Отидете към основна версия

1 977 5

Изнасилвачът Боб Хюит бе освободен предсрочно от затвора

  • боб хюит

Легендарният тенисист излежа четири години от шестгодишната си присъда за няколко изнасилвания на непълнолетни момичета

Боб Хюит

Носителят на 15 титли на двойки от турнирите от Големия шлем Боб Хюит беше освободен от затвора условно в петък, след като излежа близо четири години от шестгодишна си присъда за изнасилване и сексуално посегателство над момичета, които е тренирал в Южна Африка през 80-е и 90-е години, съобщава tennis24.bg.

Трите жертви са били непълнолетни по това време.

Хюит, който беше лишен от мястото си в Залата на славата на тениса, след като се появиха обвиненията, се върна в дома си в близост до град Порт Елизабет на южното крайбрежие на Южна Африка, съобщи Министерството на правосъдието.

Бившият южноафрикански тенисист, който сега е на 80 години, беше осъден през 2015 година. Той беше признат за виновен в изнасилване на едно момиче, което по това време е било на възраст под 16 години, както и изнасилване на друго момиче под 16 години през 1982 година. Той беше признат за виновен и в сексуално посегателство над трето момиче, което е било на възраст под 18 години, през 1994 година. Хюит влезе в затвора през 2016 година, след като не успя да обжалва присъдата си.

Южноафриканските медии съобщават, че жертвите, които чакали 20 и повече години за справедливост, се противопоставят на неговото освобождаване.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини