Отидете към основна версия

2 121 30

"БФС носи отговорност на стадиона, но не и извън него"

  • борислав михайлов-
  • комисия-
  • бфс-
  • инциденти-
  • парламент

За изненада на присъстващите членове на Комисията, Михайлов се е държал спокойно и достойно, и е дал задоволителни обяснения на поставените от народните представители въпроси

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"БФС носи отговорност на стадиона, но не и извън него. Недопустимо е да се търси отговорност от БФС за случващото се извън стадиона. Отговорност трябва да се търси от провокаторите и хората, които са им платили. БФС не може да се превърне в изкупителна жертва", заяви Борислав Михайлов, президент на Българския футболен съюз (БФС).

Борислав Михайлов бе извикан от Председателя на парламентарната комисия по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта в Народното събрание , за да даде обяснение пред народните представители за бруталните размирици около Националния стадион "Васил Левски", случили се преди футболния мач България – Унгария, завършил при резултат 2:2. Той се яви на изслушването придружен само от Борислав Попов, Изпълнителен директор на БФС.

За изненада на присъстващите членове на Комисията, Михайлов се е държал спокойно и достойно, и е дал задоволителни обяснения на поставените от народните представители въпроси. Като обяснение на този факт народни представители изтъкват обстоятелството, че Михайлов предварително беше обявил, че в най-скоро време ще си подаде оставката от председателския пост. В тази връзка наблюдатели на футболните процеси в България, Европа и света, както и специалисти от футболната гилдия и общественици с принос към българските национални каузи считат, че е крайно време вече БФС да не се управлява от футболисти, а от хора, които имат здрав морал и доказан управленски опит.

"БФС и аз като негов президент не можем да се превръщаме в изкупителна жертва за това, че някой е организирал платен протест, въпреки тревожните сигнали, а трети е планирал ексцесии с цел да прехвърли вината върху нас", е заявил пред парламентарната комисия по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта Борислав Михайлов.

По думите на Президента на БФС отговорност трябва да се търси от организаторите на протеста, провокаторите и институциите, които са го разрешили.

"БФС не е премествал или затварял стадиони, а е предприел всички възможни действия мачът да се състои и да бъдат предотвратени всички ексцесии, прояви на агресия и прекратяване на двубоя, за които имахме сигнали", категоричен бе Михайлов и защити решението на УЕФА, с което мачът България - Унгария се игра без публика.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 22 гласа.

Свързани новини