Отидете към основна версия

3 066 12

Изпълкомът разисква без изпадащи отбори в efbet Лига и 16 тима в елита от новия сезон

  • футбол-
  • бфс-
  • изпълком

Предложението е на Ботев Враца

Вариантът без изпадащи отбори от efbet Лига и отпадане на плейофите се дискутира все по-сериозно и дори предстои да бъде разискван в БФС. Ботев (Враца) е отправил предложение до футболната централа, което ще бъде разгледано в понеделник, съобщава БЛИЦ. Тогава ще се проведе заседание на Изпълнителния комитет - от 14:00 ч. в Национална футболна база "Бояна".

Ръководството на врачани предлага да няма изпадащи отбори от елита и първенството в efbet Лига да бъде от 16 тима, вместо настоящите 14. Първите два от Втора лига да се класират директно в групата на майсторите, а третият от Втора лига и последният от efbet Лига да играят бараж помежду си за място в елита.

Идеята е да бъде върната старата класическа схема с 16 отбора и да няма разделение на първа шестица и втора осмица, както и да отпаднат плейофите.

Това е предложението на Ботев (Враца), което ще бъде разгледано и дискутирано на Изпълкома в понеделник, макар тази точка да не е залегнала в дневния ред. Идеята е то да бъде прието и да влезе в сила още от този сезон.

Така българското първенство ще стане като шампионатите в Западна Европа, където също не залагат на формати с разделения и плейофи.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.

Свързани новини