Last news in Fakti

25 Април, 2020 18:35 1 958 5

Изнасилвачът Боб Хюит бе освободен предсрочно от затвора

  • боб хюит

Легендарният тенисист излежа четири години от шестгодишната си присъда за няколко изнасилвания на непълнолетни момичета

Изнасилвачът Боб Хюит бе освободен предсрочно от затвора - 1
Боб Хюит

Носителят на 15 титли на двойки от турнирите от Големия шлем Боб Хюит беше освободен от затвора условно в петък, след като излежа близо четири години от шестгодишна си присъда за изнасилване и сексуално посегателство над момичета, които е тренирал в Южна Африка през 80-е и 90-е години, съобщава tennis24.bg.

Трите жертви са били непълнолетни по това време.

Хюит, който беше лишен от мястото си в Залата на славата на тениса, след като се появиха обвиненията, се върна в дома си в близост до град Порт Елизабет на южното крайбрежие на Южна Африка, съобщи Министерството на правосъдието.

Бившият южноафрикански тенисист, който сега е на 80 години, беше осъден през 2015 година. Той беше признат за виновен в изнасилване на едно момиче, което по това време е било на възраст под 16 години, както и изнасилване на друго момиче под 16 години през 1982 година. Той беше признат за виновен и в сексуално посегателство над трето момиче, което е било на възраст под 18 години, през 1994 година. Хюит влезе в затвора през 2016 година, след като не успя да обжалва присъдата си.

Южноафриканските медии съобщават, че жертвите, които чакали 20 и повече години за справедливост, се противопоставят на неговото освобождаване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Уйу

    4 2 Отговор
    Да ли са го евали

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 666

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Уйу":

    Е ти би ли го евал.....!?