Отидете към основна версия

902 0

Фенерите и Зенит без грешки в Лига Европа

  • фенерите-
  • зенит-
  • лига европа

Астана на Мъри с вдъхновяващ обрат

Отборът на Фенербахче продължава да играе силно в Лига Европа. Този път турският гранд се наложи с категоричното 2:0 като домакин на Зоря (Луганск) в мач от петия кръг в груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир по футбол.

Мирослав Щох със страхотен далечен изстрел изведе турския гранд напред в резултата в 59-ата минута, а Симон Кяер с глава заби топката във вратата на украинския тим за крайното 2:0 в 67-ата.

Едуард Собол от Зоря получи втори жълт, съответно червен картон в последните секунди и до края повече интересни моменти нямаше.

Фенерите са едноличен лидер в класирането в Група "А" с 10 точки, а Зоря е на последната четвърта позиция с актив от само 2 т.

В друг двубой от ранната програма на надпреварата вече класиралият се за елиминационната фаза отбор на Зенит (СП) продължи с победната си серия. Възпитаниците на Мирча Луческу надиграха на своя земя също с 2:0 Макаби (Тел Авив) и по този начин направиха задача на израелците да продължат напред много трудна.

Зенит отбеляза по един гол в края на всяко полувреме. Първо Александър Кокорин откри в 44-ата минута, след като засече от малкото наказателно поле едно успоредно на голлинията центриране по земя. В края на срещата пък Александър Кержаков подпечата успеха с попадение от пряк-свободен удар.

По този начин Зенит продължава да е с пълен актив от точки след първите си пет мача - 15. Макаби пък е трети с четири точки, но и мач по-малко от конкурентите си за втората позиция - Дъндолк и АЗ Алкмаар.

По-рано през деня Астана на Станимир Стоилов също спечели мача си, след като драматично обърна нещата в своя полза в двубоя си срещу кипърския АПОЕЛ (Никозия), спечелен с 2:1 от домакините от Казахстан.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини