Отидете към основна версия

4 593 25

Потрес! Магуайър и приятелите му са пребили гръцки полицаи, съдят ги утре

  • хари магуайър-
  • манчестър юнайтед-
  • арест-
  • бой-
  • гърция

Групата вече има повдигнато обвинение от гръцката прокуратура

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на полицията в Миконос Петрос Василакис даде подробности около покъртителните действия на капитана на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър по време на снощния скандал в Миконос, довел да ареста на защитника. Според официалната версия английският национал и неговите приятели са проявили брутално насилие към полицаи, като са ги съборили на земята, след което са ги удряли с юмруци и ритали. Магуайър и останалите двама задържани вече бяха транспортирани до Сирос, където им бяха повдигнати официално обвинения от гръцката прокуратура. И тази нощ те ще останат в ареста, а утре ще бъдат изслушани от съда. 

Когато скандалът е бил потушен, една от двете групи, част от която са били и футболисти, е започнала да обижда полицейските служители. На мястото е имало няколко полицая. В даден момент един от тримата членове на тази група, които са били на възраст 27, 28 и 29 години, е хвърлил люлка по един полицай. Последвало е сбиване. И тримата са били арестувани, но докато полицаите са се опитали да направят това, другите двама, включително футболистът, също са проявили насилие. Поне двама полицаи са били съборени на земята и са били удряни с юмруци и ритани", разказва говорителят на полицията. 

Според "Мирър" гръцката прокуратура е повдигнала обвинения за две отделни нападения над полицаи - едно пред нощното заведение и второ в полицейския участък. Твърди се, че един от тримата по-късно е предложил подкуп на органите на реда, за да не се стигне до съд.
 

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини