимен

    1 1 Отговор
    Стига с това образование, що така ми бе казвала моята снаха от кулашки род, нищо, че у бе учен. Та ря, виж насреща какви къщи издигат комунистите и права, а днес безпартийните от селата избягага и баща и син докато пишете, за една година двамата построиха си къща отдалечена от града. Трябва да си много умен, така е било преди 1944, или много работлив, занаятчия. Всички днес работари са с фирми и децата им работят при тях, а вие им вярвайте и така родените след. 1980 са дърво без плодове. Бе извърлен геноцид, но всяко нещо се връща рано или късно. Милионите си ги носете в гроба
  • 53 ККК

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Уса":

    Айде бе? Абе я виж каква простотия е навсякъде, с какви отпадаци е зарит всеки път, град, село ...... ! А за обслужване по магазини и разни институций да не говорим..... В България цари абсолютна простащина.....!
  • 54 Пловдив

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    Пише се и ,се чете Украйна....!!! Да продължаваме ли нататък,или ще си преоцениш дипломката ,от "Вишуту"?!?

    Коментиран от #58

  • 55 123

    5 1 Отговор
    Да си информиран и образован,са две коренно различни неща,другарю!!!
  • 56 Зелков Дойчо

    6 1 Отговор
    Толкоз антируски внушения и апотеоз на шарлатаните,и то умесено по един невъзможен начин,неразбираем,декларативен,Абе политкоректен
  • 57 Кореец

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "Реалност":

    Като не ти харесва тук отивай в северна корея, там има диктатура на русия и китай тъкмо за такива като тебе!

    😆😆😆

    Коментиран от #70

  • 58 Нищо не си разбрал!

    3 1 Отговор

    До коментар #54 от "Пловдив":

    Нарочно е изписано -,,Окрайна"...!
    Но за да разбереш смисъла,освен диплома за висше,требе и...акъл...!!!
  • 59 Палучовека Рубльов, пак се е .асрал

    1 5 Отговор

    До коментар #37 от "Палучовека Дайнов, пак се е .асрал.":

    Тези кремълски подлоги показват колко е капацитета на слугите на русия. Една шепа руски подлоги всеки ден осмърдяват медиите.

    Коментиран от #75

  • 60 ХИХИХИ

    2 5 Отговор

    До коментар #40 от "Булекзит":

    С две висши образования съм - английска филология и право от СУ! Гласувах и ще продължавам да гласувам за Продължаваме Промяната!
    Антиглобалистка, неоконсервативна, зоофилска, военна любива русофилска п.плач!

    Коментиран от #64

  • 61 ХАХАХА

    2 4 Отговор
    Добре че не трият коментарите на русофилите, за да разберат хората колко прости са руските подлоги

    😆😆😆😆😆
  • 62 Цикличност

    2 2 Отговор
    От време на време бесове обземат някоя нация!
    В момента бесовете виреят у руснаците!
    Погледнете пропагандистите им - имат нужда от екзорцист!

    😆😆😆😆😆😆

    Коментиран от #68

  • 63 Руснак

    1 4 Отговор
    Специалната руска Осирация върви по план, хихихи!

    Коментиран от #71

  • 64 Алфа херинга

    3 1 Отговор

    До коментар #60 от "ХИХИХИ":

    Имаш грешка. Зоофилите, джендърите, педофилите и насекомоядните са глобалистите, или точно тези за които гласуваш. Ако това не си го разбрал досега, язък ти за висшите.

    Коментиран от #65

  • 65 Алфа Херинга

    1 3 Отговор

    До коментар #64 от "Алфа херинга":

    Имаш грешка. Зоофилите, джендърите, подофилите и насекомоядните са антиглобалистите или точно за тези които гласуваш. Ако това не си го разбрал досега, язък ти за висшите.

    Щото не знаеш че руснаците втори в Европа декриминализира зоофилията още през ранната 1903 г. също така и инцеста през 1922 г.
    руснаците първи в Европа декриминализира и хомосексуализма през 1918 г.
    Александър Литвиненко: "Изнудваха Путин със запис на който прави се$кс с момчета. Записът е от времето когато Путин е бил още студент в институтът "Андропов, който подготвя кадри за КГБ. Путин е бил принуден да замине за чужбина, за да се потулят нещата"
    Путин антиглобалист номер 1 хихихи!
  • 66 Бай Ганьо

    2 2 Отговор
    Разбра се,че ако имаш симпа
    тия към Русия,си полуобразо
    ван!! Нещо повече , ти си Путинист. Ако заклеймиш гра
    бителската политика на щати
    те , войните които те подклаж
    дат по света в името на "тяхната демокрация" си тотално нищожество.

    Коментиран от #73

  • 67 Йотата ничтожний

    2 1 Отговор
    Аман от дайновци,Инджовци аговци истинските кириакстефчовци
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Дядо Мраз

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "хихи®":

    Ааа той страда от амнезия американска доларас
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Трепни ми трепни

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "Руснак":

    Според нашите правилни медии.
  • 72 За протокола

    2 0 Отговор
    Така е!
    Светът не е черно-бял, но някои неща са бинарни и могат да бъдат само в едно от две възможни състояния.
    Не може една жена да е малко бременна или някой да е малко умрял. Не може също така да си малко честен, малко морален или да имаш малко съвест.
  • 73 Бай Даньо

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "Бай Ганьо":

    Разбира се, че ако имаш симпатия към нацистка русия си не полу а напълно необразован! Нещо повече, ти си Путинист! Ако удобряваш грабителската политика на русия, войните които тя подклажда по света в името на нейния "руски мир" ни си пълно нищожество.

    Коментиран от #74

  • 74 Истина

    0 1 Отговор

    До коментар #73 от "Бай Даньо":

    Стига, Русия та Русия, гледай България за това на това дередже сме. Все някой ни виновен. Работи, а не пиши глупости, нищо умно не написа. Толкова ти умствения багаж
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Браво

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Реалност":

    От всички коментари само един истински коментар заслужаваш похвала, евала има и умни хора.
  • 77 ДАЙНОВ Е ТОЧНО ПОЛУОБРАЗОВАН КАЛИНЧО

    1 0 Отговор
    ЧЕРВЕН НА СИНИ ТОЧКИ !Самият Евгени е завършил в Оксфорд и е работил в Института по история на БКП, в който тогава е работил и президент Георги Първанов. Любопитно в историята на живота му е, че през 1984 г. получава научната степен кандидат на историческите науки с дисертация – затаете дъх :

    „Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюзи (1972-1981 г.)“
  • 78 ПОЛУБОЯДИСАНА МРЪША

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "хихи®":

    Дайнов е син на известния в миналото журналист Александър Дайнов. Сигурно знаете, че Александър ДАйнов навремето е бил постоянен коресподент на “Работническо дело” в Москва за периода 1961 до1965 година и в Лондон за периода 1971 до 1977-ма, а след това е главен редактор на вестник „Софийски новости“.