Отидете към основна версия

3 375 2

Скаутът, който избра Стоичков за Барселона, почина!

  • христо стоичков-
  • барселона-
  • футбол-
  • тони брюинс слот

Отличих Сираков, Иванов, Костадинов, Пенев и преди всичко Христо Стоичков

На 73-годишна възраст от този свят си отиде бившият помощник-треньор в Барселона Тони Брюинс Слот, обявиха от клуба. Нидерландецът беше част от щаба на Йохан Кройф и според признание на бившия агент Хосе Мария Мингея точно той е бил скаут в двубоите на ЦСКА, на които е бил наблюдаван Христо Стоичков и след това е било взето решение за трансфера му в Барса.

"В края на 80-те отидох в София - разказа Мингея пред “Спорт” преди две години. - Бяхме в хотел "Шератон", гледахме мачове и тренировки на Левски и ЦСКА. Отличих Сираков, Иванов, Костадинов, Пенев и преди всичко Христо Стоичков. Говорих с тях и им обещах да им намеря първокласен отбор с договор за значителна сума, при условие че получат разрешение да напуснат страната законно. Те продължиха да играят и открих, че Христо е най-подходящ за Барселона. Говорихме с Йохан и изпратихме Тони Брюинс да гледа някои мачове.”

Нидерландецът беше дясна ръка на Кройф от 1988 до 1995 г. Той беше сред поканените за 50-годишният юбилей на Камата, но не присъства заради здравословен проблем на съпругата му.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.

Свързани новини

  • Вратар вкара гол от 80 метра (ВИДЕО)

    Вратарят на втория отбор на Стяуа Разван Урдея вкара любопитен гол от границата на собственото си наказателно поле. Това стана по време на мача от т ...
    02.11.2020
    3 716
    0