Отидете към основна версия

15 570 322

Жалко! Кубрат Пулев не успя да се противопостави на Джошуа и пропусна втори шанс за световната титла

  • пулев-
  • джошуа-
  • световна титла-
  • шанс-
  • нокдаун-
  • нокаут

Антъни Джошуа успя да свали цели четири пъти българския боксьор в нокдаун и го нокаутира в 9-ия рунд

Снимка: БГНЕС

Антъни Джошуа запази световните си титли в тежка категория, след като нокаутира Кубрат Пулев в края на осмия рунд на най-чаканата битка за цяла България.

Британецът успя да свали два пъти в нокдаун българина в трети рунд, един път в деветия, а след това и нокаутира Пулев. Шампионът имаше предимство в рундовете. Джошуа обаче бе разучил много добре защитата на Пулев и в двубоя пласира или опита да пласира общо над 20 ъперкъта. Именно с тях той успя да разклати три пъти Пулев и в крайна сметка и да го довърши с крошета.

Кубрат получи втори шанс да се превърне в първия българин световен шампион при професионалистите, като в битката бяха заложени поясите на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова федерация (IBF). Всички те обаче останаха притежание на Антъни Джошуа.

Пулев загуби втори двубой за титлата, след като в края на 2014 година бе нокаутиран от легендата Владимир Кличко в Хамбург.

Първи рунд

Двамата боксьори започнаха доста пасивно срещата. Джошуа нанесе два леви прави, за да тества защитата на опонента си, но иначе първият рунд протече очаквано "скучно", предоставяйки повече проучване, отколкото мощни изпълнения.

Втори рунд

Джошуа направи комбинация от крошета, но Кобрата се запази, като направи на свой ред атака, но също не намери главата на съперника. За първи път от началото на битката видяхме скъсяване на дистанцията и Джошуа прихвана Пулев в клинч.

Трети рунд

Кубрат продължаваше да финтира и да държи под напрежение съперника си, с което затвърди очакванията да бъде съвсем различен от предишния си мач за световната титла срещу Кличко. Джошуа намери с десен прав главата на противника, но не беше тежко попадение, само че малко по-късно комбинация от крошета разклати българина. Кубрат се усмихваше след края на канонадата, но още един ъперкът го принуди да се обърне с гръб към съперника, което е сериозна индикация за опасност. Още няколко мигове по-късно дойде и втори нокдаун в актива на Джошуа, който обаче се изложи, като удари след гонга Пулев. Все пак, сирената определено помогна на Кобрата да оцелее.

Четвърти рунд

Кобрата показа кураж и скъси дистанцията, тръгвайки напред, макар и основно да нанасяше удари в тил в клинча. Джошуа изчакваше и не атакуваше, което даде шанс на Кубрат да се съвземе и да опита свои атаки, а те, макар и неефективни, продължаваха битката.

Пети рунд

Кобрата имаше хубави попадения с ляв прав, но към края Джошуа тръгна отново в атака. Българинът изглеждаше възстановен от нокдауна и нанесе комбинация ляв-десен прав.

Шести рунд

Кубрат започна да атакува по-често, а и финтовете му работеха все по-успешно. Джошуа изглеждаше пасивен и се стремеше да избягва десните прави на Кобрата, като влизаше в клинч при всяка възможност. Шампионът избягваше ударите на опонента си, но гледаше само да влиза в клинч и да не опонира по никакъв друг начин.

Седми рунд

Джошуа започна да нанася леви прави в тялото, след което намери противника и с ляв ъперкът в клинча. Британецът се активизира и опитваше да доминира в близка дистанция, въпреки че по-добрата идея за него бе да държи битката отдалеч. Кобрата също се пробваше с левите си прави, но без особен успех.

Осми рунд

Реферът се скара на двамата за непозволени удари в клинч, след което Пулев вкара комбинация ляв-десен прав, но и пое едно ляво кроше. Българинът изтласкваше към въжетата противника си с опитите за леви прави, а Джошуа заби дясно кроше, за да опита да опонира. Антъни вкара още два леви прави в тялото на съперника.

Девети рунд

Джошуа вкара два леви прави и Пулев се видя принуден да влезе в нов клинч. Последваха удари в тялото в актива на британеца, който продължи да разчита на тях, но без да посмее да поеме инициативата. За съжаление, ляв ъперкът от Джошуа прати отново в нокдаун нашия боец, който секунди по-късно беше спрян с последвало дясно кроше. Така Джошуа си заслужи отново поясите и нокаутира Кубрат.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 46 гласа.

Свързани новини