Отидете към основна версия

4 709 7

Съперник на Ливърпул: Заради тях губим половин милион паунда!

  • шрюсбъри-
  • ливърпул-
  • клоп-
  • решение-
  • тв права-
  • преиграване-
  • фа къп-
  • загуба

Шрюсбъри се оплака от решението на Клоп да играе с младежи и юноши в преиграването за ФА Къп

Снимка: БГНЕС

Третодивизионният Шрюсбъри ще загуби около 500 000 паунда заради решението на Юрген Клоп да пусне младежката формация на Ливърпул в днешното преиграване от четвъртия кръг на ФА Къп.

На 26 януари двата тима направиха 2:2 на стадион „Ню Медоу“ и днес задължително ще излъчат победител на „Анфилд“. Проблемът е, че мачът няма да се предава директно по телевизията, а на всичко отгоре Ливърпул намали цените на билетите, тъй като за „червените“ ще играят младежите.

Дори Юрген Клоп няма да бъде на пейката на мърсисайдци. Германецът и основните играчи излязоха в кратка ваканция. Начело на Ливърпул ще бъде Нийл Кричли, който е треньор на втория отбор и през декември води сборна формация на младежите и юношите при загубата с 0:5 от Астън Вила за Купата на Лигата.

„Това е жесток удар за нас, тъй като ще се отрази сериозно на приходите ни. Ако играехме срещу титулярите на Ливърпул, щеше да генерираме между 500 000 и 600 000 паунда. Сега ще вземем 100-150 хиляди. За клуб като нашия това е сериозна загуба на пари. Това е най-голямото ни разочарование преди преиграването с Ливърпул“, обяви треньорът на Шрюсбъри Сам Рикетс.

На „Анфилд“ тази вечер се очакват около 8000 гостуващи фенове, а на трибуните най-вероятно ще има 50 000 зрители. Шрюсбъри ще получи 72 000 паунда от маркетингови и телевизионни права и 42% от приходите от билетите.

Тук обаче идва финансовият удар. За мача от третия кръг на ФА Къп срещу Евертън (1:0) Ливърпул продаваше билетите на цени между 10 и 50 паунда. За днешния двубой беше обявено намаление на пропуските – 15 паунда за възрастен зрители и 1 паунд за посетител на стадиона под 17 години.

През 2016 г. Шрюсбъри прие Манчестър Юнайтед (0:3) в петия кръг на ФА Къп и генерира приходи от 1 милион паунда. С тези пари клубът построи новата си тренировъчна база.

„Парите от мачовете с големите клубове в страната са нашия шанс да направим нещо, което ще се ползва между 10 и 15 години. Това си е едно истинско наследство за клуба“, добави Рикетс.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини