Отидете към основна версия

3 252 2

Манчестър Сити обърна Реал на "Бернабеу" (ВИДЕО)

  • реал мадрид-
  • манчестър сити-
  • шампионска лига

"Гражданите" победиха с 2:1 в Шампионската лига

Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити направи огромна крачка към четвъртфиналите в Шампионската лига. "Гражданите" победиха с 2:1 Реал (Мадрид) на "Бернабеу" в първи мач от 1/8-финалите в турнира. Иско изведе "кралете" напред в резултата след час игра. В 78-ата минута Габриел Жезус изравни, а в 83-ата минута Кевин де Бройне се разписа от дузпа, за да оформи обрата. Малко след това Серхио Рамос беше изгонен.

Двата тима започнаха предпазливо срещата. В 16-ата минута Варан опита шут от далечна дистанция, който бе прекалено неточен. Пет минути по-късно Де Бройне изведе Габриел Жезус на добра позиция, но бразилецът стреля в обсега на Куртоа, който изби.

Малко след това опасен удар на Де Бройне премина покрай вратата. След половин час игра Бензема стреля с глава след прецизно центриране на Ферлан Менди. Едерсон успя да избие с една ръка. Топката отиде към Винисиус, който се подхлъзна преди да нанесе удар и падна.

В 37-ата Бернардо Силва прати топката в ръцете на Куртоа. В добавеното време на частта при изпълнение на корнер Жезус отправи изстрел, топката рикошира в Серхио Рамос, но Валверде я изби от голлинията.

В 50-ата минута техничен удар на Марез мина покрай лявата греда. Шест минути след това Куртоа се намеси добре след нов удар на Марез. Секунди по-късно алжирецът отново се озова на стрелкова позиция. Той бе изведен сам срещу Куртоа, но и този път белгиецът спаси.

В 60-ата Винисиус увлече няколко играчи на Сити след грешка на Отаменди и подаде топката на непокрития около точката за дузпа Иско, която я прати в противниковата мрежа за 1:0.

Десет минути след това Рамос се оказа на стрелкова позиция на десетина метра от целта, но ударът му бе блокиран от защитник.

"Гражданите" стигнаха до изравнителен гол в 78-ата минута. Де Бройне центрира отляво в наказателното поле, Рамос изпусна Габриел Жезус, който с глава насочи топката във вратата. "Белите" имаха претенции за нарушение срещу защитника, но такова не бе отсъдено.

В 83-ата минута Карвахал фаулира Стърлинг в наказателното поле. Главният рефер бе категоричен - дузпа за Сити. Зад топката застана Кевин де Бройне, който вкара за 1:2.

Три минути след това "белите" сбъркаха при изнасянето на топката. Жезус се устреми сам срещу Куртоа и бе фаулиран от Рамос. Капитанът на "белите" получи директен червен картон.

В продължението на срещата Ферлан Менди се озова на добра позиция, но не успя да нанесе голов удар.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.

Свързани новини