Last news in Fakti

2 Ноември, 2020 13:10 3 331 2

Скаутът, който избра Стоичков за Барселона, почина!

  • христо стоичков-
  • барселона-
  • футбол-
  • тони брюинс слот

Отличих Сираков, Иванов, Костадинов, Пенев и преди всичко Христо Стоичков

Скаутът, който избра Стоичков за Барселона, почина! - 1

На 73-годишна възраст от този свят си отиде бившият помощник-треньор в Барселона Тони Брюинс Слот, обявиха от клуба. Нидерландецът беше част от щаба на Йохан Кройф и според признание на бившия агент Хосе Мария Мингея точно той е бил скаут в двубоите на ЦСКА, на които е бил наблюдаван Христо Стоичков и след това е било взето решение за трансфера му в Барса.

"В края на 80-те отидох в София - разказа Мингея пред “Спорт” преди две години. - Бяхме в хотел "Шератон", гледахме мачове и тренировки на Левски и ЦСКА. Отличих Сираков, Иванов, Костадинов, Пенев и преди всичко Христо Стоичков. Говорих с тях и им обещах да им намеря първокласен отбор с договор за значителна сума, при условие че получат разрешение да напуснат страната законно. Те продължиха да играят и открих, че Христо е най-подходящ за Барселона. Говорихме с Йохан и изпратихме Тони Брюинс да гледа някои мачове.”

Нидерландецът беше дясна ръка на Кройф от 1988 до 1995 г. Той беше сред поканените за 50-годишният юбилей на Камата, но не присъства заради здравословен проблем на съпругата му.

Скаутът, който избра Стоичков за Барселона, почина!


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Оптимист

    2 3 Отговор
    Ако беше учил повече цървула селски сега можеше в Барселона да е на мястото на този който е прегърнал на снимката