Отидете към основна версия

3 186 7

Шефът на съдиите задържан след акцията на ГДБОП

  • гдбоп-
  • бфс-
  • илонка джалева-
  • йордан сталев

Мениджърът на съдиите Илонка Джалева също е задържана

Снимка: ТВ

Петима служители на Българския футболен съюз са били задържани след акцията на ГДБОП, която се проведе в сградата на централата. Наред с конфискуваните документи и компютри е бил задържан и шефът на родните съдии Йордан Сталев.

По-рано през деня жандармерия и полиция блокираха входовете на Националната футболна база в Бояна, а операцията продължи около 2 часа. Говорител на главния прокурор Румяна Арнаудова разследването е било по подозрение за извършени престъпления против спорта и по-конкретно – корупция.

NOVA съобщава, че сред задържаните са председателят на Съдийската комисия Йордан Сталев, както и мениджърът на съдиите Илонка Джалева. Сред арестуваните има още двама родни рефери. По-рано днес президентът на БФС Борислав Михайлов обяви намерение да депозира своята оставка в петък, когато Изпълкомът се събира на заседание, предизвикано от скандалите около загубата 0:6 от Англия в европейските квалификации.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.

Свързани новини

  • А сега накъде в БФС?

    Големият сеир в българския футбол премина вчера своя апогей, но в нито една медия не чух и не прочетох адекватен анализ на случилото се и на това, кое ...
    16.10.2019
    3 976
    11
  • Ето какви ги е вършил шефът на съдиите

    Йордан Сталев получил лично от Борислав Михайлов пълната власт в съдийството. "Ти правиш ранглистите, ти правиш нарядите, всичко", му казал ...
    15.10.2019
    7 561
    6