Отидете към основна версия

3 720 10

Лудогорец обезвреди Левски на стадион "Георги Аспарухов" (СНИМКИ)

  • лудогорец-
  • левски-
  • български футбол-
  • стадион георги аспарухов-
  • победа-
  • шампиони

Шампионът на България победи противниковия отбор на собствения му стадион

Снимка: БГНЕС

Срещата между Левски и Лудогорец можеше да върне "сините" в битката за титлата, но "сините" срещнаха изключително тежко изпитание, а шампионите показаха страхотна класа и спечелиха почти безпроблемно с 0:2 срещу претендентите от столицата, коментира сайтът sportlive.bg.

Шампионът на България Лудогорец се събуди след зимен сън и свали Левски на земята. "Орлите" победиха напълно заслужено с 2:0 "сините" пред около 17 000 зрители на стадион "Георги Аспарухов", коментира друг роден спортен сайт - sportal.bg.

Отборът на Лудогорец сякаш елиминира един от основните си конкуренти за титлата на България. Този следобед "орлите" спечелиха гостуването си на Левски с 2:0, като по този начин се откъснаха на цели 8 точки пред "синия" си опонент, a успехът на 7-кратните първенци бе напълно заслужен. Oттук насетне разградчани основно ще обръщат поглед към заемащия второ място в таблицата ЦСКА, коментират от TopSport.bg.

Попаденията в двубоя от 25-ия кръг на Първа лига отбелязаха Марселиньо (21) и Джоди Лукоки (91), които направиха исторически повторния дебют на Стойчо Стоев начело на разградчани. Специалистът стана първият треньор в родната история, който побеждава 26-кратните шампиони на България четири пъти на "Герена".

Това е трети успех за него с шампионите, като има и един начело на Миньор.

Успехът изстреля хегемона в родния футбол през последните седем години на осем точки пред Левски, който се свлече на трето място с 51 точки, и на пет пред ЦСКА-София (54).

Това беше 18-ата победа през този сезон в първенството за Лудогорец, който има 59 точки.

Гостите от Разград вкараха по едно попадение в двете полувремена, с което си гарантираха успеха, но при първия гол останаха много сериозни съмнения, че срещу Мартин Райнов беше извършено нарушение. В 21' Райнов подаде грешен пас, но беше фаулиран след това от Марселиньо, който след това пък стана автор на гола.

Треньорската смяна в клуба на Кирил Домусчиев получи желан ефект, като отборът изигра най-добрия си мач от дълго време насам, като можеше да победи "сините" и с по-голям резултат. Поражението пък е първо за Георги Дерменжиев в официален мач начело на Левски, което прекъсна серията от три поредни победи на тима.

Невероятната атмосфера по трибуните отново не помогна на домакините, които през последните години много по-често не бият, когато трибуните са пълни и ги подкрепят. Публиката беше на висота и беше 12-ият играч на Левски, но просто все още класата на Лудогорец е доста по-висока от тази на столичани, пише Sportal.bg.

Наставникът на "сините" Георги Дерменджиев излезе за първи път срещу бившия си тим. Той направи една промяна в състава от успеха с 3:0 над Славия. Капитанът Иван Горанов се завърна и игра вместо Луи Нганиони отляво на защитата. Николай Михайлов бе на вратата, а Милош Цветкович, Давид Яблонски, Нуно Рейш и Горанов бяха в защита. Кали Тиам и Мартин Райнов бяха опорните халфове, докато Жерсон Кабрал, Давиде Мариани и Паулиньо действаха зад Станислав Костов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини