Отидете към основна версия

2 405 30

Неудобни думи: Тъпа идея

  • александър йорданов-
  • криза-
  • политика-
  • мерки-
  • дпс

И всичко това се прави, за да се избяга от нормалността

Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Да наричаш кризата в една партия "ново начало" го могат само либералите. Това, което се случва в ДПС доказва, че това е либерална партия. По същия начин, т.е. като нещо ново, ДСБ наричат подготвяното никакво правителство "технически кабинет". Това означава, че те също са либерали.

Това коментира във "Фейсбук" Александър Йорданов.

Изобщо, да се измислят политически финтифлюшки е типична либерална стратегия.

Без да съчиняват простотии и да манипулират чрез тях гражданите, либералите не могат. Припомняме си някои от тях: "експертно правителство", "некоалиция", "сглобка", "ротационен кабинет". Сега дойде ред на измишльотината "технически кабинет".

И всичко това се прави, за да се избяга от нормалността. От тази нормалност - европейска и демократична, която казва, че когато една партия няма самостоятелно мнозинство в парламента, то тя прави с близките идейно и програмно до нея партии многопартийна коалиция.

И депутатите на тази парламентарна коалиция гласуват за нормално коалиционно правителство. Това е нормалността.

Отклонението от нея винаги е криза. Предложението за "технически кабинет" сега е всъщност предложение за удължаване на политическата криза у нас, а не за нейното преодоляване, както се опитват да лъжат авторите на тази тъпа идея.

Това продължаване на политическата дестабилизация

чрез нови тарикатски понятия доставя удоволствие на Кремъл. Нека не забравяме, че руската стратегия за България е дестабилизацията. Тя е широкоспектърна.

От масовото заселване на руснаци по българското Черноморие до намирането на "хиляди" причини, за да няма страната ни нормално, редовно и политически отговорно, правителство. С други думи, Москва в момента ръкопляска, както на позициите на Ахмед Доган и Делян Пеевски, така и на позицията на ДСБ за "технически кабинет".

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 34 гласа.

Свързани новини