Last news in Fakti

4 Февруари, 2020 12:27 4 701 7

Съперник на Ливърпул: Заради тях губим половин милион паунда!

  • шрюсбъри-
  • ливърпул-
  • клоп-
  • решение-
  • тв права-
  • преиграване-
  • фа къп-
  • загуба

Шрюсбъри се оплака от решението на Клоп да играе с младежи и юноши в преиграването за ФА Къп

Съперник на Ливърпул: Заради тях губим половин милион паунда! - 1
Снимка: БГНЕС

Третодивизионният Шрюсбъри ще загуби около 500 000 паунда заради решението на Юрген Клоп да пусне младежката формация на Ливърпул в днешното преиграване от четвъртия кръг на ФА Къп.

На 26 януари двата тима направиха 2:2 на стадион „Ню Медоу“ и днес задължително ще излъчат победител на „Анфилд“. Проблемът е, че мачът няма да се предава директно по телевизията, а на всичко отгоре Ливърпул намали цените на билетите, тъй като за „червените“ ще играят младежите.

Дори Юрген Клоп няма да бъде на пейката на мърсисайдци. Германецът и основните играчи излязоха в кратка ваканция. Начело на Ливърпул ще бъде Нийл Кричли, който е треньор на втория отбор и през декември води сборна формация на младежите и юношите при загубата с 0:5 от Астън Вила за Купата на Лигата.

„Това е жесток удар за нас, тъй като ще се отрази сериозно на приходите ни. Ако играехме срещу титулярите на Ливърпул, щеше да генерираме между 500 000 и 600 000 паунда. Сега ще вземем 100-150 хиляди. За клуб като нашия това е сериозна загуба на пари. Това е най-голямото ни разочарование преди преиграването с Ливърпул“, обяви треньорът на Шрюсбъри Сам Рикетс.

На „Анфилд“ тази вечер се очакват около 8000 гостуващи фенове, а на трибуните най-вероятно ще има 50 000 зрители. Шрюсбъри ще получи 72 000 паунда от маркетингови и телевизионни права и 42% от приходите от билетите.

Тук обаче идва финансовият удар. За мача от третия кръг на ФА Къп срещу Евертън (1:0) Ливърпул продаваше билетите на цени между 10 и 50 паунда. За днешния двубой беше обявено намаление на пропуските – 15 паунда за възрастен зрители и 1 паунд за посетител на стадиона под 17 години.

През 2016 г. Шрюсбъри прие Манчестър Юнайтед (0:3) в петия кръг на ФА Къп и генерира приходи от 1 милион паунда. С тези пари клубът построи новата си тренировъчна база.

„Парите от мачовете с големите клубове в страната са нашия шанс да направим нещо, което ще се ползва между 10 и 15 години. Това си е едно истинско наследство за клуба“, добави Рикетс.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ???

    32 1 Отговор
    Жалко загубените приходи, да се оплакват на Федерацията. И Клоп се оплакваше, че трябва да играе по едно и също време на различни континенти, но никой не реагира.
  • 2 Някой

    4 31 Отговор
    Но сега не играе ва два континента. Да извади и да даде 500 хил. паунда на Шросбъри и тогава да ходи на май**та си.

    Коментиран от #4

  • 3 Чичко паричко

    27 0 Отговор
    Значи първо парите,пък после футбола!
    Ливърпул ще играе с децата , какво лошо
    да се обиграват срещу третодивизионния!?
  • 4 ???

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Така е, но можеше да пусне билетите и по 1паунд за всички.
  • 5 Ей богу

    23 0 Отговор
    Много тъпи сметки. Щяха да вземат едни 500 000 и да отпаднат. Сега имат огромен шанс да отстранят Ливърпул. Това означава нови един, може и два мача, съответно нови приходи.
  • 6 Мартин Илиев

    20 0 Отговор
    Какъв точно им е проблема на Шроузбъри?
    Нещо не зацепвам. Ако иска и ако правилата разрешават ще играе и с 11годишните.
    Оплакват се, че ще продължат в другия кръг ли?
  • 7 Ацо

    2 0 Отговор
    Значи предпочиташ да вземеш 5,6 гола и едни пари,вместо да имаш шанса да отстраниш един от най-великите клубове ?!? Колко пъти ще имат този шанс?!?