Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 18:23 2 093 30

"БФС носи отговорност на стадиона, но не и извън него"

  • борислав михайлов-
  • комисия-
  • бфс-
  • инциденти-
  • парламент

За изненада на присъстващите членове на Комисията, Михайлов се е държал спокойно и достойно, и е дал задоволителни обяснения на поставените от народните представители въпроси

"БФС носи отговорност на стадиона, но не и извън него" - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"БФС носи отговорност на стадиона, но не и извън него. Недопустимо е да се търси отговорност от БФС за случващото се извън стадиона. Отговорност трябва да се търси от провокаторите и хората, които са им платили. БФС не може да се превърне в изкупителна жертва", заяви Борислав Михайлов, президент на Българския футболен съюз (БФС).

Борислав Михайлов бе извикан от Председателя на парламентарната комисия по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта в Народното събрание , за да даде обяснение пред народните представители за бруталните размирици около Националния стадион "Васил Левски", случили се преди футболния мач България – Унгария, завършил при резултат 2:2. Той се яви на изслушването придружен само от Борислав Попов, Изпълнителен директор на БФС.

За изненада на присъстващите членове на Комисията, Михайлов се е държал спокойно и достойно, и е дал задоволителни обяснения на поставените от народните представители въпроси. Като обяснение на този факт народни представители изтъкват обстоятелството, че Михайлов предварително беше обявил, че в най-скоро време ще си подаде оставката от председателския пост. В тази връзка наблюдатели на футболните процеси в България, Европа и света, както и специалисти от футболната гилдия и общественици с принос към българските национални каузи считат, че е крайно време вече БФС да не се управлява от футболисти, а от хора, които имат здрав морал и доказан управленски опит.

"БФС и аз като негов президент не можем да се превръщаме в изкупителна жертва за това, че някой е организирал платен протест, въпреки тревожните сигнали, а трети е планирал ексцесии с цел да прехвърли вината върху нас", е заявил пред парламентарната комисия по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта Борислав Михайлов.

По думите на Президента на БФС отговорност трябва да се търси от организаторите на протеста, провокаторите и институциите, които са го разрешили.

"БФС не е премествал или затварял стадиони, а е предприел всички възможни действия мачът да се състои и да бъдат предотвратени всички ексцесии, прояви на агресия и прекратяване на двубоя, за които имахме сигнали", категоричен бе Михайлов и защити решението на УЕФА, с което мачът България - Унгария се игра без публика.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    38 7 Отговор
    Перуката е ударил две големи за кураж.
  • 2 Бамбука

    39 4 Отговор
    Че те и кинтите от черното тото не се получават в стадиона, нали ? Някога ще има справедливо възмездие.
  • 3 ха ха

    17 4 Отговор
    свой сред айдуци , какво да го питат
  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 2 Отговор
    Михайлов Оставка
  • 5 пияна свиня

    31 4 Отговор
    покровителствана от гроб-дпс.... кражби, кражби, кражби...

    Коментиран от #25

  • 6 перуканчо

    27 4 Отговор
    тоя требва да се трича

    Коментиран от #29

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Aлфа Bълкът

    23 2 Отговор
    По-нагъл не е можело и да бъде.
    Ми това дето е стана извън стадиона се е случи заради това, което 18г се случва на стадиона.
  • 9 Как'Сийка

    16 2 Отговор
    То така и баба знае да се оправдае и да прехвърли отговорността на друг. И пак се измества темата. Перуката просто не върши работа,футбола е в трагично състояние...
  • 10 факт

    12 3 Отговор
    кошарете го тоя
  • 11 факт

    2 6 Отговор
    левски запад го пази
  • 12 Коко

    9 3 Отговор
    ПИЯН ДУХАЧ НА КОЛКО ПАРТИИ ДУХАШ ТОПКИТЕ
  • 13 морски

    17 4 Отговор
    А кой носи отговорност за футбола, баба ми ли подаваш си оставка и всичко приключва!!!!!! И вече ще ти викат Боби вратарчето и историята няма да те запомни!!!!!!!!!
  • 14 НРБ

    8 21 Отговор
    Браво Боби !! Точни и ясни отговори...най-после някой да се опъне на тия подли политици !!
    Много ме кефи и ръководството на МВР, което достойно защити пагоа и полицаите на пэрва линия, Жандармерия и Баретите...браво!! До кога политиците ще защитават вандали и ултраси да вилнеят в София ???
  • 15 ДОКТОРА

    18 2 Отговор
    ТУЙ ПИЯНО ГОВЕДО ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕКУВА ОТ АЛКОХОЛИЗЪМ
  • 16 мнение

    18 2 Отговор
    А ма протеста е заради вашата некомпетентност, корупция , ценична наглост и нежелание да си ходите.
  • 17 Тиквун

    11 3 Отговор
    Перуката пак е пиян и не разбира, че искат оставката му.
  • 18 Лавина

    10 6 Отговор
    Протести срещу БФС ОК няма лошо,защо няма един протест срещу високите цени на тока за поробването на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД сега ще ни отнемат и рафинерията, защо спи този народ ум не ми побира.

    Коментиран от #23

  • 19 Демократ

    12 0 Отговор
    Затова БФС с началник Михайлов забрани на феновете да бъдат на стадиона и им прати ултрасите да предизвикат полицаите да ги бият извън стадиона и да бият и нищо неподозиращите мирни граждани, да се създадат безсмислени безредици за отклоняване на вниманието и искане на оставка на правителството. Активно мероприятие на ДС, в което активната роля изпълни същия горд Михайлов. Горката България с такива горди боклуци. Същият сценарий,както при протестите срещу Борисов и Гешев през 2020 г. Схемата една и съща, подвластните изпълнители кукли на конци- различни.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Директно:

    5 0 Отговор
    Почини, бе, почини вече от цироза, че си непоносимо отвратителен и нагъл смешник!!! Жалък алкохолик .....А колко те обичахме някога :(
  • 23 Историк

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Лавина":

    Ми излез и протестирай. Кой те спира ?
  • 24 Зайо Байо

    3 1 Отговор
    Спасението е едно - Бойко Борисов президент на БФС ! Като отявлен простак и тулуп , той е идеален за поста !
  • 25 ФАКТ

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "пияна свиня":

    И КАК Е ПОКРОВИТЕЛСТВАН ОТ ГЕРБ И ДПС КАТО ТОЧНО БОРИСОВ КАЗА ЧЕ МИХАЙЛОВ ТРЯБВА ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКА..,,ОСВЕН ТОВА МИХАЙЛОВ Е МНОГО ПРАВ ЗА КОНКРЕТНИЯ СЛУЧАЙ ОНАЗИ ВЕЧЕР ТОЙ НЯМА ВИНА ЧЕ НЯКАКВИ СИ НАРКОМАНИ ПОТРОШИХА СОФИЯ..КАКВА ВИНА ИМА ТОЙ ЗА ТОВА..ПИТАМ ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА ТУК..ДА ЯСНО Е ЧЕ ТОЙ ТРЯБВА ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА..ТОВА Е ЯСНО НА ВСИЧКИ НО НЕ ЗА ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ ОНАЗИ ВЕЧЕР.....А ЗАЩОТО ТОЙ И ХОРАТА ПО КРАЙ НЕГО СЪСИПАХА ФУТБОЛА КАТО ЦЯЛО В БЪЛГАРИЯ ,,НО НАЧИНА ДА СЕ ИСКА ОСТАВКА НА НЯКОЙ НЕ Е КАТО ПРАВИШ ВАНАЛЩИНИ..КАТО ХВЪРЛЯШ КАМЪНИ ПО ПОЛИЦАИ..ТЕ КАКВО ПОЛИЦАИТЕ..ГРАЖДАНИТЕ..КОФИТЕ ЗА БОКЛУК ЛИНЕЙКИТЕ КАКВО СА ВИНОВНИ ЗА ТОВА ЧЕ МИХАЙЛОВ НЕ СИ ПОДАВА ОСТАВКА..АМИ ПИЧОВЕ КАТО ТОЛКОВА МНОГО ИСКАТЕ ДА СИ Я ПОДАДЕ..ОТИДЕТЕ ГО ПРЕЧАКАЙТЕ 100 ЧОВЕКА НЯКЪДЕ УДАРЕТЕ МУ ЕДИН ХУБАВ БОЙ НО НЕ ДА ГО УБИВАТЕ ЗАЩОТО ЯВНО ЗА ВАС МНОГО НЕЩА НЯМАТ РАЗЛИКА.БОЯ СИ Е БОЙ ...ДА ГО УБИВАТЕ Е ДРУГО ПРОСТО МУ УДАРЕТЕ ЕДИН БОЙ И МУ КАЖЕТЕ ЧЕ АКО НЕ СИ Я ПОДАДЕ ДРУГИЯ ПЪТ НА ОНЯ СВЯТ..,,ТОВА Е НАЧИНА..А НЕ ДА ХОДИТЕ ДА ПРАВИТЕ УМИШЛЕНИ СКАНДАЛИ ПО ЦЯЛА СОФИЯ ..ПЪК ПОСЛЕ ДА РАЗПРАВЯТЕ ЧЕ БИЛИ ВИНОВНИ ПОЛИТИЦИТЕ ПОЛИЦАИТЕ И НЕ ЗНАМ СИ КОЙ СИ...ТЕ КАКВО СА ВИНОВНИ ЗА ВАШИТЕ ИЗРАЩЕНИЯ..???..ДА ТЕ СЪЩО СИ ИМАТ ВИНА В МНОГО СЛУЧАЙ ПРЕВИШАТ ПРАВАТА СИ..НО КОНКРЕТНО ЗА ОНАЗИ ВЕЧЕР...НЕ ЗНАМ КАКВО ТОЧНО ОЧАКВАХТЕ ОТ ТЯХ..НА БАЗА ТОВА КОЕТО ПРАВЕХТЕ ВИЕ....ДА ВИ СТИСКАТ РЪЦЕТЕ ЛИ..??
  • 26 позиция

    2 0 Отговор
    Проваляте се от много дълго време . Не оставате никакъв шанс , и на другите да се провалят. Пазите гърбовете на провалени политики , и политици като цяло. Организираш пресконференция . Назоваваш причините и виновните , да няма футбол (спорт) в България , съответно реални успехи . И завършваш с ПОДАВАНЕТО НА ОСТАВКА на цялото ръководство. Това е достойна позиция . Оставането ви прави съучастници в престъпление.
  • 27 Оставка

    2 0 Отговор
    Плаче за нови протести, които ще прераснат спонтанно в правителствени. То един фен си го каза - всичко в дръжавата е надуло, на минус. Протестираме срещу всичко. Нека ИМ стане страшно на тия, които ни затриват.
  • 28 БЕЗОЧЛИВА ПИЯВИЦА

    0 0 Отговор
    НАГЛО НАГЛО НАГЛО. ВСИЧКИ ГО СОЧАТ С ПРЪСТ ОБАЧЕ НА ДЪРТИ ГОДИНИ ДА ЗА ПЛЮЕШ ПОСТИЖЕНИЯТА СИ КЪТ МЛАД Е ТЪ ЪЪПО. ЖЕНА МУ КОЯ БЕШЕ ЩО НЕ ИЗЛЕЗЕ ДА ГО СТЕГНЕ МАЛКО ТОЯ..
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.